LAMDA Development: Ο Μαινόμενος εκσκαφέας του Ελληνικού…

Όποιος περάσει από την λεωφόρο Βουλιαγμένης η παραθαλάσσια από τη λεωφόρο Ποσειδώνος στο ύψος του Ελληνικού θα διαπιστώσει πώς τα έργα εξελίσσονται σε ρυθμούς πού ούτε ο ποιο συντηρητικός δεν θα υπολόγιζε.
  • Φωτιά έχουν πάρει τα εργοτάξια δουλεύοντας πυρετωδώς με διπλές βάρδιες ακόμη και στις αργίες. Οι γερανοί ως αετοί με τη πρώτη ματιά σε καθηλώνουν στο πέρασμα  ενώ τα τεράστια φορτηγά ως τερμίτες καταπίνουν το χώμα για την γρήγορη κατασκευή του.
Lamda
Το έργο του Ελληνικού όπως αναφέρει ο CEO της LAMDA κύριος Οδυσσέας Αθανασίου θα επαναφέρει τη χώρα στον επενδυτικό παγκόσμιο χάρτη και θα είναι ένα από τα πιο σημαντικά κομμάτια τουριστικής και οικονομικής ανάπτυξης καλύπτοντας το 2.5% του ΑΕΠ.
  • Εμείς δεν θα μπούμε σε τεχνικές λεπτομέρειες η θα αναφερθούμε στα θεμελιώδη στοιχεία όμως μέσα σε λίγες λέξεις θα σημάνουμε Alert για να μην πει κάποιος ότι δεν σας είχαμε ενημερώσει εγκαίρως. Άλλωστε σας το είχαμε πει από τότε που η μετοχή ήταν στα 6€ και ενώ έχει ξεπεράσει σήμερα τα 7€ πιστεύω ότι ακόμη δεν έχουμε δεί τίποτα.

Lamda

Τον Μάρτιο θα έχουμε ανακοίνωση αποτελεσμάτων έτους 2023 και το ζεστό χρήμα που έχει στη κατοχή της μπορεί να ξεπεράσει τα 600 εκατομμύρια ευρώ. Επενδυτικά ξένα Funds Αμοιβαία και κάποια family office έχουν εντοπίσει το τεράστιο ρευστό και όπως όλα δείχνουν τα επίπεδα πέριξ του 7.20€ θα είναι σαν βούτυρο στην ανοδική ορμή της μετοχής προς τα 11€.
Lamda
  • Τι σημαίνει 600 εκατομμύρια ευρώ cash ;
Στο άκουσμα αυτού του ποσού, η σκέψη μου θα πήγαινε στην εξόφληση των ομολογιακών και μερικώς των Τραπεζών με επανέκδοση ενός νέου ομολογιακού με ολική εξόφληση τους.
Άλλος, θα σκεφτόταν την κατά μεγάλο ποσοστό εξόφληση στο δανεισμό των Τραπεζών και ένα άλλο κομμάτι ταμείο για την προώθηση εργασιών.
Lamda
  • Επειδή αυτός ο ευχάριστος πονοκέφαλος θα φέρει έξτρα 550-600 εκ. ευρώ από την είσοδο των Malls ο λογαριασμός του μετρητών θα ξεπεράσει το 1.2 δις ευρώ, οπότε τα συμπεράσματα βγάλτε μόνοι σας.
Επειδή μέχρι τώρα η συζήτηση έχει να κάνει μόνο με το ρευστό θα ήθελα να έχουμε υπόψη μας την μεγάλη αύξηση Χρηματιστηριακής απόδοσης  στην εύλογη αξία ακινήτων και στη τεράστια φοροαπαλλαγή που θα έχει η Lamda καθώς τα εμπορικά κέντρα θα εισαχθούν ως εταιρεία ΑΕΕΑΠ και ότι αυτό συνεπάγεται για την υποχρέωση του 50% των κερδών σε μερίσματα.
Lamda
  • Το έργο της Lamda στο Ελληνικό ως Αθηναϊκή Ριβιέρα είναι το μεγαλύτερο real estate project της Ευρώπης.
Σε μέγεθος είναι τρείς φορές το Μονακό και δύο το Central Park της Νέας Υόρκης. Αν αυτό και πάλι δεν μας λέει κάτι, τότε θα σας θυμίσω κάτι πού έχει ξεχαστεί ακόμα και από τους δημοσιογράφους ότι η Lamda αγόρασε τη γη  με 930€ το μέτρο και μόνο το ένα διαμέρισμα από τα δύο του πρώτου ορόφου στον ουρανοξύστη κοστίζει 15.000€ το μέτρο. Τέλος, η μετοχή υστερεί σε σχέση με την άνοδο του Ελληνικού χρηματιστηρίου κατά 3.5 χρόνια και το 2024 ως έτος θα σηματοδοτήσει την αρχή πτώσης των επιτοκίων.
Είς τό επανιδείν
ο Μεθοδικός ⭐️

Lamda

Τα παραπάνω εκφράζουν προσωπικές απόψεις, και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε κινητής αξίας. Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς τους. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο