Κατώτερα των εκτιμήσεων τα κέρδη της HSBC για το 2023

HSBC

Η τράπεζα HSBC Holdings PLC (HK:0005) (LON:HSBA) με επίκεντρο την Ασία σημείωσε ασθενέστερη από την αναμενόμενη αύξηση κερδών για το 2023, αλλά σημείωσε ρεκόρ υψηλών κερδών προ φόρων, καθώς επωφελήθηκε σε μεγάλο βαθμό από τα υψηλότερα επιτόκια σε όλο τον κόσμο, με την τράπεζα να ανακοινώνει επίσης επαναγορά έως και 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Τα κέρδη προ φόρων της HSBC για το έτος έως τις 31 Δεκεμβρίου αυξήθηκαν στα 30,3 δισ. δολάρια από 17 δισ. δολάρια πριν από ένα χρόνο, αλλά έχασαν τις εκτιμήσεις του Bloomberg για κέρδη 34,12 δισ. δολαρίων.

Τα ετήσια έσοδα της τράπεζας αυξήθηκαν κατά 30% στα 66,1 δισ. δολάρια, ανέφερε σε ανακοίνωσή της στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, με τα καθαρά έσοδα από τόκους να αυξάνονται στα 35,8 δισ. δολάρια από 30,38 δισ. δολάρια πριν από ένα χρόνο.

Η τράπεζα ανακοίνωσε τέταρτο προμέρισμα 31 σεντς ανά μετοχή, ανεβάζοντας το συνολικό μέρισμα του 2023 στα 61 σεντς ανά μετοχή – σχεδόν διπλάσιο από τα 32 σεντς που παρατηρήθηκαν το 2022.

Η HSBC ανακοίνωσε επίσης επαναγορά μετοχών ύψους έως 2 δισ. δολαρίων, την οποία σκοπεύει να ολοκληρώσει εντός των επόμενων τριών μηνών.

Οι μετοχές της εταιρείας αυξήθηκαν κατά 1% στις συναλλαγές του Χονγκ Κονγκ μετά τα κέρδη, καθώς η τράπεζα φάνηκε να έχει επωφεληθεί από τα υψηλότερα παγκόσμια επιτόκια, ενώ είδε περιορισμένο αντίκτυπο από την έκθεσή της στην πιστωτική επιβράδυνση στο Χονγκ Κονγκ και την Κίνα.

“Έχουμε μια ισχυρή πλατφόρμα ανάπτυξης με τις ευκαιρίες που υπάρχουν στις δύο εγχώριες αγορές μας και σε όλη τη διεθνή χονδρική πώληση μας. . . τραπεζικές συναλλαγές και επιχειρήσεις διαχείρισης περιουσίας. Είμαστε επικεντρωμένοι στην αξιοποίηση αυτών των ευκαιριών ανάπτυξης, στη βελτίωση της βιωσιμότητας των κερδών μας και στη στόχευση των αποδόσεων των μέσων εφήβων το 2024», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Noel Quinn.

Η HSBC προβλέπει καθαρά έσοδα από τόκους το 2024 ύψους τουλάχιστον 41 δισ. δολαρίων, ότι θα στοχεύσει σε αναλογία πληρωμής μερισμάτων τουλάχιστον 50% για το έτος.

Η τράπεζα σχεδιάζει επίσης να μειώσει περαιτέρω το κόστος και δήλωσε ότι οι προοπτικές της για την αύξηση των δανείων παραμένουν «επιφυλακτικές» για το πρώτο εξάμηνο του 2024.

πηγή:www.investing.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο