Kαιρός να υπάρξει μια ελληνική κυβέρνηση, όπου το πρώτο μέλημα της θα είναι επιτέλους η Ελλάδα!

Του Θοδωρή Γιάνναρου

Τα Σκόπια επί χρόνια προσπαθούν να κλέψουν την αρχαία Μακεδονική ταυτότητα

Τελικά αυτό το κάτι σαν κράτος των Σκοπίων, στο οποίο έδωσε αξία η κυβέρνηση Τσίπρα και αποδέχτηκε χωρίς δισταγμό η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, διαθέτει πιθικίζοντες πολιτικούς, οι οποίοι έχουν εκλεγεί στις θέσεις που κατέχουν, εκλεγμένοι από λάτρεις αυτού του είδους μιμητικού πιθηκισμού!

Εκτός όμως της έμφυτης τάσης στον πιθικίζοντα μιμητισμό, αυτό το κάτι σαν κράτος έχει και απύθμενο θράσος, προσπαθώντας απεγνωσμένα να αποκτήσει ψήγματα ιστορίας, κλέβοντας από την ιστορία άλλων γειτνιαζόντων κρατών, όπως για παράδειγμα η Ελλάδα και η Βουλγαρία!

  • Από την Ελλάδα προσπαθούν επί χρόνια να κλέψουν την αρχαία Μακεδονική ταυτότητα, την ιστορία των Αρχαίων Μακεδόνων, ακόμα και τον ίδιο τον Μέγα Αλέξανδρο, ενώ από την Βουλγαρία επιδιώκουν την κλοπή της ιστορίας των Βουλγάρων στην περίοδο του Μεσαίωνα, έχοντας τολμήσει να αποκαλούν στα βιβλία τους Μακεδόνα πρόγονό τους… τον Βούλγαρο Σαμουήλ, τον μεγαλύτερο τότε αντίπαλο των Ελλήνων και του Βυζαντίου, ο οποίος χρησιμοποιούσε ως Βούλγαρος τα Σκόπια ως κεντρική του πόλη!

Οι Βούλγαροι βέβαια έχουν τεράστια ευθύνη για όλα αυτά που συμβαίνουν με τους Σκοπιανούς και την απέλπιδα προσπάθειά τους… να αποκτήσουν ιστορία και να σβήσουν την σλαβική τους προέλευση που τόσο απεχθάνονται!

  • Όταν οι Βούλγαροι αντιλήφθηκαν πως δεν μπορούσαν οι ίδιοι να έχουν τα Σκόπια και τα εδάφη τους είπαν: αν εμείς δεν μπορούμε, τότε δεν θα μπορέσει ούτε η Ελλάδα και έτσι με τις ευχές τους και την ανακίνηση εκ μέρους τους των θεμάτων με το VMRO, η Μακεδονία κατά την γνώμη των Βουλγάρων έπρεπε να μείνει στους δήθεν αυτόχθονες… Μακεδόνες…
Στην κατάπτυστη Συμφωνία των Πρεσπών, την οποία συνυπέγραψαν και οι απάτριδες Έλληνες Εφιάλτες και αποδέχθηκαν όλοι οι επόμενοι πολιτικοί, πουθενά δεν αναφέρεται πως ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν Έλληνας! Αναφέρεται μόνον, πως η ιστορία των Σκοπίων ουδεμία σχέση έχει με την Αρχαία Ελλάδα και εδώ ακριβώς… δένει η σούπα!
  • Οι Σκοπιανοί που θέλουν να κλέψουν από την Ελληνική Ιστορία τον Μέγα Αλέξανδρο… χρησιμοποιούν ακριβώς αυτό ως κομβικό επιχείρημα, υποστηρίζοντας, πως ο Μέγας Στρατηλάτης είναι Σκοπιανός και δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα και την ιστορία της…

Πουθενά στο κατάπτυστο κείμενο της Συμφωνίας δεν αναφέρεται, πως ο Μέγας Αλέξανδρος είναι αναπόσπαστο κομμάτι της Αρχαίας Ελλάδος… Πουθενά στη συμφωνία αυτή που υπογράφηκε από Έλληνες πολιτικούς, που έγινε αποδεκτή από τους μετέπειτα, οι οποίοι απλά την άφησαν στο ράφι να ζει και να βασιλεύει ως… δημιουργική ασάφεια!

  • Εμείς είμαστε αυτοί που έδωσαν υπόσταση στο “κάτι σαν Κράτος” των Σκοπίων, δίνοντάς τους συνάμα και τις προδιαγραφές εκείνες, που απαιτούνταν για να αποκτήσουν Έθνος και τώρα που μπήκαν στο ΝΑΤΟ και δεν μας έχουν πλέον ανάγκη, τρέχουμε και δεν φτάνουμε… δεχόμενοι σκαμπίλια και σφαλιάρες από μασκαρεμένους ανθρώπους οι οποίοι πριν κάποια χρόνια, όταν η Ελλάς άκμαζε, αυτοί κατοικοεδρεύανε ακόμα σε σπηλιές και δέντρα της Ανατολίας!

Το γεγονός είναι ένα: αυτοί κάνανε τη δουλειά τους… δεν έχουν κανέναν πλέον ανάγκη και εμείς κρατάμε στα χέρια μας τον Ασκό του Αιόλου, που μόνοι μας ανοίξαμε διάπλατα!

Φθάσαμε λοιπόν στο περιγέλαστο σημείο να αποτελεί δικλείδα ασφαλείας, η προειδοποίηση για βέτο στην ενταξιακή πορεία των Σκοπίων στην ΕΕ, εφόσον η νέα της ηγεσία επιμείνει να προκαλεί και να αθετεί τους όρους της Συμφωνίας των Πρεσπών… αλλά μάλλον πλέον βρισκόμαστε σε έναν διάλογο… κωφών!

  • Και ναι μεν από τη μια δεν υπάρχει μηχανισμός που να προβλέπει την εκδίωξη κάποιας χώρας από το ΝΑΤΟ, από τη στιγμή που έχει γίνει δεκτή, αλλά από την άλλη, η αθέτηση της συμφωνίας θα οδηγήσει σε ένα είδος “δυστοκίας” των Σκοπίων, ως προς την υπόσταση του εντός του ΝΑΤΟ, αφού η Ελλάδα θα μπορεί να ασκεί μόνιμα βέτο σε όποια ενδεχόμενα έργα για νατοϊκούς σκοπούς εντός της επικράτειας των Σκοπίων… Αλλά φτάνει αυτό;

Σίγουρα δεν φθάνει και άρα υπάρχει πρόβλημα! Τα μηνύματα δεν είναι καλά και οι οιωνοί δεν είναι υπέρ μας… και αν δεν διαλυθούν τα Σκόπια, τότε τα προβλήματα που θ’ αφήσουμε στα παιδιά μας θα είναι ακόμα πιο δυσεπίλυτα! Είναι καιρός η Ελλάδα για πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία της να βάλει το δαχτυλάκι της και από κοινού με Βουλγαρία και Αλβανία, να λύσουν το θέμα! Είναι καιρός να υπάρξει μια ελληνική κυβέρνηση, όπου το πρώτο μέλημα της θα είναι επιτέλους η Ελλάδα!

***

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ – Θεόδωρος Γιάνναρος, Μοριακός Βιολόγος – Γενετιστής
Ph.D. rer. nat., M.Sc. rer. nat., Ph.D. phil (h.c.)
2018 – 2019: Επιστημονικός Διευθυντής στο Biotechnogy-Nanotechnology/Research and Development, Βουκουρέστι, Ρουμανία
2011 – σήμερα: Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος Δ.Σ. στην “Ελληνική και Διεθνή Εταιρεία Μοριακά Στοχευμένων και Εξατομικευμένων Θεραπειών”, και μέλος της Συντακτικής & Επιστημονικής Επιτροπής της εταιρείας
2016 – 2017: Γενικός Διευθυντής στην Κλινική NEO ΑΘΗΝΑΙΟ, Αθήνα
2010 – 2016: Διοικητής στο Γενικό Νοσοκομείο ΕΛΠΙΣ, Αθήνα, όπου με πρωτοβουλία έγινε αναπαλαίωση του ιστορικού κτιρίου και εκσυχρονισμός της Νέας Καρδιολογικής Κλινικής του υπερσύγχρονου Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου, και της νέας καρδιολογικής εντατικής/Μονάδας εμφραγμάτων, με ίδια κεφάλαια του νοσοκομείου, χωρίς κρατική επιχορήγηση και σε συνεννόηση με τον πρόεδρο του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» αγοράστηκαν με δωρεά του ιατρικός εξοπλισμός αξίας άνω του 1 εκατομμυρίου ευρώ για το αιμοδυναμικό εργαστήριο. Το σύνολο των ελληνικών ΜΜΕ και τα μεγαλύτερα δίκτυα του εξωτερικού, όπως το Reuters, BBC, CNN, NBC, ZDF, TV5, RAI 3 και πολλά άλλα, και εφημερίδες του εξωτερικού, όπως οι New York Times και η Corriere de la Serra, επισκέφθηκαν το ΕΛΠΙΣ και έμειναν πολλές ημέρες μαζί μας, αφιερώνοντας εκτενή ρεπορτάζ με διθυράμβους για την «Μάχη του ΕΛΠΙΣ». Για την προσφορά μου στο ΕΣΥ, την Ελλάδα και τον Έλληνα Πολίτη, τιμήθηκα από τον Πρόεδρο της Αυστριακής Δημοκρατίας στη Βιέννη, από το Hellenic American Council στο Los Angeles – ΗΠΑ, από το Πανεπιστήμιο της Karlsruhe – Γερμανία, από την Αυστριακή Ανθρωπιστική Οργάνωση “Griechenlandhilfe” στο Salzburg – Αυστρία, από την Αρχιεπισκοπή, τον ΙΣΑ και τον ΔΣΑ, ενώ προτάθηκα για τα διεθνή βραβεία Giuseppe Sciacca για το έτος 2018.
2008– 2010: Επιστημονικός Διευθυντής στην εταιρεία Geno-Type biotechnology S.A., Αθήνα
1999 – 2010: Σύμβουλος Επιχειρήσεων στην εταιρεία ACE Synergy consulting S.A., Αθήνα
1999 – 2010: Γενικός & Επιστημονικός Διευθυντής στην ιατρική εταιρεία MEDIFIT S.A., Αθήνα
1997 – 2000: Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος στην εταιρεία ΒΙΟΦΟΡΜΑ Α.Ε., Αθήνα
1993 – 1997: Επικεφαλής Ανάπτυξης Νέων Αγορών στην εταιρεία Herbalife International Inc., στο Los Angeles, ΗΠΑ
1991 – 1993: Γενικός Διευθυντής της εταιρείας Ιατρική Τεχνική Α.Ε. του Ομίλου του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, Αθήνα.
1988 – 1991: Γενικός Διευθυντής στην εταιρεία ΕΛ.ΒΙΟ.Ν.Υ. Α.Ε., Κόρινθο & Μαγούλα Αττικής
1987 – 1987: Γενικός Διευθυντής στην εταιρεία Di.Me.S S.A., Αθήνα
1985 – 1987: Επιστημονικός Υπεύθυνος Βιολογικής Ωκεανογραφίας, στην υδρογραφική υπηρεσία του Πολεμικού Ναυτικού, Αθήνα
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ
1988 – 2000 Οικονομικό Τμήμα Νομικής Σχολής Αθηνών
1984–1988 Μεταπτυχιακές Σπουδές στην Βιολογία &
Διδακτορική Διατριβή στην Βιολογία στο Πανεπιστήμιο της Βιέννης, Αυστρία.
1980–1984 Diplom (Bachelor) & Masters of Science Βιολογίας στην Πολυτεχνική Σχολή Fridericiana zur Karlsruhe, Γερμανία
-Πανεπιστημιακή Κατάρτιση και εξειδικευμένες γνώσεις και δεξιότητες “Ακτινοπροστασίας”
– Εμπειρία στην Εκπαίδευση και Κατάρτιση φοιτητών του Τομέα της “Συγκριτικής Φυσιολογίας”
– Εμπειρία και συστηματικές γνώσεις & δεξιότητες στην Τοξικολογία
1976–1980 Δίπλωμα στη Βιολογία από το Πανεπιστήμιο Georg August Goettingen – Goettingen, Γερμανία.
1974-1976 Πτυχίο χειριστή επιβατικών αεροσκαφών στο Saskatoon/Saskatchewan, Καναδάς
ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ
– Νέα Ελληνικά – Άριστα
– Γερμανικά – Άριστα
– Αγγλικά – Άριστα
– Ολλανδικά/Φλαμανδικά – Άριστα
– Γαλλικά – Άριστα
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο