Με μικρά κέρδη ολοκλήρωσε τις συναλλαγές της Τρίτης ο χρυσός

χρυσού

Εν αναμονή των στοιχείων που θα ανακοινωθούν αυτή την εβδομάδα για τον πληθωρισμό τα οποία θα βρεθούν στο μικροσκόπιο των επενδυτών καθώς συνεχίζουν να αξιολογούν αν πλησιάζει η ώρα για κάποια μείωση των επιτοκίων από την Federal Reserve.

Την Πέμπτη θα ανακοινωθεί ο δείκτης για τις δαπάνες προσωπικής κατανάλωσης – ο προτιμώμενος δείκτης της Fed για τον πληθωρισμό – με τους αναλυτές να προειδοποιούν ότι μια άσχημη μέτρηση θα μπορούσε να ενταφιάσει οριστικά τις ελπίδες ότι πλησιάζει η μείωση των επιτοκίων.

Σε αυτό το κλίμα, το συμβόλαιο του χρυσού κέρδισε 0,3% και έκλεισε στα 2.044,10 δολ. ανά ουγγιά. Ο spot χρυσός σημειώνει μικρές μεταβολές στα 2.031,77 δολ. ανά ουγγιά.

  • Το ασήμι σημειώνει επίσης οριακές μεταβολές στα 22,50 δολ.

Την ίδια στιγμή, η spot πλατίνα κερδίζει 1,3% στα 891,03 δολ. ανά ουγγιά αν και χάνει περίπου 10% από το ξεκίνημα του 2024. Το παλλάδιο χάνει 0,7% στα 944,32 δολ. διευρύνοντας τις απώλειες του στο -14% από την αρχή του έτους.

“Το χαμηλό επίπεδο των τιμών στην πλατίνα και το παλλάδιο ήδη έχει αφήσει το σημάδι του στους παραγωγούς των μετάλλων που αναμένεται να μειώσουν την παραγωγή τους ως αποτέλεσμα. Αυτό αναμένεται να βοηθήσει να σταθεροποιηθούν οι τιμές”, αναφέρει η Commerzbank σε σημείωμα όπως μεταδίδει το Reuters.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο