Κωτσόβολος: Στα 338 εκατ. ευρώ ο τζίρος το α’ εξάμηνο – Αύξηση 300% στα EBIT

Το φυσικό δίκτυο καταστημάτων της Κωτσόβολος κατέγραψε καλύτερες επιδόσεις σε σχέση με το online, με το μερίδιο του να αυξάνεται κατά 2%

Σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε η μητρική Currys, ο τζίρος της ελληνικής αλυσίδας, η οποία έχει συμφωνηθεί να πουληθεί στη ΔΕΗ με το deal να ολοκληρώνεται το πρώτο τρίμηνο του 2024, κυμάνθηκε στα 291 εκατ. λίρες (περίπου 338 εκατ. ευρώ) μειωμένος κατά 1% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο της χρήσης του 2022, κατά 2% σε ουδέτερη συναλλαγματική ισοτιμία και κατά 4% σε συγκρίσιμο αριθμό καταστημάτων (πωλήσεις like for like).

Τα κέρδη προ φόρων και τόκων αυξήθηκαν κατά 300% στα 4 εκατ. λίρες (4,64 εκατ. ευρώ), με τον δείκτη λειτουργικών εξόδων να παραμένει γενικά σταθερός σε ετήσια βάση.

Το καθαρό περιθώριο κέρδους βελτιώθηκε κατά 110 μ.β. καλύπτοντας μεγάλο μέρος από τις απώλειες (-210 μ.β.), που σημειώθηκαν την αντίστοιχη περσινή περίοδο καθώς, όπως σημείωνε τότε η Currys, ποσοστό των ανατιμήσεων δεν είχε μετακυλιστεί στις τελικές τιμές καταναλωτή. Ως βασικοί λόγοι για την φετινή βελτίωση αναφέρονται το προϊοντικό μείγμα και τα χαμηλότερα κόστη.

Οι λειτουργικές ταμειακές ροές ανήλθαν σε 7 εκατ. λίρες, αυξημένες κατά 3 εκατ. λίρες σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα της προηγούμενης χρήσης λόγω του υψηλότερου λειτουργικού κέρδους. Οι επενδύσεις (κεφαλαιακές δαπάνες) κυμάνθηκαν επίσης σε περίπου 7 εκατ. λίρες και κατευθύνθηκαν στο δίκτυο καταστημάτων, σε υποδομές πληροφορικής και IT και στη διανομή.

Σημειώνεται πως μέσα σε αυτό το διάστημα η Κωτσόβολος ενίσχυσε το δίκτυό της με 4 νέα καταστήματα στην Ελλάδα και 1 στην Κύπρο. Στις 28 Οκτωβρίου 2023 το δίκτυο της αλυσίδας αριθμούσε 95 καταστήματα (81 εταιρικά και 14 franchise) εκ των οποίων τα 3 στην Κύπρο.

Για την οικονομική χρήση 1η Μαΐου 2022 – 29η Απριλίου 2023, η Κωτσόβολος είχε κύκλο εργασιών 733 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 12% σε σχέση με την προηγούμενη χρήση, το EBITDA διαμορφώθηκε σε 49 εκατ. ευρώ (στη βάση του IFRS 16) και ο τραπεζικός δανεισμός ήταν σχεδόν μηδενικός.

 

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο