Με αρνητικό πρόσημο ολοκληρώθηκε η εβδομάδα για τα περισσότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

χρηματιστήρια

χρηματιστήρια

Αρνητικό παρέμεινε το κλίμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τον κλάδο λιανικής να πραγματοποιεί τα μεγαλύτερα κέρδη και αυτόν την κοινής ωφέλειας τις μεγαλύτερες απώλειες.

χρηματιστήρια χρηματιστήρια

Σε αρνητικό έδαφος ολοκλήρωσαν την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας τα περισσότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τις ανησυχίες για υψηλά επιτόκια για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, αλλά και για την κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας να αυξάνονται.

Ενώ η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα εξακολουθεί να φαίνεται σε καλό δρόμο για να αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια τον Ιούνιο, η πορεία της Τράπεζας της Αγγλίας τέθηκε περαιτέρω υπό αμφισβήτηση αυτή την εβδομάδα από τα θερμότερα από τα αναμενόμενα στοιχεία για τον πληθωρισμό.

Στα κυριότερα μακροοικονομικά νέα:

Στην Βρετανία, οι λιανικές πωλήσεις για τον μήνα Απρίλιο υποχώρησαν 2,3% έναντι εκτιμήσεων των οικονομολόγων για πτώση 0,5% και μείωσης 0,2% τον προηγούμενο μήνα, ενώ σε ετήσια βάση πραγματοποίησαν πτώση 2,7% έναντι εκτιμήσεων των οικονομολόγων για πτώση 0,2% και αύξησης 0,4% το προηγούμενο έτος (αναθεωρημένο από το +0,8%). Οι δομικές λιανικές πωλήσεις για τον μήνα Απρίλιο υποχώρησαν 2% έναντι εκτιμήσεων των οικονομολόγων για πτώση 0,6% και μείωσης 0,6% τον προηγούμενο μήνα (αναθεωρημένο από το -0,3%), ενώ σε ετήσια βάση πραγματοποίησαν πτώση 3% έναντι εκτιμήσεων των οικονομολόγων για πτώση 1,1% και αύξησης 0,4% το προηγούμενο έτος.

Στην Γερμανία, το ΑΕΠ πρώτου τριμήνου ενισχύθηκε 0,2% (σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων) έναντι επιβράδυνσης 0,3% το προηγούμενο τρίμηνο, ενώ σε ετήσια βάση υποχώρησε 0,2% (σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων) έναντι επιβράδυνσης 0,2% το προηγούμενο έτος.

Ο δείκτης Stoxx 600 έκλεισε στις 520,96 μονάδες με πτώση 0,12%.

Στην Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX έκλεισε στις 18.684,85 μονάδες με οριακές απώλειες 0,01%, πραγματοποιώντας εβδομαδιαία οριακή πτώση 0,05%, με το σήμα να μετατρέπεται από strong buy σε buy, και με την στήριξη να βρίσκεται στις 18.506 μονάδες.

χρηματιστήρια

Μεγαλύτερη άνοδος

μετοχές

Μεγαλύτερη πτώση

μετοχές

Στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE 100 έκλεισε στις 8.316,83 μονάδες με πτώση 0,27%, πραγματοποιώντας εβδομαδιαίες απώλειες 1,18%, με το σήμα να μετατρέπεται από buy σε sell, και με την αντίσταση να βρίσκεται στις 8.446 μονάδες και την στήριξη στις 8.152 μονάδες.

χρηματιστήρια

Μεγαλύτερη άνοδος

μετοχές

Μεγαλύτερη πτώση

μετοχές

Στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 έκλεισε στις 8.094,97 μονάδες με οριακές απώλειες 0,09%, πραγματοποιώντας εβδομαδιαία πτώση 0,86%, με το σήμα να διατηρείται σε sell, και με την αντίσταση να βρίσκεται στις 8.239 μονάδες και την στήριξη στις 8.022 μονάδες.

χρηματιστήρια

Μεγαλύτερη άνοδος

μετοχές

Μεγαλύτερη πτώση

μετοχές

Recommendations

Renault: UBS’s analyst David Lesne upgrades the rating on the company from Sell to Neutral. The target price is being increased from EUR 31 to EUR 50.

Santander: RBC analyst Benjamin Toms maintains his Neutral opinion on the stock. The target price remains set at EUR 4.95.

BBVA: RBC analyst Benjamin Toms maintains his Buy rating on the stock. The target price is still set at EUR 11.

Teamviewer: Mohammed Moawalla from Goldman Sachs retains his positive opinion on the stock with a Buy rating. The target price is revised downwards from EUR 19.50 to EUR 18.00.

Ahold Delhaize: Borja Olcese from JP Morgan retains his negative opinion on the stock with a Sell rating. The target price remains set at EUR 27.39.

Εταιρικά νέα

The U.K. Competition and Markets Authority said it launched a merger inquiry regarding whether a deal for Roche Holding to buy certain companies linked to LumiraDx’s point-of-care technology could hurt competition in the country. The CMA said Friday that it has until July 19 to reach a phase one decision. Both companies weren’t immediately available for comments.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο