Ήπιες διακυμάνσεις στην Wall Street μετά την ανακοίνωση των θέσεων εργασίας

χρηματιστήριο

χρηματιστήριο

Με θετικό πρόσημο διαπραγματεύονται σήμερα οι βασικοί δείκτες στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, αφού η μηνιαία έκθεση για τις θέσεις εργασίας που παρακολουθείται ευρέως επιβεβαίωσε την επιβράδυνση της σημαντικής αγοράς εργασίας.


Στο χρηματιστήριο, ο δείκτης Dow Jones Industrial Average ενισχύεται 0,1% υψηλότερα, ο δείκτης S&P 500 πραγματοποιεί άνοδο 0,1%, και ο δείκτης NASDAQ Composite σημειώνει κέρδη 0,2%.

Οι μισθοδοσίες δείχνουν αργή ψύξη της αγοράς εργασίας


Η οικονομία των ΗΠΑ πρόσθεσε περισσότερες θέσεις εργασίας από ό,τι αναμενόταν τον Ιούνιο, αν και ο αριθμός ήταν χαμηλότερος από τον προηγούμενο μήνα, υποδεικνύοντας πιθανή επιβράδυνση της ζήτησης εργασίας στη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.


Οι μη γεωργικές μισθοδοσίες ανήλθαν σε 206.000 τον περασμένο μήνα, από 218. 000 τον Μάιο, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εργασίας την Παρασκευή. Η μέτρηση του Μαΐου αναθεωρήθηκε επίσης σε μεγάλο βαθμό από το αρχικό όριο των 272.000, ενώ του Απριλίου μειώθηκε κατά 57.000 σε 108.000.


Οι οικονομολόγοι είχαν δει τον αριθμό του Ιουνίου στις 191.000.


Επιπλέον, το ποσοστό ανεργίας αυξήθηκε στο 4,1%, από 4,0% τον Μάιο, και η αύξηση του μέσου ωριαίου μισθού από μήνα σε μήνα επιβραδύνθηκε ελαφρώς.

“Η αύξηση της μη γεωργικής μισθοδοσίας τον Ιούνιο ήταν ελαφρώς υψηλότερη από τις προσδοκίες, αλλά οι μεγάλες αναθεωρήσεις προς τα κάτω για τον Απρίλιο και τον Μάιο είναι η ιστορία. Η αγορά εργασίας επιβραδύνεται», δήλωσε η Kathy Jones, επικεφαλής στρατηγικής σταθερού εισοδήματος στο Charles Schwab (NYSE:SCHW) (NYSE:SCHW), σε ανάρτηση στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X.

Αυτή η επιβράδυνση στην αγορά εργασίας μέχρι τον Ιούνιο έρχεται επίσης μετά από μια σειρά ασθενέστερων από τις αναμενόμενες αναγνώσεις της αγοράς εργασίας αυτή την εβδομάδα.


Οι αδύναμες αναγνώσεις για την απασχόληση και τις θέσεις εργασίας, σε συνδυασμό με έναν ηπιότερο μη μεταποιητικό PMI, ενίσχυσαν τις ελπίδες ότι η Fed θα έχει αρκετή εμπιστοσύνη για να αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια.


Οι αγορές μετοχών ήταν κλειστές για την αργία της Ανεξαρτησίας την Πέμπτη, αλλά οι δείκτες της Wall Street βρίσκονταν σε υψηλά επίπεδα ρεκόρ που σημειώθηκαν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, καθώς μια σειρά από ήπιες οικονομικές αναγνώσεις αύξησαν τα στοιχήματα ότι η Federal Reserve θα αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Εταιρικά νέα

Η μετοχή της Tesla (NASDAQ:TSLA) σημειώνει άνοδο 2%, με αρκετές κρατικές εταιρείες στον οικονομικό κόμβο της Σαγκάης της Κίνας να αγοράζουν πρόσφατα το best-seller Model Y του κατασκευαστή ηλεκτρικών οχημάτων ως υπηρεσιακά αυτοκίνητα, μετά από δημοσίευμα τοπικών μέσων ενημέρωσης που ανέφερε ότι τα αυτοκίνητα Tesla είχαν καταστεί επιλέξιμα για λίστα αγοράς από την κινεζική τοπική κυβέρνηση.


Η μετοχή της Macy’s (NYSE:M) πραγματοποιεί άνοδο σχεδόν 7%, μετά την αναφορά της Wall Street Journal ότι η Arkhouse Management και η Brigade Capital Management αύξησαν την προσφορά τους για την εξαγορά της αλυσίδας πολυκαταστημάτων για περίπου 6,9 δισεκατομμύρια δολάρια.


Η μετοχή της Coinbase Global (NASDAQ:COIN) υποχωρεί πάνω από 4%, πριν από την αγορά, με το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων να υποφέρει αφού το Bitcoin, το πιο δημοφιλές ψηφιακό νόμισμα στον κόσμο, έπεσε στο χαμηλότερο σημείο του από τον Φεβρουάριο.

Το αργό σε πορεία για εβδομαδιαία κέρδη


Οι τιμές του αργού κυμάνθηκαν γύρω από την επίπεδη γραμμή την Παρασκευή, αλλά ήταν σε καλό δρόμο για τέταρτη συνεχόμενη θετική εβδομάδα λόγω των ελπίδων για ισχυρή καλοκαιρινή ζήτηση καυσίμων στις ΗΠΑ.


Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης αργού πετρελαίου των ΗΠΑ (WTI) αυξήθηκαν κατά 0,1% στα 83,98 δολάρια το βαρέλι, ενώ το συμβόλαιο Brent διαπραγματεύτηκε σε μεγάλο βαθμό σταθερό στα 87,43 δολάρια το βαρέλι.


Το πετρέλαιο αυξήθηκε αυτή την εβδομάδα λόγω των ισχυρών προσδοκιών για τη ζήτηση το καλοκαίρι στις ΗΠΑ, τον μεγαλύτερο καταναλωτή πετρελαίου στον κόσμο, με επίσημα στοιχεία από την Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας να δείχνουν ότι τα αποθέματα αργού και καυσίμων της χώρας μειώθηκαν περισσότερο από ό, τι προβλεπόταν την περασμένη εβδομάδα.


Το κλίμα της αγοράς υποστηρίχθηκε επίσης αυτή την εβδομάδα από την εντατικοποίηση της γεωπολιτικής έντασης στη Μέση Ανατολή.

πηγή:www.investing.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο