Κατά 100% αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα αλκοολούχα ποτά στο Βιετνάμ έως το 2030

αλκοολούχα ποτά φόρος

Το υπουργείο Οικονομικών του Βιετνάμ πρότεινε να αυξηθεί ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στα αλκοολούχα ποτά στο 100% έως το 2030, ανέφερε το υπουργείο, μια κίνηση που μπορεί να βλάψει περαιτέρω τη βιομηχανία ποτών της χώρας.

Σύμφωνα με το σχέδιο πρότασης, το οποίο εκκρεμεί προς έγκριση από τους νομοθέτες, ο ειδικός φόρος κατανάλωσης για την μπύρα και τα ισχυρά οινοπνευματώδη ποτά θα αυξηθεί στο 70%-80% έως το 2026 και θα αυξηθεί σταδιακά στο 90%-100% το 2030, σε σύγκριση με το σημερινό 65%.

«Οι τιμές των αλκοολούχων ποτών και της μπύρας θα αυξηθούν κατά 20% το 2026, σε σύγκριση με το 2025», ανέφερε το υπουργείο Οικονομικών στην πρόταση, προσθέτοντας ότι οι τιμές θα συνεχίσουν να αυξάνονται κατά 2%-3%, ανάλογα με τον πληθωρισμό.

«Η επιβολή υψηλών φορολογικών συντελεστών είναι απαραίτητη για τη μείωση της κατανάλωσης αλκοολούχων ποτών», πρόσθεσε.

Η βιομηχανία μπύρας του Βιετνάμ έχει ήδη πληγεί από τον αυστηρό νόμο της χώρας για την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, σύμφωνα με τον οποίο το όριο περιεκτικότητας σε αλκοόλ για τους οδηγούς είναι μηδενικό από το 2019.

Πέρυσι, τα έσοδα της βιομηχανίας μπύρας μειώθηκαν κατά 11% και τα κέρδη μειώθηκαν κατά 23%, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Ένωσης Μπύρας – Αλκοόλ – Ποτών.

Οι μετοχές της Sabeco, της μεγαλύτερης ζυθοποιίας του Βιετνάμ, υποχώρησαν κατά 3,96% το πρωί της Παρασκευής μετά την πρόταση του υπουργείου.

Το υπουργείο Οικονομικών πρότεινε επίσης αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα αναψυκτικά και τα τσιγάρα.

πηγή:www.investing.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο