Magazino – Μηνύματα – Τιτιβίσματα – Διαβάσαμε – Ο Τύπος (13.06.2023)

  ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Καλλιόπη Βαρδάκα

  *****

  *****

  Υπάρχει ένα 20% του λαού, το οποίο θα ψηφίσει τρελαμένους, απατεωνίσκους, κομπλεξικούς, θρησκόληπτους, δήθεν πατριώτες, δήθεν επαναστάτες, πολιτικά πανάσχετους κλπ. της “δεξιάς” και “αριστεράς”…

  • Βελόπουλος, ΝΙΚΗ, Σπαρτιάτες, Κωνσταντοπούλου, Βαρουφάκης, ΚΚΕ ΜΛ, ΜΛ ΚΚΕ και λοιποί περίεργοι ανεξάρτητοι… Ποσοστό όχι ευκαταφρόνητο… Κι όχι ευχάριστο… Κάποιοι από αυτούς ΔΥΣΤΥΧΩΣ θα είναι στη Βουλή..

  ****

  ****

  Είδε ο μαφιόζος ένα εγκαταλελειμμένο αυτοκίνητο το οποίο κατά σύμπτωση ήταν θωρακισμένο και έτυχε να έχει τα κλειδιά στη μηχανή. Γιατί να το αφήσει να σκουριάζει στην ερημιά; Το πήρε κι άρχισε να κόβει βόλτες. Πού να ξέρει σε ποιον ανήκει; Εσύ θα ήξερες; Περίεργοι είσαστε!
  ****
  Άνω του 30% οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα που είναι σε παραγωγική ηλικία αλλά ούτε εργάζονται ούτε αναζητούν εργασία.
  Οι οργανωμενες κερκίδες εκφράζουν όσους τις υποστηρίζουν. Αν σηκωθεί σε ένα γήπεδο ένα πανί που να λέει οτιδήποτε ΔΕΝ εκφράζει το σύνολο των οπαδών μιας ομάδας. Ταυτόχρονα το να μιλάμε για ηθική στα Ελληνικά γήπεδα είναι επίσης ανέκδοτο όταν στα περισσότερα συνθήματα
   
  *****
  Image
  ****
  Ο Κώστας είναι ένας από τους 500 άστεγους που βρήκαν σπίτι & εργασία με το σχετικό πρόγραμμα της κυβέρνησης. Ένα πρόγραμμα που βραβεύτηκε στα βραβεία Καινοτομίας της ΕΕ. Τον επισκέφτηκε ο Μητσοτάκης στο νέο σπίτι για να ενθαρρύνουν και άλλους άστεγους.
  https://twitter.com/i/status/1668300804728430593
  *****

  Image

  ****
  • 1. Για τον Μπουρνούς είχε ακουστεί πως διαρρέει στρατιωτικές πληροφορίες προς την Τουρκία.
  • 2. Ο Κοτζιάς είχε πει πως δεν πρέπει να είμαστε μοναχοφάηδες στο Αιγαίο.
  • 3. Ο Γ. Τσίπρας είχε πει πως για τον ΣΥΡΙΖΑ η άμυνα της χώρας δεν είναι αυτοσκοπός.
  • 4. Ο Α. Τσίπρας δεν ήξερε πως η θάλασσα έχει σύνορα.
  • 5. Ο Ζουράρις είχε πει πως δεν είναι και τίποτα το σπουδαίο να χάσουμε και μερικά νησιά.
  • 6. Ο Φίλης μίλησε για Τουρκική μειονότητα, δεν αναγνωρίζει την Γενοκτονία των Ποντίων και δήλωσε ξεκάθαρα πως χρειαζόμαστε μια συμφωνία τύπου Πρεσπών για το Αιγαίο.
  • 7. Ο Μπαλάφας είχε πει πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα εξοπλίσει τις Ε.Δ. και θα το ρισκάρει με την Τουρκία.
  • 8. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισε : α) Την αγορά των Rafale β) Την αγορά των Belharra γ) Την στρατιωτική συμμαχία με την Γαλλία.
  • 9. Στην Ροδόπη ο ΣΥΡΙΖΑ διατήρησε και διατηρεί στα ψηφοδέλτια του υποψήφιους Μουσουλμάνους εκλεκτούς της Τουρκίας που υποστηρίζει & προωθεί μέσω του Τουρκικού Προξενείου.
  • 10. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κατά του φράχτη στον Έβρο.
  • 11. Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε σθεναρά και μέχρι και σήμερα υποστηρίζει την Τουρκική προβοκάτσια της “Νεκρής Μαρίας” με σκοπό την πρόκληση θερμού επεισοδίου στον Έβρο.

  Το τι είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και τι ρόλο παίζει μέσα στην Ελλάδα είναι πλέον αντιληπτό και κατανοητό σε όλους. Και το επικίνδυνο δυστυχώς δεν είναι το ποιος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά το ότι ακόμα λογαριάζεται για Αξιωματική Αντιπολίτευση της Ελλάδας ενώ είναι ολοφάνερο πως λειτουργεί ξεκάθαρα ενάντια στα εθνικά της συμφέροντα.

  • «Η νίκη θα είναι δική μας, αν βασιλεύση εις την ακαρδίαν μας μόνο το αίσθημα το ελληνικό. Ο φιλήκοος των ξένων είναι προδότης.» Ιωάννης Καποδίστριας

  *****

  • Αποκάλυψη από τον πρώην διπλωματικό σύμβουλο Τσίπρα: «Ο ΣΥΡΙΖΑ το 2014 άλλαξε υποψήφιο με παρέμβαση της τουρκικής πρεσβείας»

  Διαβάστε τι υποστηρίζει με άρθρο του ο πληρεξούσιος υπουργός Α’ ε.τ., Γιώργος Αϋφαντής https://www.protothema.gr/politics/article/1381024/aufadis-o-suriza-to-2014-allaxe-upopsifio-me-paremvasi-tis-tourkikis-presveias/

  *****

  Βγήκε ο @atsipras στον Σωτήρη Πολύζο να καταγγείλει «αθλιότητα από την πλευρά του Μητσοτάκη και της ΝΔ» και ότι «παίζει με ευαίσθητα εθνικά θέματα».
  • Ωραία η παράσταση Αλέκο μου, αλλά ήδη από το 2012 Πομάκος δημοσιογράφος έχει καταγγείλει ότι «σε όλα τα τζαμιά της Θράκης μοιράζονταν ψηφοδέλτια -αμέσως μετά την προσευχή- συγκεκριμένης παράταξης.
  Δεν χρειάζεται να την κατονομάσω, δείτε μόνο ποια ήταν η πρώτη παράταξη στην Ξάνθη και θα καταλάβετε, ποιανής παράταξης ήταν τα ψηφοδέλτια αυτά». Ναι, σωστά μαντέψατε, ήταν ο @syriza_gr
  • Συνεπώς, υπάρχει υπερδεκαετής συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ με το τουρκικό Προξενείο. Αλλά τώρα που -κάλλιο αργά παρά ποτέ- βγήκαν όλα στη φόρα, βλέπει «παιχνίδια με εθνικά θέματα». Το ποιος υποσκάπτει τη Θράκη, είναι ξεκάθαρο. Και αυτό θα το πληρώσει.

  *****

  ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΝΤΑ: ΛΟΑΤΚΙ-σμό μέσω παρελάσεων, ευχαριστώ δεν θα πάρω. Είμαι απέναντι σε κάθε είδους ξεφτιλισμένες εικόνες, ροζ προπαγάνδες, διαχωρισμό ανθρώπων, υπερβολές, αναγκαστική πίεση αποδοχής για κάτι που δεν θέλω & μάλιστα με χορηγούς κάποιες “ευαίσθητες” εταιρείες με μόνο σκοπό τον πολλαπλασιασμό των κερδών τους.
  • Είμαι δίπλα στα ίσα δικαιώματα των ανθρώπων ασχέτως σεξουαλικων προτιμήσεων και δεν χρειάζεται να κραυγάζουν γι αυτά. Δεν υπάρχει υποβάθμιση για εμένα της ανθρώπινης υπόστασης, μόνο που οι ίδιοι κάνουν ότι μπορούν για να το πετύχουν με τα διάφορα gay pride.
  Αρκετά με τις αστειότητες!
  *****
  Κατ.ΠΑΝΤΑ: H δυσδιάκριτη κουκίδα είναι μια φωτογραφία της Γης που τραβήχτηκε από το διαστημικό σκάφος Voyager 1 το 1990 από απόσταση περίπου 6 δισεκατομμυρίων χιλιομέτρων, καθώς έφευγε από το ηλιακό μας σύστημα.
  Ο Carl Sagan για τη φωτογραφία:
  “Κοιτάξτε ξανά αυτήν την κουκίδα. Εδώ είναι. Αυτό είναι το σπίτι μας. Αυτό είμαστε εμείς.
  Σε αυτό υπάρχουν, όλοι όσοι αγαπάτε, όλοι όσοι γνωρίζετε, όλοι για τους οποίους ακούσατε, κάθε άνθρωπος που υπήρξε ποτέ, όσοι έζησαν τη ζωή τους.
  Το σύνολο της χαράς και του πόνου μας, χιλιάδες θρησκείες, ιδεολογίες και οικονομικά δόγματα, κάθε κυνηγός και τροφοσυλλέκτης, κάθε ήρωας και δειλός, κάθε δημιουργός και καταστροφέας του πολιτισμού, κάθε βασιλιάς και αγρότης, κάθε νεαρό ζευγάρι και αγάπη, κάθε μητέρα και πατέρας, καθε παιδί, εφευρέτης και εξερευνητής, κάθε δάσκαλος ηθών, κάθε διεφθαρμένος πολιτικός, κάθε «σούπερ σταρ», κάθε « ανώτατος ηγέτης», κάθε άγιος και αμαρτωλός στην ιστορία του είδους μας έζησε εκεί — σε ένα κόκο αστερόσκονης κρεμασμένο σε μια ηλιαχτίδα.
  Η Γη είναι μια πολύ μικρή σκηνή σε μια τεράστια κοσμική αρένα. Σκεφτείτε τα ποτάμια του αίματος που χύθηκαν από όλους εκείνους τους στρατηγούς και τους αυτοκράτορες, ώστε, με δόξα και θρίαμβο, να γίνουν οι στιγμιαίοι κύριοι ενός κλάσματος μιας κουκίδας.
  • Σκεφτείτε τις ατελείωτες σκληρότητες που επιβάλλουν οι κάτοικοι μιας γωνιάς αυτού του πλανήτη στους κατοίκους κάποιας άλλης γωνιάς, πόσο συχνές είναι οι παρεξηγήσεις τους, πόσο πρόθυμοι είναι να σκοτώσουν ο ένας τον άλλον, πόσο θερμό είναι το μίσος τους.
  Οι στάση μας, η αυταπάτη ότι έχουμε κάποια προνομιακή θέση στο Σύμπαν, αμφισβητούνται από αυτό το σημείο του χλωμού φωτός. Ο πλανήτης μας είναι μια μοναχική κηλίδα στο μεγάλο κοσμικό σκοτάδι που περιβάλλει. Στην αφάνεια μας, σε όλη αυτή την απεραντοσύνη, δεν υπάρχει καμία ελπίδα ότι θα έρθει βοήθεια από αλλού για να μας σώσει από τον εαυτό μας.
  Η Γη είναι ο μόνος γνωστός κόσμος που φιλοξενεί ζωή. Δεν υπάρχει πουθενά αλλού, τουλάχιστον στο εγγύς μέλλον, στο οποίο θα μπορούσε να μεταναστεύσει το είδος μας.
  Είτε μας αρέσει είτε όχι, αυτή τη στιγμή η Γη είναι το σημείο όπου στηριζόμαστε.
  • Δεν υπάρχει ίσως καλύτερη απόδειξη της ανοησίας των ανθρώπινων υπεροψιών από αυτή τη μακρινή εικόνα του μικροσκοπικού μας κόσμου. Για μένα, υπογραμμίζει την ευθύνη μας να συμπεριφερόμαστε πιο ευγενικά, να διατηρούμε και να αγαπάμε την απαλή μπλε κουκκίδα, το μόνο σπίτι που γνωρίσαμε ποτέ».
  Μπορεί να είναι εικόνα πλανήτης και κείμενο που λέει "Earth"
  *****
  Αυτό είναι το κλειδί. Οι αποφάσεις για το ποιός θα έρθει και την στελέχωση της ομάδας, θα είναι του Κορδόν. Πέρσι πχ που έφυγαν Μοντεστο κυρίως και Σουλουκου, χάθηκε η μπάλα. Γι’αυτό φτάσαμε να έχουμε ρόστερ 47 παικτών και να αλλάζουν οι προπονητές σαν τα πουκάμισα.
  • Μπορεί να είναι προπονηταρα, μπορεί ο Κορδον να δικαιωθεί, ομως στην παρούσα φαση ο Μαρτίνεθ δείχνει να είναι το back up plan μετα απο άκυρα των προπονητών που ήταν σε πάγκο, γιατί αν ήταν στις πρώτες επιλογές εξ αρχής θα είχε έρθει από πιο πριν.
  • Να θυμισουμε πως ειναι ΠΟΛΥ σημαντικο για εναν νεο προπονητη, να ξερει πως εχει υποστηριξη απο εναν εμπειρο Τ/Δ σαν τον Κορδον. Κατι που δεν ειχε στην Εσπανιολ, και σιγουρα θα επαιξε καποιο ρολο. Στην Γραναδα εκανε θαυματα. Υπομονη θελει, και ολα θα γινουν!
  • Φανταστείτε να ανακοινώναμε εμείς τον Ποστέκογλου, τι θα άκουγε ο Κορδόν. Θα μας φαινόταν “”λίγος” για Ολυμπιακό
  • Για να φτάσαμε στον Μαρτινεθ που ο Κορδον μπορούσε να τον φέρει απο την πρώτη στιγμή, προφανώς οποιαδήποτε άλλη πορτα χτυπήσαμε μας την έκλεισαν στα μούτρα. Ενδεικτικό για το ποσο χαμηλά ειναι η Ελλάδα στην προτίμηση τους και οχι για το αν είναι καλός ή κακός ο Μαρτινεθ.
  • -Ο νεος προπονητης θα κριθει απο την ομαδα που θα παρουσιασει. -Ο Κορδον πηρε τα κλειδια του μαγαζιου και τρεχει το νεο μοντελο. -Η διοικηση θα κριθει απο τις μεταγραφες που θα του κανει. -Ο Μητσος απο την Καλλιθεα μπορει να συνεχισει την γκρινια στο τουιτερ.

  *****

  Τα νησιά ψάχνουν στέγη για τους γιατρούς. Αν ήταν να βολέψουμε τίποτα λαθρομετανάστες, αμέσως θα είχαν βρει ξενοδοχεία κ διαμερίσματα με όλα τα έξοδα πληρωμένα.

  ****

  ****

  ****

  Στα παλιά του λημέρια βρέθηκε το βράδυ της Δευτέρας ο κορυφαίος μπασκετμπολίστας του πλανήτη Γιάννης Αντετοκούνμπο και συγκεκριμένα σε ένα από τα αγαπημένα του στέκια, την ταβέρνα «Τζίμης», στον Βύρωνα.

  Ο «Greak Freak» βρίσκεται στην Ελλάδα για διακοπές, στο κενό που έχει από τις αθλητικές του υποχρεώσεις, και, όπως πάντα, επισκέπτεται τα αγαπημένα του μέρη και μαγαζιά.<

  Όπως θα δείτε και σε βίντεο που αναρτήθηκε στο Facebook, πιτσιρικάδες με τα κινητά στο χέρι έχουν πάρει από πίσω τον Γιάννη δείχνοντας την αγάπη τους στο πρόσωπό του, με τον ίδιο να φαίνεται ιδιαίτερα ευδιάθετος που επιστρέφει στα παλιά του λημέρια.

  Την Κυριακή ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν έχασε την ευκαιρία να παρακολουθήσει από κοντά την τρίτη αναμέτρηση μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ, για το πρωτάθλημα της Basket League

  Όπως θα δείτε και σε βίντεο που αναρτήθηκε στο Facebook, πιτσιρικάδες με τα κινητά στο χέρι έχουν πάρει από πίσω τον Γιάννη δείχνοντας την αγάπη τους στο πρόσωπό του, με τον ίδιο να φαίνεται ιδιαίτερα ευδιάθετος που επιστρέφει στα παλιά του λημέρια.

  *****

  O TYΠΟΣ

  Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
  Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο