Με ρευστοποιήσεις ξεκίνησε η συνεδρίαση στην Wall Street

μετοχές

χρηματιστήριο

Οι βασικοί δείκτες στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης κινούνται πτωτικά, με τους επενδυτές να είναι επιφυλακτικοί στην αρχή της τελευταίας συνεδρίασης της Federal Reserve και πριν από τη δημοσίευση βασικών στοιχείων για τον πληθωρισμό αργότερα μέσα στην εβδομάδα.

Στο χρηματιστήριο, ο δείκτης Dow Jones Industrial Average υποχωρεί 0,6%, ο δείκτης S&P 500 σημειώνει πτώση 0,4%, και ο δεείκτης NASDAQ Composite πραγματοποιεί απώλειες 0,2%.

Η Fed ξεκινά τη συνεδρίαση του Ιουνίου

Η Federal Reserve ξεκινά την τελευταία διήμερη συνεδρίαση καθορισμού πολιτικής την Τρίτη, προκαλώντας έναν βαθμό επιφυλακτικότητας στις χρηματιστηριακές αγορές.

Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ αναμένεται ευρέως να αφήσει τα επιτόκια σε αναμονή σε υψηλό άνω των δύο δεκαετιών, από 5,25% έως 5,5% την Τετάρτη, με αρκετούς αξιωματούχους να έχουν πρόσφατα προτείνει ότι χρειάζονται περαιτέρω αποδείξεις ότι ο ρυθμός του πληθωρισμού υποχωρεί στο επίπεδο στόχου του 2% πριν αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια.

Μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η επακόλουθη συνέντευξη Τύπου από τον πρόεδρο της Fed, Jerome Powell, καθώς και η αποκάλυψη του τελευταίου «dot plot» της τράπεζας, το οποίο περιγράφει πώς οι αξιωματούχοι αναμένουν να εξελιχθεί το κόστος δανεισμού στο μέλλον.

Η FOMC προέβλεψε τρεις μειώσεις επιτοκίων φέτος όταν δημοσιεύθηκαν για τελευταία φορά οι προβλέψεις της, αλλά οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής είναι πιθανό να έχουν μειώσει τον αριθμό των μειώσεων που βλέπουν τώρα.

Αναμένεται η ανακοίνωση του ΔΤΚ των ΗΠΑ

Τα οικονομικά στοιχεία είναι ήσυχα την Τρίτη, αλλά την Τετάρτη δημοσιεύεται επίσης η ανάγνωση του Μαΐου του δείκτη τιμών καταναλωτή των ΗΠΑ, ενός πολυαναμενόμενου δείκτη πληθωρισμού στη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.

Περαιτέρω ενδείξεις χαλάρωσης του πληθωρισμού θα μπορούσαν να ενισχύσουν τις προσδοκίες για μειώσεις επιτοκίων, ειδικά δεδομένων των ενδείξεων οικονομικής αδυναμίας, αλλά μια κακή απώλεια πληθωρισμού θα μπορούσε να τρομάξει τους επενδυτές και να επαναφέρει τους φόβους ύφεσης που έχουν παραμείνει αδρανείς εδώ και μήνες.

Εταιρικά νέα

Σε εταιρικό επίπεδο, τα κέρδη αναμένονται από εταιρείες όπως η Oracle (NYSE:ORCL) και η Rubrik (NYSE:RBRK) μετά το κουδούνι, αλλά η Apple (NASDAQ:AAPL) βρίσκεται στο προσκήνιο αφού ο κατασκευαστής iPhone ανακοίνωσε μια συνεργασία με την OpenAI που θα την δει να διπλώνει το chatbot ChatGPT της start-up στα προϊόντα της.

Η συμφωνία, η οποία αποκαλύφθηκε στο ετήσιο συνέδριο προγραμματιστών της Apple τη Δευτέρα, έρχεται καθώς ο τεχνολογικός γίγαντας προσπαθεί να ενισχύσει τις δυνατότητές του τεχνητής νοημοσύνης μετά από μια εντεινόμενη αύξηση του ενθουσιασμού γύρω από την εκκολαπτόμενη τεχνολογία.

Η μετοχή της General Motors ενισχύεται κατά 1,2%, αφού το διοικητικό συμβούλιο του γίγαντα της αυτοκινητοβιομηχανίας ενέκρινε ένα νέο σχέδιο επαναγοράς μετοχών ύψους 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων και η μετοχή της Eli Lilly (NYSE: LLY) σημειώνει κέρδη 1%. αφού το φάρμακο για το Αλτσχάιμερ donanemab έλαβε ομόφωνη υποστήριξη από μια επιτροπή του FDA.

Σταθερό το αργό ενόψει API

Οι τιμές του πετρελαίου σταθεροποιήθηκαν την Τρίτη, καθώς οι έμποροι προετοιμάζονταν για την απόφαση της Fed και τα νέα στοιχεία για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης πετρελαίου Brent ενισχύονται 0,2% στα 81,77 δολάρια το βαρέλι, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης αργού West Texas Intermediate σημειώνουν άνοδο 0,1% στα 77,83 δολάρια το βαρέλι.

Οι τιμές είχαν αγγίξει υψηλό μιας εβδομάδας τη Δευτέρα λόγω των ελπίδων για αύξηση της ζήτησης κατά τη βασική καλοκαιρινή ταξιδιωτική περίοδο στις ΗΠΑ, αν και οι αναλυτές σημείωσαν ότι η τοποθέτηση ήταν πιθανώς υπερβολικά αισιόδοξη.

Το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου πρόκειται να δημοσιεύσει την εκτίμησή του για τα εβδομαδιαία αποθέματα αργού πετρελαίου των ΗΠΑ αργότερα στη συνεδρίαση.

πηγή:www.investing.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο