Κέρδη 2,3% για το πετρέλαιο WTI εν μέσω προσδοκιών για αύξηση της ζήτησης

Pouring Oil

Με το δεξί μπήκε στον Ιούλιο το πετρέλαιο, διευρύνοντας στην πρώτη συνεδρίαση του μήνα τα ισχυρά κέρδη που κατέγραψε τον Ιούνιο, εν μέσω φόβων για τυχόν προβλήματα στον εφοδιασμό από μια διεύρυνση του πολέμου στη Μέση Ανατολή και προσδοκιών για αύξηση της ζήτησης λόγω καλοκαιριού.

Την άνοδο των τιμών του αργού τροφοδότησε κυρίως η απόφαση του OPEC+, του σχήματος που περιλαμβάνει τις χώρες μέλη του Οργανισμού Εξαγωγών Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών και των συμμάχων του, να επεκτείνει τις περικοπές στην παραγωγή πετρελαίου έως το 2025, γεγονός που ήγειρε ανησυχίες για τυχόν ελλείψεις στην αγορά, δεδομένου ότι το καλοκαίρι αυξάνεται η ζήτηση αφενός λόγω των ταξιδιών και αφετέρου λόγω των αυξημένων αναγκών ενέργειας για τη χρήση κλιματιστικών.

“Οι δείκτες ζήτησης φαίνονται σταθεροί, ειδικά στην πολύ σημαντική αγορά των ΗΠΑ, και η αιχμή της ζήτησης αργού στα διυλιστήρια είναι πλέον σταθερή και θα διαρκέσει μέχρι τον Αύγουστο”, ανέφεραν οι αναλυτές της JP Morgan σε σημείωμα προς τους πελάτες τους.

Στις ΗΠΑ, που αποτελούν τον μεγαλύτερο παραγωγό αλλά και καταναλωτή πετρελαίου στον κόσμο, η παραγωγή αργού και η ζήτηση για τα προϊόντα του αναρριχήθηκαν σε υψηλά τεσσάρων μηνών τον Απρίλιο, υποστηρίζοντας την άνοδο των τιμών.

Οι επενδυτές, πάντως, περιμένουν αύριο τις δηλώσεις του προέδρου της Federal Reserve, Τζερόμ Πάουελ, και τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας, για τυχόν ενδείξεις όσον αφορά την πολιτική των επιτοκίων, δεδομένου ότι η αγορά συνεχίζει να αναμένει μια πρώτη μείωση του κόστους δανεισμού τον Σεπτέμβριο, εξέλιξη που θα ενισχύσει την οικονομική δραστηριότητα και επομένως τη ζήτηση αργού.

Εν μέσω αυτού του κλίματος, η τιμή του αργού τύπου West Texas Intermediate, παράδοσης Αυγούστου, ενισχύθηκε κατά 1,84 δολάρια ή 2,3% και έκλεισε στα 83,38 δολάρια το βαρέλι.

Αντίστοιχα, η τιμή του πετρελαίου Brent σημείωσε άνοδο κατά 1,60 δολάρια ή 1,9% και έκλεισε στα 86,60 δολάρια το βαρέλι.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο