Λαγκάρντ: Δεν είναι αναγκαίο ο πληθωρισμός στις υπηρεσίες να υποχωρήσει στο 2%

ΕΚΤ

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν χρειάζεται ο πληθωρισμός στις υπηρεσίες να επιβραδύνει στο 2%, σύμφωνα με την πρόεδρο της τράπεζας, Κριστίν Λαγκάρντ.

Φυσικά, δεν χρειάζεται να έχουμε [πληθωρισμό] στις υπηρεσίες στο 2% επειδή στα μεταποιημένα αγαθά είναι κάτω από το 2% και στο τέλος της ημέρας θα είναι μια ισορροπία μεταξύ αγαθών και υπηρεσιών”, ανέφερε μιλώντας σε πάνελ στο πλαίσιο του Φόρουμ της ΕΚΤ για τις δραστηριότητες των κεντρικών τραπεζών στη Σίντρα της Πορτογαλίας.

“Αλλά θα πρέπει να κοιτάξουμε όλοι μας πολύ καλά τι βρίσκεται πίσω από αυτό. Και αυτό είναι σε μεγάλο βαθμό οι μισθοί. Ο κλάδος των υπηρεσιών έχει σε μεγάλο του μέρος το κομμάτι της εργασίας”, ανέφερε.

Στην τελευταία της συνεδρίαση η ΕΚΤ επισήμανε ότι, παρά την πρόοδο των τελευταίων τριμήνων, οι εγχώριες πιέσεις στις τιμές εξακολουθούν να είναι ισχυρές καθώς ο ρυθμός ανόδου των μισθών είναι αυξημένος, προειδοποιώντας ότι ο πληθωρισμός είναι πιθανόν να παραμείνει πάνω από τον στόχο για μεγάλο διάστημα του επόμενου έτους επίσης.

Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν εξάλλου νωρίτερα σήμερα έδειξαν ότι ο πληθωρισμός επιβράδυνε στο 2,5% τον Ιούνιο, με τις υπηρεσίες ωστόσο να διατηρούνται αμετάβλητες στο 4,1%.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο