Με οριακές μεταβολές έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τετάρτη

  Με οριακές μεταβολές έκλεισαν την Τετάρτη τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τις διαπραγματεύσεις για το ανώτατο όριο χρέους της αμερικανικής κυβέρνησης και τα τελευταία στοιχεία της Eurostat για τον πληθωρισμό του Απριλίου να βρίσκονται στο επίκεντρο των επενδυτών.

  Στις ΗΠΑ, ο Λευκός Οίκος και οι Ρεπουμπλικάνοι του Κογκρέσου συνεχίζουν την προσπάθεια για την επίτευξη μιας συμφωνίας που θα οδηγεί σε αύξηση του ορίου του ομοσπονδιακού χρέους, διασφαλίζοντας έτσι ότι το αμερικανικό δημόσιο θα συνεχίσει να εξυπηρετεί τις δανειακές του υποχρεώσεις,

  Ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Κέβιν Μακάρθι συναντήθηκε χθες με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και εξέφρασε την πεποίθηση του ότι μπορεί να επιτευχθεί συμφωνία, αν και σημείωσε ότι οι δύο πλευρές είναι ακόμα μακριά. “Είναι εφικτό να πετύχουμε μια συμφωνία μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Δεν είναι τόσο δύσκολο να πετύχουμε μια συμφωνία”, δήλωσε.

  Στο μεταξύ, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν εμφανίστηκε αισιόδοξος σήμερα ότι θα καταλήξει σε συμφωνία για τον προϋπολογισμό με τους εκπροσώπους των Ρεπουμπλικάνων και των Δημοκρατικών στο Κογκρέσο και ότι δεν πρόκειται να κηρύξει στάση πληρωμών η χώρα.

  Παράλληλα, τα τελικά στοιχεία της ευρωπαϊκής στατιστικής υπηρεσίας έδειξαν ότι ο ετήσιος πληθωρισμός της Ευρωζώνης ενισχύθηκε στο 7% τον Απρίλιο από 6,9% τον προηγούμενο μήνα.

  Με τις πληθωριστικές πιέσεις να μην δείχνουν σημάδια εξασθένησης η ΕΚΤ αναμένεται να παραμείνει σε ρότα σύσφιξης της πολιτικής της τους επόμενους μήνες.

  Ο δομικός πληθωρισμός πάντως που δεν περιλαμβάνει ενέργεια και τρόφιμα επιβράδυνε στο 7,3% από 7,5%, ενώ χωρίς το αλκοόλ και καπνό, διαμορφώθηκε στο 5,6% τον Απρίλιο από 5,7% τον Μάρτιο, εμφανίζοντας μείωση για πρώτη φορά από τον περασμένο Ιούνιο, όπως έδειξαν τα στοιχεία της Eurostat.

  Η γερμανική Commerzbank ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι τα καθαρά της κέρδη σχεδόν διπλασιάστηκαν το πρώτο τρίμηνο, ξεπερνώντας τις προσδοκίες, αλλά η προοπτική ότι τα έσοδα από τα υψηλότερα επιτόκια έχουν φτάσει στο ανώτατο όριο οδήγησαν τις μετοχές της απότομα χαμηλότερα.

  Στις επιχειρηματικές εξελίξεις, η γερμανική Siemens αναθεώρησε ανοδικά τις προβλέψεις της για τις πωλήσεις και τα κέρδη της στο σύνολο της χρήσης μετά την ανακοίνωση ισχυρών πωλήσεων για το β’ τρίμηνο χρήσης.

  Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
  Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο