Κρατικά σπίτια για 70άρηδες ετοιμάζει η κυβέρνηση… (Του Γιώργου Κράλογλου)

Κρατικά σπίτια για 70άρηδες ετοιμάζει η κυβέρνηση…

Του Γιώργου Κράλογλου

  • Σκοπός της βέβαια (όπως διαρρέει) είναι να στεγάσει τους σημερινούς 40άρηδες. Η δική μας σοβιετία όμως δεν θέλει και 30 χρόνια για να τα στήσει…;

Οπότε ας αφήσουμε το “χρονοδιάγραμμα” του κρατισμού που θέλει να δείξει τη δική του ευαισθησία για τη στέγαση του προλεταριάτου… (όπως άριστα σημειώνει σε σχόλιό του o MONTEMIXOS και τον συμπληρώνει ο εξαιρετικός Financial Planner με το “θυμάστε τις εργατικές κατοικίες που ακόμα είναι ανεξόφλητες..;”, αποκαλύπτοντας και το “αύριο” εκείνων που μεταφέρει το εγκυρότατο ρεπορτάζ του Capital gr: “Τα πρώτα προσιτά διαμερίσματα για νέους έως 39 ετών”.

  • Και που να πάμε, θα μου πείτε, στο πολύπλευρο ασφαλώς θέμα όπως αυτό που τροφοδοτεί με λαϊκισμό πολίτες και κοινωνικά στρώματα, τα οποία όντως υποφέρουν αλλά οι πολιτικοί και οι πολιτικές τους εμπαίζουν (με όλες τις κυβερνήσεις) πάνω από 45 χρόνια! Πάμε να ρίξουμε μια ματιά στα νέα στοιχεία της πολιτικής επιθεώρησης “Η στέγαση των 39άρηδων” μόνο για το αστείο της υπόθεσης. Γιατί το λέμε αυτό;

Γιατί η ίδια η οικονομική και κοινωνική μας ιστορία απέδειξε ότι κράτος και ιδιωτική επιχειρηματική πρωτοβουλία δεν είναι δυνατόν να τα βρουν… σε οποιοδήποτε άλλο τομέα, εκτός βεβαίως από εκείνον των κρατικών προμηθειών. Πουθενά αλλού…

  • Πώς είναι δυνατόν λοιπόν να πάρεις στα σοβαρά ότι σχεδιάζεται η διάθεση 1.600 κρατικών ακινήτων (κυρίως οικοπεδικών εκτάσεων), σε περιοχές μάλιστα εντός σχεδίου των βορείων προαστίων, όπως το Μαρούσι, η Παιανία αλλά και η Κηφισιά (!!).

Πώς είναι δυνατόν να σε πείσει η σημερινή πολιτική (που δεν αλλάζει σε τίποτε με τον κρατισμό της – που μας οδήγησε και στη χρεοκοπία) που ανοίγεται (έστω και σε κάποιου είδους κομμουνιστικού παρελθόντος…) σε “λύσεις” που συνδέονται με τη μεταφορά των σημερινών άστεγων και στην Κηφισιά!

  • Πώς είναι δυνατόν (κατ’ αρχήν) να κάτσουν στα αυγά τους οι τοπικοί άρχοντες… όταν διαπιστώσουν ότι είναι ώριμη για εκμετάλλευση (όπως λένε τα νέα…) στο πρώην Ολυμπιακό Χωριό, στους πρόποδες της Πάρνηθας.

Πώς είναι δυνατόν έστω και στο σοβιετικό Ελλάδισταν να διατίθενται κρατικά ακίνητα σε Λάρισα, Πάτρα, Χαλκιδική, Σέρρες, Αγρίνιο και Ξάνθη, περιοχές που σήμερα έχουν και ζήτηση για φοιτητική στέγη, πράγμα που θα υπονομεύσει και θα χαλάσει την ανεξέλεγκτη πιάτσα που γδέρνει με τα ενοίκια τσέπες των γονιών των φοιτητών ή των ίδιων των φοιτητών που εργάζονται και στα σουβλατζίδικα για να τα βγάλουν πέρα.

  • Προσέξτε τώρα τη σκηνή αυτής της επιθεώρησης που θα παιχθεί πριν πέσει η αυλαία… (μέσα στην επόμενη 2ετία). Το όλο θέμα θα περάσει στην αντιπολίτευση καθώς η ανάγκη της να στρέψει την προσοχή των ιθαγενών σε τέτοια λαϊκίστικα ζητήματα θα μεγαλώνει όσο θα βαθαίνει και η κρίση στα κόμματα εξουσίας λόγω των εσωτερικών τους προβλημάτων. Θα πάμε έτσι στις γνωστές πλειοδοσίες στο είδος της στέγασης…

Η κυβέρνηση θα σέρνει τον χορό… Με το σούρσιμο αυτό θα φθάσουμε στο προεκλογικό και εκλογικό 2027 και η στέγαση θα γίνει ακόμη μια φορά κομματικό πρόγραμμα που θα θυμίζει εκείνα των δεκαετιών του 1980 και του 1990, που παραμέριζαν τις αστειότητες και της πρώτης φουρνιάς εργατικών και άλλων κατοικιών στην ελληνική βαλκανική σοβιετία.

[email protected]

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο