Με μικτά πρόσημα ξεκίνησε η συνεδρίαση στην Wall Street

χρηματιστήριο

χρηματιστήριο

Με μικτά πρόσημα ξεκίνησαν την συνεδρίαση οι βασικοί δείκτες στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, καθώς οι επενδυτές σημείωσαν κέρδη το δεύτερο εξάμηνο του έτους, έχοντας απολαύσει ισχυρά κέρδη τους πρώτους έξι μήνες του 2024.


Στο χρηματιστήριο, ο δείκτης Dow Jones Industrial Average είναι αμετάβλητος, ο δείκτης S&P 500 ενισχύεται 0,2%, και ο δείκτης NASDAQ Composite σημειώνει άνοδο 0,3%.

Η Nvidia ανακάμπτει


Οι δείκτες Nasdaq Composite και S&P 500 γιορτάζουν διψήφια ποσοστιαία κέρδη μέχρι στιγμής φέτος, ενισχυμένα από τα ισχυρά κέρδη στον κυρίαρχο τεχνολογικό τομέα.


Η αγαπημένη της τεχνητής νοημοσύνης Nvidia (NASDAQ:NVDA) σημείωσε άνοδο λίγο κάτω από 1%, προσθέτοντας στα κέρδη 7% της Τρίτης, ανακάμπτοντας από τρεις συνεχόμενες ημέρες απότομων απωλειών. Ωστόσο, παραμένει πάνω από 150% υψηλότερο μέχρι στιγμής φέτος λόγω της αχαλίνωτης ζήτησης για όλα τα πράγματα AI.


Ωστόσο, ο πιο ευαίσθητος οικονομικά DJIA έχει κερδίσει κάτω από 4% τους πρώτους έξι μήνες, καθώς οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί σχετικά με τα αυξημένα επιτόκια και τον αντίκτυπο στην οικονομική ανάπτυξη κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους.


Τα κύρια οικονομικά στοιχεία της εβδομάδας θα φτάσουν την Παρασκευή, με τη μορφή του μηνιαίου δείκτη τιμών PCE.


Αυτός είναι ο προτιμώμενος δείκτης πληθωρισμού της Federal Reserve και με τη Fed να προβλέπει μόνο μία μείωση των επιτοκίων τον Δεκέμβριο, όλα τα μάτια θα είναι στραμμένα στο εάν τα στοιχεία δείχνουν αναμενόμενη συγκράτηση των πιέσεων στις τιμές.


Εταιρικά νέα

Η μετοχή της Nvidia (NASDAQ:NVDA) σημειώνει άνοδο 2,4%, προσθέτοντας στα μεγάλα κέρδη της προηγούμενης συνεδρίασης, τα οποία ώθησαν την κεφαλαιοποίησή της στα 3,1 τρισεκατομμύρια δολάρια και μετρίασαν τις ανησυχίες των επενδυτών ότι ο βασικός ρόλος της στην επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης μπορεί να είναι η ψύξη.


Η μετοχή της Rivian (NASDAQ:RIVN) πραγματοποιεί άνοδο 36%, αφού ο γερμανικός γίγαντας αυτοκινήτων Volkswagen VOWG_p ανακοίνωσε ένα σημαντικό επενδυτικό σχέδιο στον αμερικανικό όμιλο ηλεκτρικών φορτηγών υψηλών προδιαγραφών.


Η μετοχή της FedEx (NYSE:FDX) ενισχύεται 14%, αφού ο ναυτιλιακός γίγαντας αποκάλυψε αισιόδοξες προοπτικές και αποκάλυψε σχέδια για επαναγορά μετοχών ύψους 2,5 δισ. δολαρίων κατά το τρέχον οικονομικό έτος.


Η Blackstone (NYSE:BX) υποχωρεί 0,3%, αφού η εταιρεία ιδιωτικών κεφαλαίων συμφώνησε να αγοράσει τη βρετανική ξενοδοχειακή εταιρεία Village Hotels, μέρος μιας ευρύτερης επενδυτικής ώθησης στον τομέα της φιλοξενίας, καθώς ξεπερνά την ευρύτερη αγορά εμπορικών ακινήτων.

Η μετοχή της Albemarle ενισχύεται 2,9%, καθώς ο μεγαλύτερος παραγωγός λιθίου στον κόσμο σχεδιάζει να πραγματοποιήσει περισσότερες δημοπρασίες για το μέταλλο που χρησιμοποιείται στις μπαταρίες EV.


Η μετοχή της Whirlpool πραγματοποιεί άνοδο 14%, μετά την αναφορά του Reuters ότι ο γερμανικός όμιλος μηχανικών Robert Bosch ζυγίζει μια προσφορά για τον κατασκευαστή συσκευών των ΗΠΑ.


Η μετοχή της Robinhood (NASDAQ:HOOD) σημειώνει κέρδη 2,9%, αφού η Wolfe Research αναβάθμισε τη στάση της σχετικά με τον διαχειριστή της πλατφόρμας συναλλαγών σε “outperform” από “peer perform”, επικαλούμενη σταθερές καθαρές καταθέσεις, “σημαντική” λειτουργική μόχλευση και “ισχυρή” δημιουργία ελεύθερων ταμειακών ροών.


Η μετοχή της Chipotle υποχωρεί 0,5%, αφού ο γίγαντας του burrito πραγματοποίησε διάσπαση μετοχών 50 προς 1, την πρώτη διάσπαση της εταιρείας και μία από τις μεγαλύτερες στην ιστορία του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης.


Η μετοχή της Vista Outdoor (NYSE:VSTO) ενισχύεται 10%, αφού η MCN Capital Partners αύξησε την προσφορά της για όλα τα μετρητά για την αθλητική εταιρεία σκοποβολής στα 42 δολάρια ανά μετοχή, ή περίπου 3,2 δισεκατομμύρια δολάρια, από 39,50 δολάρια προηγουμένως.

Η μετοχή της Southwest Airlines (NYSE:LUV) υποχωρεί 5,5%, αφού ο αερομεταφορέας μείωσε την πρόβλεψή του για τα έσοδα του δεύτερου τριμήνου, επικαλούμενος άνιση ταξιδιωτική ζήτηση.

Κέρδη για το αργό παρά το άλμα στα αποθέματα πετρελαίου των ΗΠΑ


Οι τιμές του αργού αυξήθηκαν την Τετάρτη, παρά το απροσδόκητο άλμα στα αποθέματα των ΗΠΑ, καθώς οι έμποροι στάθμισαν τους γεωπολιτικούς κινδύνους και την εμπιστοσύνη γύρω από την καλοκαιρινή περίοδο οδήγησης.


Στις 06:00 ώρα Ελλάδας, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αμερικανικού αργού (WTI) διαπραγματεύονται 0,9% υψηλότερα στα 81,58 δολάρια το βαρέλι, ενώ το συμβόλαιο Brent ενισχύεται 0,9% στα 84,94 δολάρια το βαρέλι.


Τα στοιχεία από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου, που δημοσιεύθηκαν την Τρίτη, έδειξαν ότι τα αποθέματα πετρελαίου των ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά περίπου 0,9 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα έως τις 21 Ιουνίου.


Αυτό ήταν κάτι σαν έκπληξη δεδομένων των προσδοκιών για άντληση 3 εκατομμυρίων βαρελιών, αλλά σε μεγάλο βαθμό παραβλέπεται καθώς οι επενδυτές αναμένουν αναλήψεις αποθεμάτων κατά τη διάρκεια της περιόδου αιχμής της ζήτησης του τρίτου τριμήνου. Οι επίσημοι αριθμοί από την Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας αναμένονται αργότερα στη σύνοδο.

πηγή:www.investing.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο