Κοντά σε υψηλό 4,5 μηνών η μετοχή της CATL

CATL

Οι μετοχές της κινεζικής Contemporary Amperex Technology Co Ltd (SZ:300750), γνωστής και ως CATL, αυξήθηκαν την Τρίτη μετά από αναφορές που έδειξαν ότι η εταιρεία βρισκόταν σε συνομιλίες με την Tesla Inc (NASDAQ:TSLA) και άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες των ΗΠΑ για να αδειοδοτήσει ενδεχομένως την τεχνολογία μπαταριών της αντί να κατασκευάσει ένα εργοστάσιο εκεί.

Οι μετοχές Shenzhen της εταιρείας σημείωσαν άνοδο σχεδόν 3% και ήταν κοντά σε υψηλό 4-1/2 μηνών. Ξεπέρασαν κατά πολύ μια υποτονική απόδοση στον δείκτη blue-chip Shanghai Shenzhen CSI 300.

Η CATL βρίσκεται σε συζητήσεις για την αδειοδότηση της τεχνολογίας μπαταριών της στην Tesla και σε άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες των ΗΠΑ και συνεργάζεται επίσης με την Tesla για κυψέλες ταχείας φόρτισης, ενώ προμηθεύει μηχανήματα στο εργοστάσιο της Tesla στη Νεβάδα, σύμφωνα με αναφορές της Wall Street Journal και του Bloomberg αυτή την εβδομάδα.

Η εταιρεία, η οποία είναι ένας από τους μεγαλύτερους προμηθευτές μπαταριών της Tesla, φέρεται να έχει ακυρώσει τα σχέδια για την κατασκευή ενός εργοστασίου μπαταριών στις ΗΠΑ και αντ ‘αυτού θα επιδιώξει να αδειοδοτήσει την τεχνολογία της σε κατασκευαστές των ΗΠΑ.

Η κίνηση έρχεται εν μέσω ενδείξεων επιβράδυνσης των πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων στη Βόρεια Αμερική έως το 2023, η οποία επιβάρυνε τα κέρδη αρκετών μεγάλων παραγωγών, ιδιαίτερα της Tesla, και έθεσε επίσης έναν πικρό τόνο για την παραγωγή το 2024.

Η CATL έχει επί του παρόντος συμφωνία αδειοδότησης με τη Ford Motor Company (NYSE:F) για την κατασκευή μπαταριών σε εργοστάσιο του Michigan. Ωστόσο, η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία είχε μειώσει πρόσφατα το πεδίο εφαρμογής του εργοστασίου, καθώς και τις φιλοδοξίες της για EV, ενόψει της επιβράδυνσης των πωλήσεων.

Ωστόσο, ο ιδρυτής και πρόεδρος της CATL, Robin Zeng, δήλωσε σε συνέντευξή του στο Bloomberg ότι η εταιρεία δεν σχεδιάζει να επιβραδύνει την παραγωγή και σχεδιάζει να αυξήσει την παραγωγή των πιο τεχνολογικά προηγμένων προϊόντων της.

Ο Zeng δήλωσε επίσης ότι η εταιρεία είχε βρει λύσεις για γρήγορους χρόνους φόρτισης της μπαταρίας και εργαζόταν για να κάνει τη φόρτιση ακόμη πιο γρήγορη.

πηγή:www.investing.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο