- Για το 2030, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση πιστεύει ότι η Γερμανία θα χρειαστεί υδρογόνο από 95 έως 130 τεραβατώρες, συμπεριλαμβανομένων των λεγόμενων παραγώγων υδρογόνου όπως αμμωνία, μεθανόλη ή συνθετικά καύσιμα, τα οποία χρησιμοποιούνται, για παράδειγμα, για μεταφορά με πλοίο.
Σύμφωνα με κυβερνητικές εκτιμήσεις, το 50 με 70% αυτού θα καλυφθεί από εισαγωγές από το εξωτερικό, με ανοδική τάση τα επόμενα χρόνια. Η κυβέρνηση θέλει να δώσει προσοχή στα κοινωνικά και οικολογικά πρότυπα στη χώρα προέλευσης. Για να παραχθεί πράσινο υδρογόνο, ένα πράγμα απαιτείται πάνω από όλα: ηλεκτρολύτες. Οι συσκευές μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παραγωγή πράσινου υδρογόνου από ανανεώσιμη ηλεκτρική ενέργεια.
- Από τεχνολογική άποψη, για παράδειγμα, η Plug Power, απο την Αμερική όπως και η ITM Power από την Μεγάλη Βρετανία, βασίζεται σε ηλεκτρολύτες PEM.
Η Νορβηγική εταιρεία Nel, από την άλλη πλευρά, προσφέρει αλκαλικούς ηλεκτρολύτες εκτός από μονάδες PEM. Η Γερμανική Thyssenkrupp Nucera, από την άλλη πλευρά, βασίζεται κυρίως στην ηλεκτρόλυση χλωρίου-αλκαλίου.
- Το γεγονός είναι: η Γερμανία θέτει ξανά έναν φιλόδοξο στόχο. Μέχρι σήμερα, οι παραγωγικές δυνατότητες για συσκευές ηλεκτρόλυσης είναι σχετικά περιορισμένες παγκοσμίως. Ωστόσο, εταιρείες όπως η Nel ή η Plug Power έχουν ήδη διαμορφώσει φιλόδοξα σχέδια επέκτασης προκειμένου να ανταποκριθούν σε αυτό που έρχεται με τη ζήτηση να είναι συνεχώς αυξανόμενη και απαιτητική . Συμπερασματικά οι επενδύσεις σε υδρογόνο θα συνεχίσουν να αυξάνονται στη Γερμανία και όχι μόνο.
Πάνω απ ‘όλα, οι ειδικοί στην ηλεκτρόλυση όπως η Nel, η Plug Power ή η Thyssenkrupp Nucera θα ναι φυσικό επακόλουθο να επωφεληθούν από τη δυναμική έκρηξη της θετικής έκβασης των κρατών που δίνουν πρωταρχικό ρόλο στο υδρογόνο και όποιος προλάβει, γιατί οι εταιρείες υδρογόνου είναι μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού και στην ανάληψη έργων βρίσκονται ήδη σε φάση sold out.
Είς τό επανιδείν
Μεθοδικός σερίφης ⭐️