Κλίμα ευφορίας στην Wall Street

χρηματιστήριο

χρηματιστήριο

Οι βασικοί δείκτες στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης κινούνται έντονα ανοδικά σήμερα, με μια έκθεση κερδών από την αγαπημένη της τεχνητής νοημοσύνης Nvidia να ενισχύει το κλίμα, ιδιαίτερα στον τομέα της τεχνολογίας.

Στο χρηματιστήριο, ο δείκτης Dow Jones Industrial Average ενισχύεται 0,6%, ο δείκτης S&P 500 πραγματοποιεί άνοδο 1,3%, και ο δείκτης Nasdaq Composite σημειώνει άνοδο 2%.

Η Nvidia αυξάνει τα ισχυρά αποτελέσματα του 4ου τριμήνου, οι προοπτικές

Η μετοχή της Nvidia σημειώνει άνοδο άνω του 12% την Πέμπτη, σκαρφαλώνοντας σε απόσταση αναπνοής από τα υψηλά ρεκόρ που σημειώθηκαν νωρίτερα τον Φεβρουάριο, αφού ο πιο πολύτιμος κατασκευαστής τσιπ στον κόσμο ανακοίνωσε ισχυρότερα από τα αναμενόμενα κέρδη τέταρτου τριμήνου και προέβλεψε έσοδα πρώτου τριμήνου σε περίπου 24 δισεκατομμύρια δολάρια, περισσότερα από ό, τι περίμεναν οι αναλυτές.

Τα ισχυρά κέρδη και οι προοπτικές σηματοδότησαν ότι η εταιρεία αναμένεται να συνεχίσει να αποκομίζει τα οφέλη της αυξημένης ζήτησης για ανάπτυξη AI, δεδομένου ότι είναι βασικός παραγωγός τσιπ ειδικά προσανατολισμένων στα μοντέλα μεγάλων γλωσσών, τα οποία αυξήθηκαν σε δημοτικότητα μέχρι το 2023.

Τα κέρδη της Nvidia διαχύθηκαν σε άλλες μεγάλες μετοχές τεχνολογίας, δεδομένου ότι οι επενδυτές αναμένουν ότι η ζήτηση AI θα ενισχύσει επίσης τον ευρύτερο τεχνολογικό τομέα τους επόμενους μήνες. Η Alphabet (NASDAQ:GOOGL), η Microsoft (NASDAQ:MSFT) και η Meta Platforms (NASDAQ:META) σημείωσαν υγιή κέρδη, με τις τρεις να έχουν προϊόντα AI στα σκαριά.

Ομοίως, οι μεγάλες μετοχές κατασκευής τσιπ, όπως η TSMC (NYSE:TSM) Micron Technology (NASDAQ:MU) και η Intel (NASDAQ:INTC), οι οποίες αναμένεται να επωφεληθούν από την αυξημένη ζήτηση AI, διαπραγματεύτηκαν επίσης υψηλότερα.

Επιπλέον, εταιρείες όπως η Palantir Technologies (NYSE: PLTR), η Advanced Micro Devices (NASDAQ: AMD) και η Super Micro Computer (NASDAQ: SMCI) προχώρησαν στο slipstream της Nvidia.

Εταιρικά κέρδη

Υπάρχουν περισσότερα τριμηνιαία αποτελέσματα για να αφομοιωθούν την Πέμπτη, με τη Moderna (NASDAQ: MRNA) να αναφέρει απροσδόκητα κέρδη τέταρτου τριμήνου βοηθούμενα από τη μείωση του κόστους και ορισμένες αναβαλλόμενες πληρωμές, ενώ η Live Nation Entertainment (NYSE: LYV) και η Intuit (NASDAQ: INTU) έχουν προγραμματιστεί για μετά το κλείσιμο.

Επιπλέον, η Etsy (NASDAQ:ETSY) υποχωρεί 8% αφού η εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου ανακοίνωσε μικτά κέρδη και καθοδήγηση, ενώ ο κατασκευαστής ηλεκτρικών οχημάτων Rivian Automotive (NASDAQ:RIVN) υποχωρεί 22% αφού προέβλεψε απογοητευτικά στοιχεία παραγωγής για το 2024.

Η μετοχή της Royal Caribbean (NYSE:RCL) σημειώνει άνοδο 6% αφού η εταιρεία κρουαζιέρας αύξησε την πρόβλεψή της για τα έσοδα ολόκληρου του έτους, λέγοντας ότι έχει ενθαρρυνθεί τόσο από το «περιβάλλον ζήτησης όσο και από το περιβάλλον τιμολόγησης» το 2024.

Η μετοχή της Wayfair (NYSE:W) ενισχύεται 7% αφού ο διαδικτυακός λιανοπωλητής επίπλων ανακοίνωσε μικρότερες από τις αναμενόμενες απώλειες τέταρτου τριμήνου και δήλωσε ότι επέστρεψε σε θετική ενεργή αύξηση πελατών.

Στοιχεία PMI

Τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν νωρίτερα την Πέμπτη έδειξαν ότι ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας μειώθηκε απροσδόκητα την περασμένη εβδομάδα, υποδηλώνοντας ότι η αύξηση της απασχόλησης πιθανότατα παρέμεινε σταθερή τον Φεβρουάριο.

Αυτό ενίσχυσε την αίσθηση επιφυλακτικότητας για τη μελλοντική νομισματική πολιτική, η οποία ακολούθησε τα πρακτικά της Fed, που δημοσιεύθηκαν την Τετάρτη, επαναλαμβάνοντας σε μεγάλο βαθμό τη στάση της κεντρικής τράπεζας για τη διατήρηση των επιτοκίων αυξημένων βραχυπρόθεσμα.

Η εστίαση αργότερα στη συνεδρίαση πιθανότατα θα είναι στα στοιχεία PMI μεταποίησης και υπηρεσιών για τον Φεβρουάριο, τα οποία θα παρέχουν έναν πιο ενημερωμένο δείκτη της υγείας της οικονομίας των ΗΠΑ. .

Το αργό υποχωρεί μετά τη δημιουργία μεγάλων αποθεμάτων

Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν την Πέμπτη, αφού μια άλλη μεγάλη αύξηση των αποθεμάτων των ΗΠΑ ξεπέρασε τις ανησυχίες για τη σύσφιξη των παγκόσμιων προμηθειών λόγω διαταραχών στη Μέση Ανατολή.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού πετρελαίου των ΗΠΑ διαπραγματεύονται 0,7% χαμηλότερα στα 77,37 δολάρια το βαρέλι, ενώ το συμβόλαιο Brent υποχωρούν κατά 0,7% στα 82,46 δολάρια το βαρέλι.

Τα στοιχεία από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου έδειξαν ότι τα αποθέματα των ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 7,2 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα έως τις 16 Φεβρουαρίου, πολύ περισσότερο από τις προσδοκίες για αύξηση των 4,3 εκατομμυρίων βαρελιών.

Ενώ η κατασκευή ήταν μικρότερη από τα 8,5 εκατομμύρια βαρέλια που ανέφερε το API για την προηγούμενη εβδομάδα, ήταν μια τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα κατασκευής αποθεμάτων στις ΗΠΑ και σηματοδότησε ότι ο μεγαλύτερος καταναλωτής καυσίμων στον κόσμο παρέμεινε καλά εφοδιασμένος.

Οι επίσημοι αριθμοί από την Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας αναμένονται αργότερα στη σύνοδο.

Επιπλέον, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού ενισχύονται 0,1% στα 2.034,95 δολάρια/oz, ενώ το EUR/USD διαπραγματεύτηκε 0,1% χαμηλότερα στα 1,0813 δολάρια.

πηγή:www.investing.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο