Μάνος Χατζηδάκης: Η επόμενη «εκκρεμότητα αξιοπιστίας» που έχει μπροστά του το ΧΑ

Η επίσημη έγκριση του SSM για τα μερίσματα των τραπεζών, η θετική αναθεώρηση της κερδοφορίας της Τρ. Πειραιώς και η βελτίωση της εικόνας των αγορών του εξωτερικού μετά την μείωση των επιτοκίων από την ΕΚΤ ήταν γεγονότα που δεν πέρασαν απαρατήρητα από τους επενδυτές.

  • Παράλληλα η φημολογία περί ολοκλήρωσης σημαντικών εταιρικών συμφωνιών ανέβασαν την αδρεναλίνη της Αγοράς ανακόπτοντας το πτωτικό σερί των δύο προηγούμενων εβδομάδων.

Πρόκειται για μια συγκυρία τακτοποίησης εκκρεμοτήτων, γεγονότα και εγκρίσεις που είναι καιρό στο προσκήνιο χωρίς να έχουν ολοκληρωθεί ενώ κατά καιρούς έχουν τύχει τιμολόγησης από τους επενδυτές.

  • Όπως συμβαίνει κάθε φορά η Αγορά υποδέχεται τα νέα με αύξηση του βαθμού εμπιστοσύνης προς τα εμπλεκόμενα μέρη (εν προκειμένω τις τράπεζες) ανεβάζοντας τον πήχη των κεφαλαιοποιήσεων και παράλληλα αποτιμά το επόμενο γεγονός με μεγαλύτερη δόση αισιοδοξίας.

Η επόμενη «εκκρεμότητα αξιοπιστίας» που έχει μπροστά του το ΧΑ έχει να κάνει με εξαγορές και συγχωνεύσεις σημαντικού ειδικού βάρους, νέα εν μέρει τιμολογημένα, σε κλίμακα που δεν θα αφήσει αδιάφορο κανένα τμήμα της αγοράς.

τραπεζών

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο