Κρι Κρι: Με το βλέμμα στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού

  • Πριν από περίπου 20 ημέρες έλαβε χώρα στη Γαλλία μια επενδυτική συνάντηση όπου αρκετές ελληνικές εταιρείες παρουσίασαν τις προοπτικές τους σε ξένους επενδυτές, με την Κρι Κρι να βρίσκεται ανάμεσα σε αυτές. Πολλοί δεν γνωρίζουν ότι η ελληνική βιομηχανία έχει παρουσία σε Ιταλία και Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ οι πωλήσεις της στη Γαλλία έχουν ξεπεράσει τα 4 εκατ. ευρώ.

Η εταιρεία έχει ξεκινήσει να εργάζεται προς την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, θέλοντας να κατακτήσει μερίδιο από τη 19 δισ. δολαρίων αγορά. Η αγορά των ΗΠΑ στην κατηγορία γιαουρτιού ανέρχεται στα 360 εκατ. δολ.

  • Η διοίκηση της εταιρείας αναβάθμισε τις εκτιμήσεις της για το 2023, με τις πωλήσεις να εκτιμάται ότι θα προσεγγίσουν τα 210 εκατ. ευρώ, έναντι 200 εκατ. ευρώ προηγούμενης εκτίμησης. Ταυτόχρονα, έθεσε το εύρος για τη λειτουργική κερδοφορία (EBIT) σε 41-44 εκατ. ευρώ για το 12μηνο του 2023. Εκτιμήσεις για τα καθαρά κέρδη δεν δόθηκαν από τη διοίκηση.

Η αποτίμηση της εταιρείας με βάση τον δείκτη EV/EBITDA (επιχειρηματική αξία προς λειτουργικά κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων) χαρακτηρίζεται ελκυστική, καθώς δεν ξεπερνά τις 6 φορές με βάση τις εκτιμήσεις για το 2024. Την ίδια στιγμή το P/E της εταιρείας για τους επόμενους 12 μήνες δεν ξεπερνά τις 9 φορές, αφήνοντας έτσι χώρο προς τις 10 τουλάχιστον φορές τα κέρδη του 2024.

  • Αξίζει να σημειωθεί ότι η Κρι Κρι έχει κερδίσει σημαντικό έδαφος όσον αφορά την κεφαλαιοποίηση, αφού τα νούμερα δείχνουν να τη δικαιολογούν με το παραπάνω. Εν αναμονή των ανακοινώσεων των οικονομικών αποτελεσμάτων δ’ τριμήνου/12μήνου, ρίχνουμε μια ματιά στη μετοχή, καθώς τις τελευταίες 52 εβδομάδες σημειώνει απόδοση 65%, ενώ από την αρχή του έτους η απόδοσή της αγγίζει το 8%, με τον ΓΔΤ να βρίσκεται στο +10% (2024) και +26% (τελευταίες 52 εβδομάδες).

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΤΡΙΓΓΑΣ@ΒΕΤΑ ΑΧΕΠΕΥ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο