Ήπιες διακυμάνσεις στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης

χρηματιστήριο

χρηματιστήριο

Οι βασικοί δείκτες στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης ξεκίνησαν υποτονικά σήμερα, καθώς οι επενδυτές εξέταζαν τα εταιρικά κέρδη και ανέμεναν τα οικονομικά στοιχεία σε μια δοκιμασία για την ανοδική πορεία του δείκτη αναφοράς S&P 500.

Στο χρηματιστήριο, ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,11%, ο δείκτης S&P 500 ενισχύεται 0,13%, και ο δείκτης Nasdaq Composite σημειώνει άνοδο 0,20%.

Εταιρικά νέα

Η μετοχή της United Airlines (NASDAQ:UAL) πραγματοποιεί άνοδο 6,4% αφού ο αερομεταφορέας ανακοίνωσε ισχυρά αποτελέσματα τέταρτου τριμήνου, εν μέρει χάρη στην “πιο πολυσύχναστη” ταξιδιωτική περίοδο που είχε ποτέ τις δύο τελευταίες εβδομάδες του Δεκεμβρίου, αλλά δήλωσε ότι αναμένει μεγαλύτερες από τις αναμενόμενες ζημίες στο τρέχον τρίμηνο.

Η μετοχή της Verizon (NYSE:VZ) σημειώνει άνοδο 4,6% αφού ο γίγαντας των τηλεπικοινωνιών δήλωσε ότι είναι “καλά τοποθετημένος” για ανάπτυξη το 2024, καθώς παρουσίασε ένα εύρος ετήσιων προβλέψεων για τα κέρδη που ήταν πάνω από τις προσδοκίες.

Η μετοχή της Johnson & Johnson (NYSE:JNJ) καταγράφει πτώση 0,3%, αφού ο φαρμακευτικός κολοσσός επανέλαβε την ετήσια καθοδήγησή του για το 2024, ακόμη και μετά τα αποτελέσματα του τέταρτου τριμήνου που ξεπέρασαν τις προσδοκίες.

Η μετοχή της 3M (NYSE:MMM) υποχωρεί 6,9%, αφού ο βιομηχανικός όμιλος παρουσίασε ετήσιες προβλέψεις για τα κέρδη που ήταν κατώτερες των προσδοκιών, σημειώνοντας ότι οι προοπτικές δεν αντικατοπτρίζουν τον πιθανό αντίκτυπο των πρόσφατων διακανονισμών σε δικαστικές διαμάχες που αφορούν δημόσια συστήματα ύδρευσης και ωτοασπίδες του αμερικανικού στρατού.

Η μετοχή της Procter & Gamble (NYSE:PG) σημειώνει άνοδο 0,9%, παρά το γεγονός ότι ο γίγαντας καταναλωτικών αγαθών μείωσε την ετήσια πρόβλεψή του για τα κέρδη του, καθώς η ώθηση από τις προηγούμενες αυξήσεις τιμών εξασθενεί, καθώς και για την απομείωση της αξίας της επιχείρησης Gillette τον Δεκέμβριο.

Η μετοχή της General Electric (NYSE:GE) υποχωρεί 3,3%, αφού ο βιομηχανικός όμιλος απογοήτευσε με τις προοπτικές του πρώτου τριμήνου, ακόμη και αν τα κέρδη του τέταρτου τριμήνου ήταν υψηλότερα των προσδοκιών λόγω της ισχυρής ζήτησης για ανταλλακτικά και υπηρεσίες στην επιχείρηση κινητήρων αεριωθούμενων αεροσκαφών.

Η μετοχή της Coinbase (NASDAQ:COIN) υποχωρεί 4,3%, με το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων να πλήττεται μετά την πτώση του bitcoin, του πιο δημοφιλούς ψηφιακού νομίσματος, κάτω από τα 40.000 δολάρια, σημειώνοντας χαμηλό άνω των επτά εβδομάδων.

Η μετοχή της Exxon Mobil (NYSE:XOM) ενισχύεται 0,2% μετά την αναβάθμιση της TD Cowen σε “outperform” από “market perform”, επικαλούμενη την ελκυστική αποτίμηση.

Η μετοχή της Archer-Daniels-Midland (NYSE:ADM) πραγματοποιεί άνοδο 2,1%, ανακάμπτοντας μετά την πτώση 24% τη Δευτέρα, μετά την ανακοίνωση έρευνας σχετικά με τις λογιστικές πρακτικές στον τομέα διατροφής της εταιρείας.

Η μετοχή της Halliburton (NYSE:HAL) καταγράφει άνοδο 1,7%, αφού τα κέρδη της εταιρείας πετρελαϊκών υπηρεσιών για το τέταρτο τρίμηνο ξεπέρασαν τις προσδοκίες, χάρη στην ενίσχυση των υπεράκτιων και υπερπόντιων γεωτρήσεων διεθνώς.

Η μετοχή της Fisker (NYSE:FSR) σημειώνει άνοδο 9,7%, αφού η νεοσύστατη εταιρεία EV δήλωσε ότι αναμένει να πουλήσει όλα τα σχεδόν 5.000 απούλητα οχήματα που κατασκεύασε πέρυσι μέχρι το τέλος του πρώτου τριμήνου και ότι το πρόσφατα ανακοινωμένο μοντέλο συνεργαζόμενων αντιπροσώπων έχει κερδίσει έδαφος.


πηγή:www.investing.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο