Mαφιόζοι Ταξιτζήδες αμαυρώνουν την εικόνα χιλιάδων σωστών και σοβαρών επαγγελματιών!

Ταξιτζήδες μαφιόζοι αμαυρώνουν την εικόνα χιλιάδων σωστών και σοβαρών επαγγελματιών!
Πραγματικότητα! Μια ομάδα μαφιόζων ταξιτζήδων έχει αρχίσει να δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα στην τουριστική Αθήνα και να αμαυρώνει και την εικόνα του κλάδου αλλά και της πατρίδας μας.
  • Θα σας περιγράψω την προσωπική μου ιστορία. Γυρνάω Δευτέρα από Υδρα με Hellenic Seaways. Φτάνουμε Πειραιά μαζί με εκατοντάδες ταξιδιώτες. Με χαρα μεγάλη βλέπω ακριβώς έξω από την πύλη σχεδόν 40 ταξί! Πλησιάζω το πρώτο, δεν ήταν μέσα ο οδηγός… το δεύτερο, το τρίτο….
Οι οδηγοί στεκόντουσαν σαν αρπαχτικά έξω από το Flying Cat 3! Πώς περιμένουν οι κυνηγοί τις μπεκάτσες; Ε, έτσι περίμεναν οι μαφιόζοι ταξιτζήδες του τουρίστες.
Ρωτάγανε «πού πάτε;». Απαντούσες «Κολωνάκι»! «35 ευρώ»!!!! Κέντρο Πειραιά 25 ευρώ, Χαλάνδρι 50 ευρώ… Βασικά, όπου σε πετυχαίνανε! Θύματα τους οι τουρίστες. Με τους Έλληνες δεν είχαν πολλά-πολλά, απλά.
Μια κυρία δίπλα μου ρωτάει έναν οδηγό ταξί. «Είσαστε ελεύθερος;» Την κοιτάει απαξιωτικά και ούτε καν της απαντάει. Τέτοιες καταστάσεις δεν συναντάς πια ούτε στο Πακιστάν, στο Ισλαμαμπάντ. Ούτε καν σε χώρες τις Αφρικής και της Ασίας, όπου η «διαπραγμάτευση», το παζάρι, είναι τρόπος ζωής.
Τι κάνουμε τώρα δηλαδή στην Αθήνα και τον Πειραιά; Φέρνουμε τις συνήθειες της Ανατολής μέσα στην τουριστική βιτρίνα μας.
Καθημερινά δεκάδες τουρίστες πέφτουν θύματα μιας οργανωμένης ομάδας μαφιόζων ταξιτζήδων που τους κλέβουν χωρίς δισταγμό. Στην παγίδα πέφτουν και αρκετοί Έλληνες.
  • Το πιο γνωστό κόλπο είναι να τους δίνεις πενηντάρικο και να σου το αλλάζουν με δεκάρικο. «Συγνώμη κύριε, δέκα μου δώσατε»! Το κάνουν κυρίως βράδυ όταν σε βλέπουν να είσαι από βραδινή έξοδο. Κρατάνε το πενηντάρικο και έξτρα την ταρίφα.
Άλλο γνωστό κόλπο είναι να χωρίζουν την Αθήνα και τον Πειραιά σε ζώνες επιτήρησης και κλεψίματος τουριστών, Ελλήνων και ξένων.
Μια ομάδα στο Μοναστηράκι. Πας να μπεις μέσα στο ταξί και σου απαντάνε… «Τράβα παρακάτω» όταν καταλάβουν ότι είσαι Αθηναίους. Άλλη ομάδα στο Γκάζι, άλλη ομάδα έξω από τα μπουζούκια. Περιμένουν το θύμα τουρίστα για να ζητήσουν ό,τι ταρίφα τους καπνίσει. Περιμένουν το θύμα που θα βγει από το στριπτιζάδικο, που αν είναι μεθυσμένος έχει χάσει το παιχνίδι.
Μην σας κουράζω… Μιλάμε για μια μικρή μειοψηφία οδηγών και ιδιοκτητών ταξί -δεν πρέπει να είναι πάνω από 150 με 200 άτομα- που οργανωμένα κλέβουν και προκαλούν ζημιά στην τουριστική βιομηχανία της πατρίδας μας.
Παράλληλα σπιλώνουν έναν ολόκληρο κλάδο σοβαρών επαγγελμαματιών που δίνουν μάχη κάθε μέρα για το μεροκάμματο.
Τώρα πια γίνεται μπροστά στα μάτια μας. Η μαφία των ταξιτζήδων «χτυπάει» χωρίς ντροπή τους ΠΑΝΤΕΣ με απίστευτο θράσος.
Ερώτημα:
  • στα λιμάνια, στα ΚΤΕΛ, στο Μοναστηράκι κλπ δεν πρέπει να υπάρχει Λιμενικό, Αστυνομία, ασφάλεια; Δεν πρέπει να προστατεύσουμε τον έλληνα πολίτη και τον τουρίστα από μια οργανωμένη συμμορία μαφιόζων;
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο