Κέρδη για το πετρέλαιο λόγω της μείωσης των αμερικανικών αποθεμάτων αργού και της αύξησης των εισαγωγών στην Κίνα

Pouring Oil

Ανοδικά κινήθηκαν οι τιμές του πετρελαίου την Πέμπτη, καθώς η μείωση των αμερικανικών αποθεμάτων αργού και η αύξηση των κινεζικών εισαγωγών στήριξαν τις προσδοκίες για αύξηση της ζήτησης στις δύο μεγαλύτερες χώρες που καταναλώνουν αργό στον κόσμο.

Σε αυτό το κλίμα, το Brent παράδοσης Ιουλίου ενισχύθηκε κατά 57 cents ή 0,7% στα 84,15 δολάρια το βαρέλι και το αμερικανικό αργό τύπου WTI παράδοσης Ιουνίου πρόσθεσε 56 cents ή 0,7% στα 79,55 δολάρια το βαρέλι.

“Οι αγορές πετρελαίου ενισχύθηκαν από τη μεγαλύτερη από το αναμενόμενο μείωση των αμερικανικών αποθεμάτων. Τα βελτιωμένα στοιχεία για το εμπορικό ισοζύγιο της Κίνας πρόσθεσαν στην ανοδική τάση”, δήλωσε η Tina Teng, ανεξάρτητη αναλύτρια της αγοράς.

Τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ, τον μεγαλύτερο καταναλωτή πετρελαίου στον κόσμο, μειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα κατά 1,4 εκατ. βαρέλια στα 459,5 εκατ. βαρέλια, σύμφωνα με τη Διοίκηση Πληροφοριών Ενέργειας (EIA), περισσότερο από τις προσδοκίες των αναλυτών για μείωση κατά 1,1 εκατ. βαρέλια.

Τα αποθέματα μειώθηκαν καθώς η δραστηριότητα των διυλιστηρίων αυξήθηκε κατά 307.000 βαρέλια ανά ημέρα την περίοδο αυτή.

Στο μεταξύ, οι αποστολές αργού τον Απρίλιο προς την Κίνα, τον μεγαλύτερο εισαγωγέα πετρελαίου στον κόσμο, ανήλθαν συνολικά σε 44,72 εκατ. μετρικούς τόνους ή περίπου 10,88 εκατ. βαρέλια ανά ημέρα, σύμφωνα με τα τελωνειακά στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την Πέμπτη, σε αύξηση κατά 5,45% σε σχέση με ένα πέρυσι.

“Η εντυπωσιακή ανάκαμψη (των τιμών του πετρελαίου) βοηθήθηκε επίσης από τις όλο και μικρότερες ελπίδες για κατάπαυση του πυρός μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς”, δήλωσε ο Tamas Varga της PVM.

Η Χαμάς ανέφερε την Τετάρτη ότι δεν είναι πρόθυμη να κάνει περισσότερες παραχωρήσεις στο Ισραήλ στις διαπραγματεύσεις για την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα.

“Ενώ μπορεί να υπάρξει κάποια βραχυπρόθεσμη ανακούφιση για τις τιμές του πετρελαίου, μπορεί να είναι δύσκολο να επιστρέψουν στα υψηλά επίπεδα του Απριλίου πάνω από τα 90 δολάρια το βαρέλι, όταν οι γεωπολιτικές εντάσεις βρίσκονταν στο αποκορύφωμά τους”, δήλωσε ο Yeap Jun Rong, στρατηγικός αναλυτής της αγοράς στην IG.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο