Καλύτερα των εκτιμήσεων τα οικονομικά αποτελέσματα της Visa στο Q1

Visa

Οι μετοχές της Visa (NYSE:V) αυξήθηκαν πάνω από 2% στις μεταμεσονύκτιες συναλλαγές της Τρίτης, αφού ο επεξεργαστής πληρωμών ανακοίνωσε κέρδη και έσοδα που ξεπέρασαν τις προσδοκίες της Wall Street για το δεύτερο τρίμηνο του 2024.

Η εταιρεία κατέγραψε κέρδη ανά μετοχή (EPS) 2,51 δολάρια, ξεπερνώντας το προβλεπόμενο επίπεδο των 2,44 δολαρίων. Τα έσοδα ανήλθαν σε 8,78 δισεκατομμύρια δολάρια, ξεπερνώντας επίσης τα εκτιμώμενα 8,62 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο όγκος των πληρωμών αυξήθηκε κατά 8% κατά τη διάρκεια της περιόδου, ενώ ο διασυνοριακός όγκος, εξαιρουμένων των ενδοευρωπαϊκών συναλλαγών, αυξήθηκε κατά 16%.

Για το τρίτο οικονομικό τρίμηνο, η Visa αναμένει αύξηση των εσόδων σε χαμηλά διψήφια ποσοστά, με παρόμοιες προσδοκίες για το σύνολο του έτους.

Για τα κέρδη ανά μετοχή τρίτου τριμήνου, η Visa αναμένει ότι θα είναι στο υψηλό άκρο του χαμηλού διψήφιου αριθμού, ενώ για το σύνολο του έτους αναμένεται αύξηση των κερδών ανά μετοχή σε χαμηλά δεκαπεντάρια.

“Αν τα βάλουμε όλα μαζί, η Visa συνεχίζει να επιδεικνύει την ανθεκτικότητα του μοντέλου της και την ικανότητά της να οδηγεί σε αύξηση των κερδών ανά μετοχή σε δεκαπεντάρια επίπεδα σε κλίμακα”, ανέφεραν οι αναλυτές της Goldman Sachs σε σημείωμά τους.

“Με τη μετοχή να διαπραγματεύεται σε ευθυγράμμιση με τον ιστορικό μέσο όρο των πολλαπλασιαστών της, με έκπτωση στον ιστορικό μέσο όρο των πολλαπλασιαστών της έναντι ενός S&P ίσου βάρους και με τις μετοχές να υστερούν σε σχέση με την αγορά YTD, πιστεύουμε ότι τα αποτελέσματα του F2Q θα πρέπει να είναι υποστηρικτικά για τη μετοχή”, προσθέτουν.

πηγή:www.investing.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο