Με σημαντικές απώλειες ο χρυσός στα 1933 δολάρια και -2,2% για τον χαλκό

  Με σημαντικές απώλειες ολοκλήρωσε τις συναλλαγές της Δευτέρας ο χρυσός, διολισθαίνοντας κάτω από το επίπεδο των 2.000 δολ. ανά ουγγιά για πρώτη φορά από την αρχή του μήνα.

  Ειδικότερα, το συμβόλαιο του χρυσού παραδόσεως Ιουνίου έχασε 29,80 δολ. ή 1,47% και έκλεισε στα 1.933 δολ. ανά ουγγιά, κατρακυλώντας στο χαμηλότερο επίπεδο από την 1η Μαϊου.

  Οι πιέσεις στο πολύτιμο μέταλλο αναζωπυρώθηκαν καθώς το δολάριο βρέθηκε να κινείται σε ανοδικό έδαφος μετά τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις. Τα στοιχεία έδειξαν μικρότερη των εκτιμήσεων αύξηση στη γενική κατηγορία, ωστόσο εξαιρουμένων αυτοκινήτων, βενζίνης, οικοδομικών υλικών και τροφίμων, στο λεγόμενο δομικό μέρος του δείκτη, οι λιανικές πωλήσεις παρουσίασαν ισχυρή ανάκαμψη 0,7% τον Απρίλιο.

  Ώθηση στο δολάριο έδωσαν και οι δηλώσεις του προέδρου της Richmond Fed, Thomas Barkin ότι ο ίδιος είναι νιώθει “άνετα” και με νέες αυξήσεις των επιτοκίων, αν χρειαστεί για να μειωθεί περαιτέρω ο πληθωρισμός.

  Στο μεταξύ, οι επενδυτές περιμένουν την συνάντηση του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν αργότερα σήμερα με τον ηγέτη των Ρεπουμπλικάνων στη Βουλή των Αντιπροσώπων, Κέβιν Μακάρθι στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για την αύξηση του ορίου του ομοσπονδιακού χρέους.

  Η συνάντηση πραγματοποιείται στη σκιά της προειδοποίησης της υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζάνετ Γέλεν ότι “η αμερικανική οικονομία κρέμεται από μία κλωστή”. “Δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο. Το Κογκρέσο θα πρέπει να διαχειριστεί το όριο χρέους το συντομότερο δυνατόν”, τόνισε.

  Η Γέλεν δήλωσε χθες στο Κογκρέσο ότι το υπουργείο αναμένεται να είναι σε θέση να εξυπηρετεί τις υποχρεώσεις της αμερικανικής κυβέρνησης μόνο έως την 1η Ιουνίου χωρίς αύξηση του ορίου χρέους.

  Μεγάλες απώλειες σημείωσε και το ασήμι, με το συμβόλαιο Ιουλίου να χάνει 40 cents ή 1,6% στα 23,89 δολ. ανά ουγγιά. Ο χαλκός του ίδιου μήνα κατρακύλησε 8 cents ή 2,2% στα 3,67 δολ. η λίβρα.

  Αναφορικά με την πορεία των υπόλοιπων μετάλλων, η πλατίνα Ιουλίου έχασε 7,80 δολ. ή 0,7% στα 1.066,90 δολ. ανά ουγγιά, ενώ το παλλάδιο Ιουνίου έχασε 30,70 δολ. ή 2% στα 1.499,60 δολ. ανά ουγγιά.

  Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
  Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο