Και ήρθε η απόλυτη εθνική ξεφτίλα με το placement του μεγαλύτερου αεροδρομίου της χώρας… (από τον ΟΑΚ)

Αν εισάγουμε το αίμα του Ελληνικού λαού στο Χρηματιστήριο, αναρωτιέμαι τι αξία θα έπιανε κάθε 100 ml του. Είμαι σίγουρος πάντως ότι αν την τιμή την καθόριζε το Ελληνικό κράτος θα το χάριζε ως μηδενικής αξίας προϊόν. Φυσικά για κάθε έναν από εμάς το αίμα μας, έχει αξία ανεκτίμητη.

  • Με το αίμα λοιπόν του Ελληνικού λαού, χτίστηκαν τόσο καιρό όλες οι υποδομές της χώρας. Λιμάνια, δίκτυα ηλεκτρικού ρεύματος, οπτικές ίνες, εταιρίες τηλεπικοινωνιών, διυλιστήρια, εταιρίες και δίκτυα ύδρευσης, σιδηροδρομικοί σταθμοί, κτήρια κλπ κλπ κλπ, και φυσικά μην ξεχάσω και αεροδρόμια.

Και μέχρι τώρα λέγαμε ότι σχεδόν όλα τα παραπάνω «ξεπουλιόνται» στον βωμό της ανάπτυξης και των οικονομικών αναγκών του κράτος, κάτι που με βρίσκει κατά βάση σύμφωνο, ωστόσο τώρα που πέρασε η οικονομική κρίση και όλοι οι διεθνείς οίκοι αναβαθμίζουν την Ελλάδα ως hot story του πλανήτη, διαπιστώνω με τεράστια λύπη ένα νέο φαινόμενο. 

  • Το τελευταίο διάστημα λοιπόν το ένα μετά το άλλο πουλιούνται τα Ελληνικά Assets (σε τιμές ακριβές ή φτηνές είναι αδιάφορο), αλλά κατά προτεραιότητα σε ΞΕΝΟΥΣ επενδυτές. Στο placement της ΕΤΕ οι χιλιάδες Έλληνες μικροεπενδυτές, που έχτισαν την ΕΤΕ έλαβαν ελάχιστα τεμάχια, επειδή οι ξένοι μεγαλοεπενδυτές με χρήση ανυπάρκτου margin κεφαλαίου γράφτηκαν με όσα ήθελαν.

Ακολούθησε το τραγελαφικό του placement των ΕΛΠΕ (και πάλι περιουσία του ελληνικού Λαού έστω και κατά 50%) οπού οι συμμετέχοντες ειδικά μέσω της Εθνικής Χρηματιστηριακής έλαβαν και πάλι μόλις το 18% από τα ούτως η αλλιώς ψίχουλα που άντεχε η τσέπη τους να ζητήσουν. Και κάνω ειδική μνεία στην Εθνική μιας και κουβαλάει το όνομα του έθνους μας. 

  • Φυσικά κανείς δεν ασχολήθηκε και κανείς δεν γκρίνιαξε που το εθνικό διυλιστήριο πουλήθηκε κατά προτεραιότητα στα βαριά ξένα πορτοφόλια. 

Και ήρθε η απόλυτη ξεφτίλα με το placement του μεγαλύτερου αεροδρομίου της χώρας, του Ελευθέριος Βενιζέλος, που προτείνω μετά την σημερινή ξεφτίλα να μετονομαστεί σε αεροδρόμιο Hans Von Skifterman, σε ένδειξή τιμής προς τον Έλληνα ξεφτίλα που προσκυνάει  οτιδήποτε ξένο έστω και “μαϊμού” ξένο του παρουσιάζετε ως επενδυτικό κεφάλαιο λες και δεν ξέρουμε ότι στην πρώτη στραβή θα είναι και οι πρώτοι που θα εγκαταλείψουν την χώρα σε καθεστώς πανικού. 

  • Και αναρωτιέμαι λοιπόν… Οι εκπρόσωποι του Ελληνικού έθνους, αυτοί που πληρώνονται με τον ιδρώτα μας ακόμα και σήμερα και που ξεπουλάνε τις περιουσίες μας, δεν μπορούν να βάλουν μια ρήτρα κατά προτεραιότητα εγγραφής των Ελλήνων μικροεπενδυτών; Τόσο δράμα θα ήταν να λάμβαναν όλα τα φυσικά πρόσωπα τα πρώτα 1000 τεμάχια του ΔΑΑ ανά εγγραφή και μετά να μοιράζανε την μεγάλη πίτα σε ξένους;

Εσείς, εκεί στα γραφεία που κουστουμαρίζεστε και μοστράρετε την φάτσα σας σε κάθε συνάντηση ως ειδήμονες και παντογνώστες, δεν μπορείτε να εξυπηρετήσετε και μια φορά τα συμφέροντα των Ελλήνων μικροεπενδυτών; Κάποτε στην εισαγωγή της άλλης κρατικής εταιρίας (μιλάω προ 99) δώσανε 80 τεμάχια σε οποίον εγγραφόταν κατά προτεραιότητα. Αλλά φυσικά τότε ήταν η περίοδος του ξεφορτώματος. Τώρα που είναι η περίοδος του φορτώματος τους ξεχάσατε τους μικρούς. 

  • Να δω όταν τελειώσουν τα χρήματα αυτών τον μικρών Ελλήνων, ποιος θα σας πληρώνει τους φόρους και τους μισθούς σας.

Για όλους εσάς τους μικρούς που δεν σας δώσανε τίποτα, προσωπικά αν την πρώτη μέρα δείτε μια χαλαρή άνοδο θα προσπαθούσα να αγοράσω από το ταμπλό, φυσικά όχι στο +10%. Επειδή όμως από όσο καταλάβατε κάνεις δεν σας θέλει μέσα στα πόδια του, παρά μόνο όταν πρέπει να πληρώσετε τους φόρους σας, δεν το πολυβλέπω εφικτό. 

  • Τα παραπάνω δεν είναι προτροπή. Θα σας παρότρυνα να ρωτήσετε τους ειδικούς αλλά μετά το 4.4% που δόθηκε στο Ελληνικό βιβλίο φαντάζομαι ότι και αυτοί άφωνοι έχουν μείνει. 

Φιλικά

λαού

ΟΑΚ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο