Kαλλιόπη Βαρδάκα: Στο παλμό της επικαιρότητας – Εικόνες, Videos, Παραλειπόμενα (Σάββατο 11 Μαίου 2024)

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Καλλιόπη Βαρδάκα

*****

*****

Μια άκρως ποδοσφαιρική ατμόσφαιρα, σε ένα κατάμεστο γήπεδο, στο οποίο μάλιστα δεν συνέβη το παραμικρό, παρότι υπήρχαν στις κερκίδες και οπαδοί της Άστον Βίλα.

  • Μάλιστα, όπως φαίνεται από τα βίντεο που κυκλοφορούν, μετά την ολοκλήρωση της σπουδαίας αναμέτρησης οι οπαδοί των δύο ομάδων αλληλοχειροκροτήθηκαν!

Οι οπαδοί του Ολυμπιακού χειροκρότησαν τους αντίστοιχους της Άστον Βίλα και οι οπαδοί της βρετανικής ομάδας τον κόσμο του πειραϊκού συλλόγου, αναγνωρίζοντας την εξαιρετική ατμόσφαιρα που δημιούργησε στο φαληρικό γήπεδο.

Δείτε το βίντεο:

 

*****

Άστον Βίλα

*****

Άστον Βίλα

*****

Ο Ολυμπιακός κερδίζει σε διπλούς αγώνες για την φάση των ημιτελικών του Conference League την 7 φορές πρωταθλήτρια Αγγλίας, την κάτοχο Κυπέλου Πρωταθλητριών Άστον Βίλα. Το λέω και δεν το πιστεύω.

*****

Image

*****

Άστον Βίλα

*****

Να πούμε και κάτι άλλο
Ο κόσμος του Ολυμπιακού έδειξε ότι το Καραϊσκάκη δεν έχει ανάγκη ούτε από φωτοβολίδες/πυρσούς ούτε κροτίδες για να γίνει κολαστήριο το γήπεδο για τον αντίπαλο
Άκρως ποδοσφαιρική εμπειρία. Μαγική ατμόσφαιρα Καραϊσκάκη από τα παλιά

*****

  • Περί «Αρχοντιάς» από τον Κ. Τσάτσο ..
” Θα ‘μουνα δέκα χρονών. Το καλοκαίρι, όταν τέλειωνα το σχολείο κατέβαινα στο ισόγειο δικηγορικό γραφείο του πατέρα μου, όπου και με έβαζαν να αντιγράφω δικόγραφα. Για τις τέσσερις σελίδες χωρίς περιθώριο, πληρωνόμουν μια δραχμή. Καθισμένος σ’ ένα από τα γραφεία των βοηθών χάζευα πού και πού τους πελάτες, κάθε λογής, πού μπαινόβγαιναν. Ένα πρωινό ήρθε ένας λεβεντόγερος με κάτασπρη φουστανέλλα. Οι φουστανελλάδες ακόμη τότε δεν ήταν σπάνιο φαινόμενο.
  • Είδα τους βοηθούς δικηγόρους να σηκώνονται και να του κάνουν μιαν ιδιαίτερα θερμή υποδοχή. Ο πρώτος βοηθός που φαίνεται να τον γνώριζε καλά, έπιασε κουβέντα μαζί του. Και μια στιγμή τον ρωτάει: «Και τώρα, μπάρμπα Μήτρο, πόσων χρόνων είσαι;» Και ο μπάρμπα Μήτρος, με τ’ όνομα Δημήτριος Μαλαμούλης που είχε εν τω μεταξύ στρογγυλοκαθίσει, του απαντάει μονολεκτικά… «Δύο». Δηλαδή εκατόν δύο. Από τα εκατό είχε αρχίσει νέα αρίθμηση.
Βγήκε εν τω μεταξύ ο πατέρας μου. Τον οδήγησε στο μέσα γραφείο τα είπανε με αυτόν και το γιο του, ένα λεβέντη εβδομηνταπεντάρη, και όταν βγήκαν στο δωμάτιο που βρισκόμουν και εγώ, πρώτα με σύστησε και ύστερα μου ανήγγειλε ότι θα πάμε την Κυριακή να επισκεφθούμε τον Μαλαμούλη στο χειμαδιό του, κάπου στον Ωρωπό. Από κουβέντα δεν έπαιρνε ο μπάρμπα Μήτρος. Λίγα λόγια, μετρημένα, βαριά. Τους βοηθούς τού πατέρα μου κι εμένα είχα το αίσθημα ότι μας έβλεπε σαν μικρό κοπάδι αρνάκια.
  • Μικρό, διότι ό Μαλαμούλης είχε απάνω από 3000 αρνιά και κατσίκια, στα Άγραφα το καλοκαίρι και τον χειμώνα στα ορεινά της Αττικής. Την Κυριακή, όταν φθάναμε στον τόπο όπου είχε στήσει τα τσαντήρια του, των παιδιών, των εγγονών και των δισεγγόνων του, ρίχτηκαν οι καθιερωμένες μπαταριές και μετά μαζευτήκαμε στο μεγάλο τσαντήρι του Γέρου. Είχα μαζί μου, νέο εικοσάχρονο, τον δάσκαλό μου Basset, αυτόν που έκανα πρόσωπο στους «Διαλόγους σε μοναστήρι». Αυτός που δεν χόρταινε να θαυμάζει. Σε λίγο σταύρωσε ο Γέρος το πρώτο ψωμί. Και οι γυναίκες, αμίλητες και φασαρεμένες μοίραζαν τα κοψίδια, αρνάκι, κατσικάκι, όλα τα αγαθά. Θυμάμαι ακόμη τις βεδούρες τα γιαούρτια.
Ο γέρο Μαλαμούλης, στη μέση καθισμένος σταυροπόδι, μέσ’ στις άσπρες βελέντζες, τα επόπτευε όλα και έδινε στις γυναίκες και στους παραγιούς προσταγές. Όταν λίγο μεγαλύτερος διάβασα «Οδύσσεια» τον γέρο Μαλαμούλη τον ταύτιζα μέσ’ στη φαντασία μου με τον Νέστορα, όταν δέχονταν τον Τηλέμαχο. Καθώς ήμουν καθισμένος πλάι στον πατέρα μου τον ρώτησα ψιθυριστά: «Qui est-il ce vieux;». «C’est un grand seigneur» μου απαντάει o πατέρας μου και αυτός ψιθυριστά. Και γυρίζοντας αργότερα το λόγο στα ελληνικά: «Να καταλάβεις τι είναι αρχοντιά».
  • Ήταν το πρώτο μάθημά μου για το μέγα τούτο ηθικό αγαθό: την αρχοντιά. Αργότερα, μεγάλος σ’ ένα πελοποννησιακό χωριό, γνώρισα έναν άλλο πιο νέο, σχεδόν μεσόκοπο, χωρικό. Στο πρόσωπό του ξανασυνάντησα αυτό που είχα γνωρίσει παιδί στο πρόσωπο του Μαλαμούλη: την αρχοντιά. Το σταύρωμα του καρβελιού από αυτόν ήταν μια ιεροπραξία. Η αρχοντιά δεν είναι συνώνυμο με την αριστοκρατικότητα, δεν σημαίνει καμιά ταξική διαφορά ή μια διαφορά πλούτου.
Αλλά δεν είναι και ένα ηθικό απλώς γνώρισμα. Είναι μια σύνθεση υπερηφάνιας, ευπρέπειας, αυτοπεποίθησης, μεγαλοψυχίας. Άρχοντες βρίσκεις εγκατεσπαρμένους σε όλα τα είδη ανθρώπων. Ο άρχοντας δεν γίνεται ποτέ μάζα, σε όποια τάξη και αν ανήκει, μένει πάντα πρόσωπο. Δεν μπορώ — ίσως αδυναμία μου — με μια φράση να την ορίσω την αρχοντιά.
  • Αλλά όταν συναντώ κάποιον που έχει αυτό το σύμπλεγμα των αρετών που την απαρτίζουν, τότε την αναγνωρίζω. Λέω μέσα μου: Αυτός είναι άρχοντας. Ανήκει σε αυτή την εκλεκτή κατηγορία ανθρώπων. Έχομε άρχοντες κατά την νομικήν έννοια, που δεν έχουν αρχοντιά. Έχομε όμως χειρώνακτες που έχουν αρχοντιά.
ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΤΣΑΤΣΟ… Να πως ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανακάλυψε όταν ήταν μικρό παιδί τι σημαίνει αληθινή αρχοντιά, και κατάλαβε ότι αυτή δεν έχει σχέση με τον πλούτο, ή την καταγωγή. Ένα πολύτιμο κείμενο – μάθημα για όλους μας, που αξίζει να μας βάλει σε σκέψεις και στις μέρες μας.

*****Άστον Βίλα*****

Άστον Βίλα

*****

Να έρχεται ο μουσουλμάνος Μαροκινός Ελ Καμπί , Να βάζει 5 τεμάχια στην Άστον Βίλα, να παίρνει από το χέρι τον Ολυμπιακό να τον πηγαίνει τελικό Και να βλέπεις τον ακροδεξιό γαύρο που μέχρι χθες ήταν με τον Κασιδιάρη & κατά των μουσουλμάνων Να τον αποθεώνει Αξία ανεκτίμητη

*****

Eurovision 2024. We are speechless.

*****

*****

******

*************

***

Έχω καταλήξει στο ότι είναι οδηγία , δεν είναι δυνατόν να είναι κάποιος τόσο καραγκιόζης, γίνεται επί μονίμου βάσεως ανεξαρτήτως αντιπάλου και κρισιμότητας παιχνιδιού

******

******

K.MP- Στείλαμε δια της ΕΡΤ σε έναν διαγωνισμό ξέκωλων, ανώμαλων και ναρκομανών μια τύπισσα να μας προβάλει σαν μία Ελλάδα της μπίχλας και της παρακμής, πληρώσαμε την συμμετοχή αυτή μέσα από τους φόρους μας και σαν να μην έφταναν όλα αυτά κάνει κι εξωτερική πολιτική. Ε, Α ΣΙΧΤΙΡ πια.

******

******

*******

*****

Λαμία, Βόλος, Αστέρας, Παναιτωλικός, Κηφισιά (συγγνώμη αν μου διαφεύγει άλλη) συνεχάρησαν τον Ολυμπιακό για την πρόκρισή του στον τελικό του Conference. Συνεχίζω να εύχομαι και να ονειρεύομαι ότι όλες θα ευχηθούν καλή τύχη πριν από το ματς της 29ης Μαΐου. Είναι μια ευκαιρία.

 

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο