Με μία ψήφο λιγότερη η συνεδρίαση της ΕΚΤ στις 18 Ιουλίου;

επιτόκια ακίνητα

τράπεζας

Ο υπουργός Οικονομίας της Ισπανίας Carlos Cuerpo δήλωσε την Πέμπτη ότι ένας νέος διοικητής της κεντρικής τράπεζας μπορεί να μην διοριστεί εγκαίρως για να εκπροσωπήσει την Ισπανία στην επόμενη συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στις 18 Ιουλίου.


Η υποδιοικήτρια Μαργαρίτα Ντελγκάδο, η οποία δεν έχει δικαίωμα ψήφου, θα παραστεί στη συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής εάν η κυβέρνηση δεν έχει λάβει απόφαση για το ποιον θα διορίσει στην κορυφαία θέση της Τράπεζας της Ισπανίας, δήλωσε ο Κουέρπο στους δημοσιογράφους.


Στα τέλη του περασμένου μήνα, ο Cuerpo είχε πει ότι ένας νεοδιορισθείς διοικητής θα παραστεί στη συνάντηση της 18ης Ιουλίου.

Η ισπανική κυβέρνηση διαπραγματεύεται επί του παρόντος με το αντιπολιτευόμενο συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα (PP) για τον διορισμό διοικητή και αναπληρωτή διοικητή.


Οι συνομιλίες αποτελούν μέρος ευρύτερων διαπραγματεύσεων που περιλαμβάνουν διορισμούς πολλών κορυφαίων κρατικών θέσεων, όπως η αντιμονοπωλιακή εποπτική αρχή και η εποπτική αρχή της χρηματιστηριακής αγοράς. Πριν από δύο εβδομάδες επιτεύχθηκε συμφωνία σχετικά με το διοικητικό όργανο του δικαστικού συστήματος.


Ο Κουέρπο αρνήθηκε να σχολιάσει πώς πηγαίνουν οι συνομιλίες και ποιοι είναι οι πιθανοί υποψήφιοι.


Η θητεία του προηγούμενου επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας Pablo Hernandez de Cos έληξε τον περασμένο μήνα και η θητεία του Delgado πρόκειται να λήξει τον Σεπτέμβριο.

πηγή:www.investing.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο