Λιμάνι Θεσσαλονίκης: Στο σχήμα ΜΕΤΚΑ-ΤΕΚΑΛ η επέκταση του 6ου προβλήτα του ΟΛΘ

Προχωρά ο διαγωνισμός στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης και σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΟΛΘ για τα οικονομικά αποτελέσματα, το σχήμα ΜΕΤΚΑ-ΤΕΚΑΛ είναι ανάδοχος για την επέκταση του 6ου προβλήτα στον ΟΛΘ. Πλέον μετά από αυτή την εξέλιξη ο διαγωνισμός περνά στην τελική ευθεία για να ολοκληρωθεί.

Το έργο του ΟΛΘ με τίτλο «6ος Προβλήτας, Επέκταση Λιμενικής Υποδομής» αποτελεί το μεγαλύτερο νέο λιμενικό έργο της χώρας και εντάσσεται στις υποχρεωτικές επενδύσεις του Οργανισμού μετά την ιδιωτικοποίηση του.  Να θυμίσουμε ότι πρόκειται για επαναδημοπράτηση του έργου καθώς ο πρώτος διαγωνισμός δεν ολοκληρώθηκε και ακυρώθηκε λόγω των μεγάλων αλλαγών που προέκυψαν στις τιμές των υλικών κατασκευής την διετία 2021-2023.

Είναι το βασικό έργο των υποχρεωτικών επενδύσεων της ΟΛΘ Α.Ε. μετά την ιδιωτικοποίηση της και αναμένεται να αλλάξει την εικόνα όχι μόνο του λιμανιού αλλά και όλης της πόλης. Η διάρκεια των έργων έχει οριστεί σε 30 μήνες και αν δεν υπάρξουν καθυστερήσεις θα μπορέσει να ολοκληρωθεί στις αρχές του 2026. Με τη λειτουργία του αναβαθμισμένου προβλήτα θα διπλασιαστεί η ικανότητα διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων.

Η ολοκλήρωση του 6ου προβλήτα του Λιμένα Θεσσαλονίκης αποτελεί ένα μεγαλύτερο λιμενικό έργο υποδομής που θα ενδυναμώσει ακόμα περισσότερο την θέση της χώρας μας ως διαμετακομιστικού κέντρου Ανατολής-Δύσης, με κόστος που ανέρχεται με τον ΦΠΑ σε 170 εκατ. ευρώ. Ανεξάρτητοι μηχανικοί στο έργο είναι η κοινοπραξία ΣΑΛΦΩ – AECOM -ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ.

Η Θεσσαλονίκη έχει το βασικό πλεονέκτημα της εύκολης πρόσβασης προς τις αγορές της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, γεγονός που της δίνει μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης.

Η χερσαία λιμενική ζώνη του λιμένος Θεσσαλονίκης καλύπτει έκταση περίπου 1.550.000 τετραγωνικών και εκτείνεται σε μήκος περίπου 3.500 μέτρων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο