Κόνιτσα: Αποκλεισμένοι οι κάτοικοι του χωριού Δίστρατο λόγω μεγάλης κατολίσθησης

Αναστατωμένοι και εκνευρισμένοι είναι οι κάτοικοι στο χωριό Δίστρατο στην Κόνιτσα, καθώς είναι αποκλεισμένοι εδώ και 6 μέρες, λόγω του δρόμου μεταξύ Δίστρατου και Κόνιτσας, στη θέση Ασπροπόταμος προς Άρματα, στον νομό Ιωαννίνων, που έπεσε μετά από κατολίσθηση

Οι κάτοικοι απειλούν πως αν δεν γίνουν τα απαραίτητα έργα αποκατάστασης, θα απέχουν από τις ευρωεκλογές.

Κάνουν λόγο για ένα χρόνιο πρόβλημα, που όμως με το πέρασμα του χρόνου και τη μεγάλη κατολίσθηση που προηγήθηκε, επιδεινώθηκε.

Πρόκειται για την επαρχιακή οδό που χρόνια αντιμετωπίζει προβλήματα, αλλά πλέον έχει καταστραφεί εντελώς.

Μάλιστα, είναι αναγκαίες οι εργασίες αποκατάστασης, καθώς δεν υπάρχει πρόσβαση και οι κάτοικοι δεν μπορούν να μετακινηθούν.

Ο συγκεκριμένος δρόμος συνδέει πολλά χωριά: το Δίστρατο, την Κόνιτσα, τον Άγιο Ελευθέριο, το Παλιοσέλι, και φτάνει μέχρι την Βασιλίτσα και τον Σμόλικα.

Ο αντιδήμαρχος Ζωικής, Φυτικής και Δασικής Παραγωγής Κόνιτσας, Γιάννης Παφίλης, μίλησε στο Mega για την κατολίσθηση και την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί: «Αυτός ο δρόμος ξεκινά από Γρεβενά.

Είναι ο δρόμος που πηγαίνει στο χιονοδρομικό της Βασιλίτσας. Έχει διακοπεί όλη η διασύνδεση. Η περιοχή τροφοδοτείται από Γρεβενά αναγκαστικά. Είναι περίπου 150 άτομα που είναι αποκλεισμένοι στο Δίστρατο, άλλοι 25-30 στα Άρματα. Η ζημιά είναι περίπου 500 μέτρα, εδώ και 7 χρόνια υπάρχει το πρόβλημα, αλλά τα τελευταία 2 είχε επιδεινωθεί η κατάσταση».

«Οι κάτοικοι είναι στα κάγκελα, περιμένουν να δοθεί λύση. Μας πιέζουν ότι θα κλείσουν τους δρόμους. Οι κάτοικοι προειδοποιήσουν ότι δεν θα ψηφίσουν. Θέλουν να αποκατασταθεί η πρόσβαση», συμπλήρωσε ο κ. Παφίλης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο