Μεγάλη πτώση για την μετοχή της Alibaba

Alibaba

Οι εισηγμένες στο Χονγκ Κονγκ μετοχές της Alibaba υποχώρησε πάνω από 5% την Πέμπτη μετά από μια αναφορά ότι ο κινεζικός τεχνολογικός γίγαντας εξετάζει το ενδεχόμενο πώλησης μετατρέψιμων ομολόγων για να αντλήσει 5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Οι μετοχές έκλεισαν την ημέρα διαπραγμάτευσης 5,24% χαμηλότερα, αφού υποχώρησαν περισσότερο από 6% νωρίτερα μετά την έκθεση του Bloomberg.

Στις συναλλαγές πριν από την αγορά στη Νέα Υόρκη, οι μετοχές της Alibaba που είναι εισηγμένες στο NYSE μειώθηκαν κατά 2,21% στις 04:51 π. μ. ET.

Το Bloomberg, επικαλούμενο ανώνυμες πηγές, ανέφερε ότι μια προσφορά ομολόγων θα μπορούσε να προκύψει το συντομότερο αυτή την εβδομάδα.

Το CNBC δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει ανεξάρτητα το δημοσίευμα και η Alibaba δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχόλιο.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η κινεζική αντίπαλος του ηλεκτρονικού εμπορίου JD.com έκανε ένα παρόμοιο βήμα με την προσφορά μετατρέψιμου ανώτερου ομολογιακού δανείου ύψους 1,75 δισεκατομμυρίων δολαρίων που λήγει σε πέντε χρόνια με κουπόνι 0,25%.

Η Alibaba πέρασε ένα θυελλώδες 2023 που περιελάμβανε μια εκτεταμένη αναμόρφωση της εταιρικής δομής και κορυφώθηκε με μια πτώση 86% στα καθαρά κέρδη του τέταρτου τριμήνου.

Σε μια προσπάθεια να προσελκύσει τους επενδυτές στο πλευρό της, η εταιρεία ανακοίνωσε τον Φεβρουάριο ότι ενισχύει το μέγεθος του προγράμματος επαναγοράς μετοχών της κατά 25 δισεκατομμύρια δολάρια.

πηγή:www.cnbc.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο