Κυριακή και Δευτέρα 29/4 : Απόλυτη συμφωνία σε όλο το σετ τεχνικών δεικτών- Πιο πολλές οι Αργίες…- Τα πρώτα “ακούσματα”- Υπάρχει ακόμα περιθώριο ανέλιξης

αγορά@ΒΕΤΑ ΑΧΕΠΕΥ

Η Ελληνική Αγορά θα παραμείνει κλειστή την Μ. Τετάρτη 1η Μαΐου, την Μ. Παρασκευή 3 Μαΐου, την Δευτέρα του Πάσχα 6 Μαΐου και την Τρίτη του Πάσχα 7 Μαΐου

αγορά

Με deal ξεκίνησε και τελείωσε η εβδομάδα, η οποία επεφύλαξε μεγάλες ‘συγκινήσεις’ στους επενδυτές. Η εξαγορά της Ε-Net με σημαντικό υπερτίμημα έδωσε ισχυρό έναυσμα θετικής αναθεώρησης στον κλάδο Πληροφορικής, παρασύροντας και το υπόλοιπο ταμπλό στην πορεία προς νέα υψηλά 13 ετών.

  • Η κινητικότητα δεν εξαντλήθηκε στον κλάδο της Πληροφορικής καθώς στο ξεκίνημα της εβδομάδας ανακοινώθηκε η απόκτηση του ποσοστού που κατέχει η Reggeborgh στην REDS από την Ελλάκτωρ και στο τέλος η στρατηγική είσοδος Επενδυτικού Κεφαλαίου στο μετοχικό κεφάλαιο στης Doppler.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι ζυμώσεις στο χώρο της Ενέργειας σε ΑΠΕ και συμβατικές μορφές παραγωγής, στον κλάδο Διαχείρισης αποβλήτων, τις Μεταφορές και τα Logistics. Η φημολογία εμπλέκει πλέον μεγαλύτερο αριθμό Εταιρειών σε αυτές τις ζυμώσεις γεγονός που αντανακλάται εμφατικά και στο ταμπλό.

  • Η κεφαλαιοποίηση της Αγοράς ξεπέρασε το “κατώφλι” των 100 δισ. ευρώ, για πρώτη φορά μετά τον Νοέμβριο του 2009 και καθοδηγείται πλέον από προσδοκίες επιχειρηματικών συμφωνιών και φυσικά τα αποτελέσματα κερδοφορίας, από τα οποία η Αγορά αρχίζει να λαμβάνει απτά αισιόδοξα δείγματα γραφής και για την φετινή χρήση.

αγορά

Ολοκληρώνονται την ερχόμενη Μ. Τρίτη οι δημοσιεύσεις αποτελεσμάτων του 2023, με λίγες σημαντικές εκκρεμότητες που αφορούν τις ΓΕΚΤΕΡΝΑ, Τέρνα Ενεργειακή (29/04) Ιατρικό Αθηνών και Interlife. Στο 61% των Εισηγμένων Εταιρειών που έχουν δημοσιεύσει ως το απόγευμα της Παρασκευής, τα λειτουργικά αποτελέσματα και τα καθαρά κέρδη οδεύουν προς νέο ιστορικό ρεκόρ, καθώς εμφανίζουν αύξηση 5,3% και 1%, αντίστοιχα.

Τα πρώτα “ακούσματα” από τα μεγέθη του α’ τριμήνου 2024 ήταν υποστηρικτικά, με Μυτιληναίο και Σαράντη να έχουν βάλει τις βάσεις για μια νέα χρονιά ρεκόρ στις επιδόσεις τους.

αγορά

Οι Τράπεζες θα συντηρήσουν το ενδιαφέρον της Αγοράς την προσεχή εβδομάδα, ανοίγοντας τον Τραπεζικό κύκλο των αποτελεσμάτων του α’ τριμήνου.

Τόσο η Τράπεζα Πειραιώς (30/4), όσο και η Εθνική Τράπεζα (1/5) αναμένεται να δείξουν ένα ικανοποιητικό σετ κερδοφορίας, στο οποίο τα κύρια χαρακτηριστικά θα είναι η μικρή μείωση των εσόδων από τόκους κα προμήθειες, η μικρή μονοψήφια αύξηση στο λειτουργικό κόστος και ο χαμηλός δείκτης πιστωτικών προβλέψεων.

Πέρα από την κερδοφορία και την απόδοση των κεφαλαίων, το ενδιαφέρον θα εστιαστεί στο μέρισμα, την πιστωτική επέκταση και την εξέλιξη των καθυστερήσεων.

Αποτελέσματα α’ τριμήνου 2024 περιμένουμε την ερχόμενη εβδομάδα και από τις Εταιρείες Entersoft, Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών (29/4) και την Mermeren Kombinat (30/4), αλλά και την επισκόπηση πωλήσεων α’ τριμήνου της Coca Cola HBC το πρωί της Μ. Τρίτης (30/4).

αγορά

Τα διαγραμματικά δεδομένα έχουν βελτιωθεί θεαματικά, με τους αγοραστές να παίρνουν το πάνω χέρι και να οδηγούν το Γενικό Δείκτη σε νέα υψηλά έτους, περιοχές απάτητες ουσιαστικά για περισσότερα από 13 χρόνια.

Απόλυτη συμφωνία παρατηρείται σε όλο το σετ τεχνικών δεικτών, για την ανοδική διαφυγή της Αγοράς, με ισχυρό σήμα εκκίνησης στην συνεδρίαση της Δευτέρας και άμεση επιβεβαίωση στην επόμενη συνεδρίαση.

Η ένταση της ανόδου άφησε “εκκρεμότητες” στην περιοχή 1420 – 1424 ζώνη που πλέον οριοθετεί την βραχυπρόθεσμη στήριξη του Γενικού Δείκτη.

Οι ταλαντωτές, παρά την ισχυρή άνοδο, βρίσκονται ακόμα σε ουδέτερες ζώνες τιμών, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο συνέχισης της κίνησης, χωρίς κάποια σοβαρή τοπική διόρθωση, ως τις 1510 μονάδες, με αυξημένο βαθμό λάθους, καθώς Γενικός Δείκτης και κεφαλαιοποιήσεις έχουν πάψει να συμβαδίζουν από το 2012 και μετά.

Παρόλα αυτά, η μεγάλη εικόνα τόσο σε όγκους συναλλαγών, όσο και σε δυναμική, δείχνει ότι η υπάρχει ακόμα περιθώριο ανέλιξης, ενδεχομένως η προσέγγιση της περιοχής των 1500 μονάδων που αποτελεί και το άμεσο επικρατέστερο σενάριο, να αυξήσει την προσφορά, αυξάνοντας το ενδεχόμενο μιας πιο ουσιώδους διόρθωσης.

αγορά

Στις κυριότερες δημοσιεύσεις αποτελεσμάτων α’ τριμήνου στις ΗΠΑ, την ερχόμενη εβδομάδα, αυτές των:

  • 3M, Coca Cola, McDonald’s, Starbucks, AMD, Amazon, Paypal (30/4), ADP, Estee Lauder, Kraft, Mastercard, Pfizer, Qualcomm (1/5) και Amgen, Moderna, Apple, Coinbase, (2/5).

Η Ελληνική Αγορά θα παραμείνει κλειστή την Μ. Τετάρτη 1η Μαΐου, την Μ. Παρασκευή 3 Μαΐου, την Δευτέρα του Πάσχα 6 Μαΐου και την Τρίτη του Πάσχα 7 Μαΐου

αγοράαγορά

αγορά

αγορά

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο