Κέρδη για τον χρυσό εν μέσω αισιοδοξίας για μείωση των επιτοκίων της Fed

χρυσός

Η τιμή του χρυσού σημείωσε άνοδο σχεδόν 1% την Πέμπτη μετά τα νέα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας που έδειξαν ότι οι αρχικές αιτήσεις για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ αυξήθηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο την περασμένη εβδομάδα, ενισχύοντας τα στοιχήματα ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) θα μειώσει τα επιτόκια αργότερα μέσα στο έτος.

Ειδικότερα, η spot τιμή του χρυσού αυξήθηκε 0,95% στα 2.330 δολάρια η ουγγιά, ενώ ο χρυσός παράδοσης Ιουνίου κέρδισε 0,74% στα 2.339,40 δσολάρια η ουγγιά.

Ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ, μια μέτρηση του νομίσματος έναντι έξι σημαντικών εμπορικών εταίρων, υποχώρησε κατά 0,17% στα 105,363.

“Αυτό που βλέπουμε είναι ο συνεχιζόμενος αντίκτυπος από τις προσδοκίες για τις μειώσεις των επιτοκίων της Fed ή το πότε μπορεί να συμβούν αυτές οι μειώσεις”, δήλωσε ο David Meger, διευθυντής εναλλακτικών επενδύσεων και συναλλαγών στην High Ridge Futures.

Τα τελευταία στοιχεία δείχνουν μια ελαφρά εξασθένηση στην αγορά εργασίας, ενισχύοντας τις προσδοκίες ότι η μείωση των επιτοκίων της Fed μπορεί να γίνει νωρίτερα από ό,τι αναμενόταν προηγουμένως, γεγονός που στηρίζει αγορές όπως ο χρυσός και το ασήμι, πρόσθεσε.

Οι traders εκτιμούν σήμερα ότι η πιθανότητα μείωσης των επιτοκίων της Fed τον Σεπτέμβριο είναι περίπου στο 67%, σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch Tool της CME.

Όσον αφορά το μέλλον, η προσοχή των επενδυτών θα στραφεί στα στοιχεία για τον δείκτη τιμών καταναλωτή που είναι προγραμματισμένο να ανακοινωθούν την επόμενη εβδομάδα.

Σε άλλα μέταλλα, η τιμή spot του ασημιού ενισχύθηκε κατά 2,9% στα 28,136 δολάρια η ουγγιά, η πλατίνα κέρδισε περίπου 1,1% στα 982,25 δολάρια η ουγγιά και το παλλάδιο πρόσθεσε 1,6% στα 967,28 δολάρια η ουγγιά.

 

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο