Με προσδοκίες ξεκίνησε η συνεδρίαση στην Wall Street

χρηματιστήριο

χρηματιστήριο

Με θετικό πρόσημο ξεκίνησαν την συνεδρίαση στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης οι βασικοί δείκτες, καθώς οι αυξημένες προσδοκίες για μείωση των επιτοκίων τον Σεπτέμβριο διατήρησαν τη Wall Street ισχυρή πριν από την κατάθεση του προέδρου της Federal Reserve, Jerome Powell.


Στο χρηματιστήριο, ο δείκτης Dow Jones Industrial Average ενισχύεται 0,1%, ο δείκτης S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,2%, και ο δείκτης NASDAQ Composite πραγματοποιεί κέρδη 0,4%.

Η κατάθεση του Πάουελ στο επίκεντρο


Ο Πάουελ πρόκειται να ξεκινήσει τη διήμερη κατάθεση του ενώπιον του Κογκρέσου, ξεκινώντας αργότερα την Τρίτη με τη Γερουσία ενώπιον της Βουλής την Τετάρτη.


Ο πρόεδρος της Fed αναμένεται να προσφέρει περισσότερες ενδείξεις για τη νομισματική πολιτική, με τις αγορές να παρακολουθούν για τυχόν απειλητικά σήματα, ειδικά στον απόηχο των ηπιότερων στοιχείων για τον πληθωρισμό και την εργασία τις τελευταίες εβδομάδες.


Πέρα από την κατάθεση του Powell, αρκετοί άλλοι αξιωματούχοι της Fed πρόκειται επίσης να μιλήσουν αυτή την εβδομάδα, συμπεριλαμβανομένων των μελών της επιτροπής ανοικτών αγορών Michelle Bowman και Raphael Bostic.


Οι επενδυτές θα ανατρέξουν επίσης στα βασικά στοιχεία για τον πληθωρισμό του δείκτη τιμών καταναλωτή για τον Ιούνιο, ο οποίος αναμένεται την Πέμπτη, για περισσότερες ενδείξεις σχετικά με την πορεία του πληθωρισμού. Η Fed έχει επανειλημμένα σηματοδοτήσει ότι χρειάζεται περισσότερη εμπιστοσύνη ότι ο πληθωρισμός χαλαρώνει, προτού μπορέσει να αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια.


Το εργαλείο CME Fedwatch έδειξε ότι οι traders τιμολογούν πάνω από 70% πιθανότητα για μείωση 25 μονάδων βάσης τον Σεπτέμβριο, από το 59% της περασμένης εβδομάδας.

Η πεποίθηση ότι οι μειώσεις των επιτοκίων έρχονται σύντομα είχε ως αποτέλεσμα ο S&P 500 και ο Nasdaq Composite να σημειώσουν υψηλά ρεκόρ τη Δευτέρα.


Εταιρικά νέα

Η εστίαση αυτή την εβδομάδα θα είναι επίσης στην περίοδο κερδών του δεύτερου τριμήνου, η οποία πρόκειται να ξεκινήσει με αποτελέσματα από αρκετές μεγάλες τράπεζες στο τέλος της εβδομάδας.

Η JPMorgan Chase (NYSE:JPM), η Wells Fargo (NYSE:WFC) και η Citigroup (NYSE:C) πρόκειται να ανακοινώσουν τριμηνιαία κέρδη την Παρασκευή.


Η PepsiCo (NASDAQ:PEP) και η Delta Air Lines (NYSE:DAL) είναι επίσης έτοιμες αυτή την εβδομάδα.


Επιπλέον, εταιρείες όπως η Intel (NASDAQ:INTC) και η Nvidia (NASDAQ:NVDA) συνέχισαν να καταγράφουν κέρδη, και οι δύο αυξήθηκαν πάνω από 2%, εν μέσω αυξανόμενης εμπιστοσύνης σε όλα τα πράγματα που συνδέονται με την τεχνητή νοημοσύνη.

Η μετοχή της Intel (NASDAQ:INTC) ενισχύεται 2,4%, αφού κέρδισε πάνω από 6% στην προηγούμενη συνεδρίαση, ενώ η Nvidia (NASDAQ:NVDA) σημειώνει άνοδο 1,5% και η Marvell (NASDAQ:MRVL) πραγματοποιεί άνοδο 0,5%, καθώς οι μετοχές που συνδέονται με την τεχνητή νοημοσύνη συνέχισαν να ευνοούνται.


Η μετοχή της Amazon (NASDAQ:AMZN) σημειώνει άνοδο 0,2%, αφού ο γίγαντας του διαδικτυακού λιανικού εμπορίου ανακοίνωσε ένα νέο ξυπνητήρι Echo Spot αξίας 79 δολαρίων με ανανεωμένο σχεδιασμό και βελτιωμένη ποιότητα ήχου.


Η μετοχή της Pfizer πραγματοποιεί άνοδο 0,1%, μετά την ανακοίνωση ότι ο επικεφαλής επιστημονικός διευθυντής της Mikael Dolsten θα παραιτηθεί μετά από περισσότερα από 15 χρόνια καριέρας στη φαρμακοβιομηχανία.

Η μετοχή της Eli Lilly (NYSE:LLY) σημειώνει άνοδο 0,4% και η μετοχή της Novo Nordisk (NYSE:NVO) υποχωρεί 1,8%, μετά τη δημοσίευση ανάλυσης δεδομένων που δείχνει ότι η θεραπεία Mounjaro της Eli Lilly οδηγεί σε ταχύτερη και μεγαλύτερη απώλεια βάρους από το δημοφιλές φάρμακο παχυσαρκίας Wegovy της Novo.


Η μετοχή της Lucid Group (NASDAQ:LCID) υποχωρεί 0,6%, αφού ο κατασκευαστής ηλεκτρικών οχημάτων θα πρέπει να ανακαλέσει πάνω από 5. 000 πολυτελή σεντάν Air 2022-2023 λόγω σφάλματος λογισμικού που θα μπορούσε να προκαλέσει απώλεια ισχύος.


Τα ADRs της BP υποχωρούν 4,1%, αφού ο ενεργειακός γίγαντας προειδοποίησε ότι τα αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου θα πληγούν από τα χαμηλότερα περιθώρια διύλισης και αναμένει επίσης να καταγράψει απομείωση έως και 2 δισ. δολαρίων.


Η μετοχή της Helen of Troy (NASDAQ:HELE) υποχωρεί 27%, αφού η εταιρεία καταναλωτικών προϊόντων ανακοίνωσε απογοητευτικά αποτελέσματα πρώτου τριμήνου και μείωσε τις προοπτικές της για το σύνολο του έτους, εν μέσω ιδιαίτερης αδυναμίας στον τομέα της ομορφιάς και της ευεξίας.

Το αργό ολισθαίνει μετά το πέρασμα του Beryl


Οι τιμές του αργού υποχώρησαν την Τρίτη, αφού ο τυφώνας Beryl προκάλεσε λιγότερες ζημιές σε μια βασική περιοχή παραγωγής πετρελαίου των ΗΠΑ από ό, τι αναμενόταν, αμβλύνοντας τις ανησυχίες για διακοπή του εφοδιασμού.


Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης αργού πετρελαίου των ΗΠΑ (WTI) μειώθηκαν κατά 0,2% στα 82,14 δολάρια το βαρέλι, ενώ το συμβόλαιο Brent μειώθηκε κατά 0,2% στα 85,56 δολάρια το βαρέλι.


Οι συμμετέχοντες στην αγορά παρακολουθούν επίσης την κατάσταση στη Μέση Ανατολή, καθώς οι ελπίδες για μια πιθανή συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα, μειώνοντας ενδεχομένως τις ανησυχίες για παγκόσμια διακοπή του εφοδιασμού αργού, έπληξαν τις τιμές του αργού τη Δευτέρα.


Το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου δημοσιεύει τις εκτιμήσεις του για τα εβδομαδιαία αποθέματα αργού αργότερα στη συνεδρίαση, με την κλήρωση να αναμένεται δεδομένης της καλοκαιρινής περιόδου οδήγησης.

πηγή:www.investing.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο