Ισχυρά κέρδη για την ινδική Infosys

Infosys

Η Infosys (NS:INFY) ανακοίνωσε ισχυρές επιδόσεις για το τέταρτο τρίμηνο του 24ου οικονομικού έτους, με καθαρά κέρδη 7.975 εκατ. INR, σημειώνοντας σημαντική αύξηση 30% σε ετήσια βάση. Παρά τις προκλήσεις, η εταιρεία ανακοίνωσε αύξηση των εσόδων κατά 1,3% σε ετήσια βάση, φθάνοντας τα INR 37.923 crore.

Ωστόσο, τα έσοδα σε όρους σταθερού νομίσματος παρέμειναν στάσιμα σε ετήσια βάση και υποχώρησαν κατά 2,2% σε τριμηνιαία βάση. Κοιτάζοντας μπροστά, η Infosys αναμένει μια σταθερή αύξηση των εσόδων της τάξης του 1-3% σε σταθερό νόμισμα για το οικονομικό έτος 25, σε συνδυασμό με ένα λειτουργικό περιθώριο κέρδους της τάξης του 20-22%, αντανακλώντας την εμπιστοσύνη στη λειτουργική της αποτελεσματικότητα εν μέσω της εξελισσόμενης δυναμικής της αγοράς.

Η ανάλυση της Goldman Sachs (NYSE:GS) δείχνει ότι τα αποτελέσματα του 4ου τριμήνου της Infosys θα μπορούσαν να σηματοδοτήσουν ένα σημείο καμπής, τερματίζοντας ενδεχομένως τις αρνητικές εκπλήξεις. Η καθοδήγηση της εταιρείας για το οικονομικό έτος 25 δείχνει μέτρια ανάπτυξη, η οποία υποστηρίζεται από την επανεκκίνηση των συμφωνιών και τις ευνοϊκές προοπτικές δαπανών. Ιστορικά, η Infosys συχνά αναθεωρεί προς τα πάνω τις προβλέψεις για τα έσοδα κατά τη διάρκεια του έτους, μια τάση που αναμένεται να συνεχιστεί. Παρά τις πρόσφατες μειώσεις, οι αποτιμήσεις της Infosys παραμένουν μειωμένες σε σχέση με τον κλάδο, και αναμένεται να μειωθούν καθώς ανακάμπτουν οι δαπάνες διακριτικής ευχέρειας.

Η Goldman Sachs διατηρεί την αξιολόγηση Buy με περιθώριο ανόδου 16%, τονίζοντας την ανθεκτικότητα της Infosys, αλλά μείωσε την τιμή-στόχο των 12 εκατ. ευρώ κατά 4% στα 1. 650 INR (19,8 δολάρια ΗΠΑ για ADR). Ωστόσο, προειδοποιούν για μια αρνητική ανάγνωση για εταιρείες όπως η Wipro (NS:WIPR) και η LTIM, ιδίως εκείνες που εξαρτώνται από τα έσοδα διακριτικής ευχέρειας. Το σημείωμα της Infosys σχετικά με τους σφιχτούς προϋπολογισμούς στον τομέα των επικοινωνιών θα μπορούσε επίσης να επηρεάσει εταιρείες όπως η TechM, υποδηλώνοντας ευρύτερες επιπτώσεις στον τομέα.

Infosys

Εξετάζοντας την πραγματική εσωτερική αξία της μετοχής, η δίκαιη αξία της InvestingPro υποδηλώνει ένα περιθώριο ανόδου 5,8% στα 1. 471 INR. Αυτό είναι λίγο χαμηλότερο από αυτό που βλέπει η Goldman, αλλά η πορεία της μετοχής φαίνεται σταθερά ανοδική λόγω του χάσματος αποτίμησης.

Στην πραγματικότητα, όλοι οι αναλυτές που καλύπτουν αυτόν τον αντίποδα έχουν δώσει έναν μέσο ανοδικό στόχο 1. 649 INR, ο οποίος είναι σχεδόν ακριβώς ο ίδιος με τον στόχο της Goldman. Αυτή η ενότητα κάλυψης από αναλυτές είναι ένα σημαντικό χαρακτηριστικό που επιτρέπει στους μικροεπενδυτές να έχουν μια άποψη για το τι σκέφτονται οι έξυπνοι επενδυτές της αγοράς για το μετρητή.

πηγή:www.investing.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο