Με επιφυλακτικότητα ξεκίνησε η συνεδρίαση στην Wall Street

χρηματιστήριο

χρηματιστήριο

Με μικτά πρόσημα ξεκίνησαν την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας οι βασικοί δείκτες στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, για να ξεκινήσουν έναν νέο μήνα συναλλαγών, αφού και οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street σημείωσαν σταθερά κέρδη τον Μάιο.

Στο χρηματιστήριο, ο δείκτης S&P 500 ενισχύεται 0,3%, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq Composite σημειώνει κέρδη 0,9%, και ο δείκτης Dow Jones Industrial Average υποχωρεί 0,1%.

Τα στοιχήματα μείωσης επιτοκίων του Σεπτεμβρίου αυξάνονται μετά την ανάγνωση των στοιχείων PCE όπως αναμενόταν

Οι δείκτες της Wall Street σημείωσαν άνοδο την Παρασκευή, αφού τα στοιχεία του δείκτη τιμών προσωπικών καταναλωτικών δαπανών, που είναι ο προτιμώμενος δείκτης πληθωρισμού της Fed, ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες για τον Απρίλιο.

Η ανάγνωση του PCE έδειξε κάποια ήπια επιβράδυνση του πληθωρισμού, αν και παρέμεινε πολύ πάνω από τον ετήσιο στόχο πληθωρισμού 2% της Fed.

Ωστόσο, τα στοιχεία, σε συνδυασμό με άλλους πρόσφατους δείκτες επιβράδυνσης της οικονομίας των ΗΠΑ, ώθησαν ορισμένα στοιχήματα ότι η κεντρική τράπεζα θα αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια τον Σεπτέμβριο.

Οι traders είδαν να τιμολογούν μια πιθανότητα περίπου 47% για μείωση 25 μονάδων βάσης τον Σεπτέμβριο, μαζί με μια πιθανότητα περίπου 45% που θα κρατήσει η Fed, σύμφωνα με το εργαλείο CME Fedwatch. Αυτή η τοποθέτηση βοήθησε στην ενίσχυση των μετοχών των ΗΠΑ.

Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,8% στις 5. 277,51 μονάδες την Παρασκευή, ενώ ο Dow Jones Industrial Average σημείωσε ράλι 1,5% στις 38. 686,32 μονάδες. Ο NASDAQ Composite υποχώρησε λόγω της αδυναμίας των τεχνολογικών μετοχών, κλείνοντας αμετάβλητος στις 16. 735,02 μονάδες.

Μη γεωργικές μισθοδοσίες, προσέγγιση συνεδρίασης της Fed

Οι παρατηρητές της αγοράς στρέφουν τώρα την προσοχή τους στα επερχόμενα στοιχεία για τις μη γεωργικές μισθοδοσίες για τον Μάιο, που αναμένονται αργότερα αυτή την εβδομάδα, τα οποία πρόκειται να προσφέρουν περισσότερες ενδείξεις για την αγορά εργασίας – ένα άλλο βασικό ζήτημα για τη Fed στη μείωση των επιτοκίων.

Η κεντρική τράπεζα πρόκειται να συνεδριάσει την επόμενη εβδομάδα και αναμένεται ευρέως να διατηρήσει σταθερά τα επιτόκια. Ωστόσο, οποιοσδήποτε σχολιασμός μελλοντικών αποφάσεων για τα επιτόκια θα παρακολουθείται στενά.

Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής της Fed συνέχισαν να ζητούν υπομονή για μειώσεις επιτοκίων, λέγοντας ότι θα ήθελαν να δουν περισσότερες αποδείξεις ότι ο πληθωρισμός επιστρέφει βιώσιμα στον στόχο του 2%. Τη Δευτέρα, ο πρόεδρος της Fed της Μινεάπολης, Neel Kashkari, επανέλαβε αυτό το συναίσθημα, λέγοντας στους Financial Times ότι τα επιτόκια μπορεί να χρειαστεί να παραμείνουν σε αναμονή για μια «εκτεταμένη» χρονική περίοδο.

Εταιρικά νέα

Οι μετοχές της Nvidia (NASDAQ:NVDA) και της Advanced Micro Devices (NASDAQ:AMD) ενισχύονται, αφού οι όμιλοι ημιαγωγών έκαναν ανακοινώσεις σχετικά με την ανάπτυξη νέων τσιπ βελτιστοποιημένων για τεχνητή νοημοσύνη.

Οι μετοχές της GameStop (NYSE:GME) εκτοξεύτηκαν κατά περισσότερο από 80%, αφού ο Keith Gill, γνωστός ως DeepF- Value στο Reddit, δημοσίευσε ένα στιγμιότυπο οθόνης που υποδηλώνει επένδυση 116 εκατομμυρίων δολαρίων στην εταιρεία. Σύμφωνα με το Bloomberg News, το στιγμιότυπο οθόνης δεν μπόρεσε να επαληθευτεί.

Η Skydance Media του David Ellison αναθεώρησε μια προσφορά για την Paramount Global (NASDAQ: PARA) να αγοράσει έως και έναν ορισμένο αριθμό μετοχών χωρίς δικαίωμα ψήφου στον γίγαντα της ψυχαγωγίας σε περίπου 15 δολάρια η καθεμία, σύμφωνα με την Wall Street Journal. Οι μετοχές Β της Paramount Global ήταν υψηλότερες μετά την έκθεση.

Η Best Buy (NYSE:BBY) σημειώνει άλμα, αφού οι αναλυτές της Citi αναβάθμισαν την αξιολόγησή τους για τον λιανοπωλητή ηλεκτρονικών ειδών σε “Buy” από “Sell”, επικαλούμενοι ελπίδες για θετικό καταλύτη για τη μετοχή.

Οι μετοχές της Dell Technologies (NYSE:DELL) κινούνται ελαφρώς χαμηλότερα, αφού οι αναλυτές της Citic Securities μείωσαν την αξιολόγησή τους για την εταιρεία σε “Hold” από “Buy”.

πηγή:www.investing.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο