Με μεγάλα κέρδη ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Δευτέρας οι τιμές του πετρελαίου

Με μεγάλα κέρδη ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Δευτέρας οι τιμές του πετρελαίου, με το αμερικανικό συμβόλαιο να γνωρίζει τη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο από το Φεβρουάριο μετά τις βαριές απώλειες της προηγούμενης εβδομάδας στον απόηχο της απόφασης του OPEC+ να αρχίσει να ενισχύει την παραγωγή του αργότερα φέτος.

Το κλίμα σήμερα βοήθησαν οι αισιόδοξες εκτιμήσεις της Goldman Sachs με την τράπεζα να βλέπει να διαμορφώνεται έλλειμμα στην αγορά τις επόμενες εβδομάδες λόγω της ισχυρής καλοκαιρινής ζήτησης για βενζίνη.

Ειδικότερα, οι αναλυτές της Goldman Sachs περιμένουν το Brent να σκαρφαλώσει στα 86 δολ. το βαρέλι το γ’ τρίμηνο καθώς η αύξηση των μετακινήσεων το καλοκαίρι αναμένεται να οδηγήσει την αγορά σε ένα σημαντικό έλλειμμα της τάξης των 1,3 εκατ. βαρελιών την ημέρα.

Σε αυτό το κλίμα το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Ιουλίου κέρδισε 2,21 δολ. ή 2,9% και έκλεισε στα 77,74 δολ. το βαρέλι. Το Brent Αυγούστου ενισχύθηκε 2,01 δολ. ή 2,5% στα 81,63 δολ. το βαρέλι.

Οι τιμές υποχώρησαν την προηγούμενη εβδομάδα μετά την απόφαση του OPEC και των συμμάχων του (OPEC+) για αύξηση της παραγωγής από τον Οκτώβριο και μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2025.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο