Μεγάλη η πιθανότητα να αποσυρθεί ο Μπάιντεν από την κούρσα για την προεδρία των ΗΠΑ

President Joe Biden speaks to reporters in Nantucket, Mass., on Friday, Nov. 24, 2023, about hostages freed by Hamas in the first stage of a swap under a four-day cease-fire deal. (AP Photo/Stephanie Scarbrough)

Μπάιντεν

Το πρώτο προεδρικό ντιμπέιτ προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και οι αναλυτές της Evercore παρακολουθούν στενά τις αντιδράσεις των ειδικών, του Τύπου, της εκστρατείας του προέδρου Μπάιντεν, ανώτερων Δημοκρατικών πιστών στον Μπάιντεν, των τάσεων οικονομικής στήριξης και ιδιαίτερα των δημοσκοπήσεων.


Μετά την αξιολόγηση αυτών των παραγόντων τις τελευταίες δύο ημέρες, η Evercore πιστεύει τώρα ότι υπάρχει πιθανότητα άνω του 60% ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν να αποσυρθεί από την κούρσα στο εγγύς μέλλον.


Αν και οι ειδήμονες και ο Τύπος παραμένουν ιδιαίτερα επικριτικοί προς τον πρόεδρο, έχει δοθεί ιδιαίτερη προσοχή σε δηλώσεις από πιστούς συμμάχους όπως η Πελόζι και ο Κλάιμπερν, οι οποίοι αναγνώρισαν δημοσίως την Τρίτη ότι υπάρχουν εύλογα ερωτήματα μετά τη συζήτηση.

Ορισμένα μέλη του κόμματος ήταν πιο άμεσα δηλώνοντας ότι είναι καιρός το κόμμα να προχωρήσει. Ενώ η συγκέντρωση χρημάτων από τη βάση παραμένει ισχυρή, το κλίμα μεταξύ των κορυφαίων δωρητών έχει γίνει ιδιαίτερα αρνητικό.


«Ενώ ο εσωτερικός κύκλος του Μπάιντεν έχει δηλώσει ότι αυτό δεν εναπόκειται στον Τύπο ή στους εράνους να αποφασίσουν, γίνεται όλο και πιο σαφές ότι και αυτοί δεν έχουν σχέδιο ανάκαμψης, ιδιαίτερα καθώς θα συνεχίσουν να εμφανίζονται δημοσκοπήσεις που θα δείξουν ζημιά», έγραψε η ομάδα της Evercore.


«Ο Μπάιντεν σχεδιάζει να δώσει συνέντευξη στο ABC αργότερα αυτή την εβδομάδα, αλλά αυτό είναι απίθανο να είναι αρκετό», πρόσθεσαν.

πηγή:www.investing.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο