Με το βλέμμα στραμμένο στους αξιωματούχους της Fed η Wall Street

χρηματιστήριο

χρηματιστήριο

Με ήπιες διακυμάνσεις διαπραγματεύονται σήμερα οι βασικοί δείκτες στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, αναζητώντας κατεύθυνση στο τέλος μιας εβδομάδας που σημείωσε υψηλά ρεκόρ δείκτη.

Στο χρηματιστήριο, ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,1%, ο δείκτηςυ S&P 500 παραμένει αμετάβλητος, ενώ ο δείκτης Nasdaq 100 ήταν 7 μονάδες ενισχύεται 0,1%.

Οι κύριοι δείκτες της Wall Street έκλεισαν χαμηλότερα την Πέμπτη, καθώς οι επενδυτές σημείωσαν κέρδη στον απόηχο των ηπιότερων από το αναμενόμενο μετρήσεων του πληθωρισμού των καταναλωτών, οι οποίες οδήγησαν αυτούς τους μέσους όρους σε υψηλά ρεκόρ την Τετάρτη και την Πέμπτη.

Ο S&P 500 υποχώρησε 0,2%, αφού έσπασε πάνω από το στενά παρακολουθούμενο επίπεδο των 5. 300 μονάδων για πρώτη φορά την Τετάρτη, ενώ ο NASDAQ Composite υποχώρησε 0,3% αφού έφτασε επίσης σε υψηλό όλων των εποχών. Ο δείκτης Dow Jones Industrial Average υποχώρησε 0,1% αφού νωρίτερα την Πέμπτη ξεπέρασε το ψυχολογικά σημαντικό επίπεδο των 40. 000 μονάδων για πρώτη φορά.

Παρά τις απώλειες της Πέμπτης, και οι τρεις δείκτες βρίσκονται σε καλό δρόμο για να καταγράψουν υγιή κέρδη αυτή την εβδομάδα.

Γερακίσιοι αξιωματούχοι της Fed ζυγίζουν

Το κλίμα επιβαρύνθηκε από μια σειρά αξιωματούχων της Fed που προειδοποίησαν αυτή την εβδομάδα ότι η κεντρική τράπεζα εξακολουθεί να χρειάζεται περισσότερη εμπιστοσύνη για να μειώσει τα επιτόκια και ότι ο χρόνος της κίνησης παραμένει αβέβαιος.

Ο πρόεδρος της Atlanta Fed, Raphael Bostic, χαιρέτισε τα ηπιότερα στοιχεία για τον πληθωρισμό, αλλά προειδοποίησε ότι ένα θετικό σημείο δεδομένων δεν υποδηλώνει τάση και ότι δεν υπάρχουν προσδοκίες για μειώσεις επιτοκίων από την κεντρική τράπεζα.

Πριν από τη Bostic, ο πρόεδρος της Fed της Νέας Υόρκης John Williams δήλωσε ότι ενώ η εξέλιξη του πληθωρισμού των καταναλωτών ήταν θετική, εξακολουθεί να μην δικαιολογεί άμεση μείωση των επιτοκίων.

Η πρόεδρος της Fed του Κλίβελαντ, Λορέτα Μέστερ, δήλωσε ότι η Fed πρέπει να διατηρήσει τα επιτόκια υψηλά για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα για να μειώσει τον πληθωρισμό και ότι η κεντρική τράπεζα χρειάζεται περισσότερες αποδείξεις ότι οι πιέσεις στις τιμές υποχωρούν.

Και οι τρεις αξιωματούχοι της Fed είναι μέλη με δικαίωμα ψήφου στην επιτροπή καθορισμού επιτοκίων της Fed.

Τα σχόλιά τους είδαν τους επενδυτές να μαντεύουν τις προσδοκίες για μειώσεις επιτοκίων φέτος, με τους traders να μειώνουν ελαφρώς τα στοιχήματα για μείωση κατά 25 μονάδες βάσης τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με το εργαλείο CME Fedwatch.

Εταιρικά νέα

Η μετοχή της Reddit (NYSE:RDDT) σημειώνει άνοδο 4,75%, αφού η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης εισήλθε σε συνεργασία με την OpenAI για να προσθέσει το περιεχόμενό της στα προϊόντα AI της εταιρείας.

Η μετοχή της Tesla πραγματοποιεί άνοδο 0,1%, μετά την αναφορά του Reuters ότι ο γίγαντας των ηλεκτρικών οχημάτων προχωρά με σχέδια να χρησιμοποιήσει δεδομένα από την Κίνα για να στηρίξει την παγκόσμια ανάπτυξη της τεχνολογίας αυτόνομης οδήγησης.

Η μετοχή της Take-Two Interactive Software (NASDAQ:TTWO) υποχωρεί 2,6%, αφού εξέδωσε απογοητευτικές ετήσιες εκτιμήσεις κερδών, με τον εκδότη βιντεοπαιχνιδιών να πρόκειται να κυκλοφορήσει τον πολυαναμενόμενο τίτλο GTA VI μόνο το 2025.

Η μετοχή της DXC Technology (NYSE:DXC) υποχωρεί πάνω από 23%, αφού η εταιρεία τεχνολογίας πληροφοριών προσέφερε απογοητευτική ετήσια καθοδήγηση.

Η μετοχή της GameStop (NYSE:GME) υποχωρεί 10%, συνέχισε να υποχωρεί μετά από πτώση 30% την Πέμπτη, καθώς το ράλι ανάκαμψης τελείωσε.

Η μετοχή της Boeing καταγράφει άνοδο 0,2%, με τους μετόχους της κατασκευάστριας αεροσκαφών να ψηφίζουν για το αν ο απερχόμενος διευθύνων σύμβουλος David Calhoun θα διατηρήσει τη θέση του στο διοικητικό συμβούλιο της εμπόλεμης κατασκευάστριας αεροσκαφών.

Η μετοχή της Xpeng (NYSE:XPEV) υποχωρεί 1,8%, αφού ο κινέζος κατασκευαστής ηλεκτρικών οχημάτων ανακοίνωσε σχέδια επέκτασης, φέρνοντας ένα σπορ όχημα κοινής ωφέλειας και ένα μίνι βαν στο Χονγκ Κονγκ.

Τα ADRs της HSBC υποχωρεί 0,9%, μετά την αναφορά του Bloomberg ότι ο κορυφαίος μέτοχός της Ping An Insurance μπορεί να προσπαθεί να μειώσει το μερίδιό της στη βρετανική τράπεζα.

Προς εβδομαδιαία κέρδη το αργό

Οι τιμές του αργού σημείωσαν άνοδο την Παρασκευή, βάζοντάς τις σε πορεία για εβδομαδιαία κέρδη που τροφοδοτούνται από σημάδια βελτίωσης της ζήτησης και επιβράδυνσης του πληθωρισμού στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον μεγαλύτερο καταναλωτή αργού στον κόσμο.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού πετρελαίου των ΗΠΑ διαπραγματεύονται σταθερά στα 79,23 δολάρια το βαρέλι, ενώ το συμβόλαιο Brent ενισχύεται 0,1% στα 83,35 δολάρια το βαρέλι. Και τα δύο συμβόλαια βρίσκονται σε καλό δρόμο για να σημειώσουν εβδομαδιαία κέρδη περίπου 1%.

Οι αγορές πετρελαίου ενισχύθηκαν από την ηπιότερη από την αναμενόμενη ανακοίνωση του πληθωρισμού, η οποία αύξησε την προοπτική χαμηλότερων επιτοκίων, αυξάνοντας ενδεχομένως τη μελλοντική παγκόσμια οικονομική δραστηριότητα και, ως εκ τούτου, τη ζήτηση πετρελαίου.

Η πτώση των αποθεμάτων πετρελαίου στις ΗΠΑ ενίσχυσε επίσης τις ελπίδες ότι η ζήτηση βελτιώνεται, ειδικά καθώς πλησιάζει η καλοκαιρινή περίοδος.

πηγή:www.investing.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο