Μεγαλύτερη στήριξη από την βρετανική κυβέρνηση στις εταιρείες λογισμικού

λογισμικού

Η κυβέρνηση της Βρετανίας έχει κληθεί να παράσχει περισσότερη υποστήριξη στη βιομηχανία λογισμικού με μέτρα, συμπεριλαμβανομένων φορολογικών κινήτρων και θεωρήσεων ταλέντων.

Περισσότεροι από 120 ηγέτες της βιομηχανίας έχουν ζητήσει κυβερνητική παρέμβαση για τη βελτίωση των συνθηκών για τις ευρωπαϊκές εταιρείες λογισμικού.

Η Ευρώπη αγωνίζεται εδώ και καιρό να επεκτείνει τις εγχώριες εταιρείες τεχνολογίας τόσο επιτυχημένα όσο και οι ΗΠΑ, με πολλές νεοσύστατες επιχειρήσεις να αναγκάζονται να αναζητήσουν επενδύσεις στο εξωτερικό καθώς κλιμακώνονται.

Ένα νέο έγγραφο πολιτικής – που δημοσιεύθηκε από τον βιομηχανικό φορέα Boardwave και είδε το Reuters – υπογραμμίζει αυτό που αποκαλεί «τρομερό» ιστορικό της Ευρώπης στην κλιμάκωση των εταιρειών λογισμικού, με μια πρόσφατη μελέτη να δείχνει ότι μόνο μία εταιρεία που επικεντρώνεται στο λογισμικό, η Sage, υπολογίζεται μεταξύ των κορυφαίων 100 εισηγμένων επιχειρήσεων της Βρετανίας, σε σύγκριση με δεκάδες στις ΗΠΑ.

Ο Phill Robinson, ιδρυτής της Boardwave και πρώην στέλεχος του γίγαντα λογισμικού Salesfore, μοιράστηκε την έκθεση με τον υπουργό τεχνολογίας της Βρετανίας Michele Donelan την περασμένη εβδομάδα, προειδοποιώντας ότι οι μεσαίου μεγέθους εταιρείες λογισμικού είχαν λάβει λίγη κυβερνητική προσοχή σε σύγκριση με τις εταιρείες Big Tech και τις νεοσύστατες επιχειρήσεις που χρηματοδοτούνται από επιχειρηματικά κεφάλαια.

Ένας εκπρόσωπος του Υπουργείου Επιστήμης και Τεχνολογίας δήλωσε ότι είχε ξεκλειδώσει δισεκατομμύρια λίρες για να βοηθήσει στη χρηματοδότηση εταιρειών υψηλής ανάπτυξης και ενθάρρυνε τους Βρετανούς επενδυτές να υποστηρίξουν τις πιο ελπιδοφόρες scale-ups της χώρας.

«Δεν συμφωνούμε με αυτή την εκτίμηση. Ο τεχνολογικός μας τομέας ανθεί και ξεπερνά τους Ευρωπαίους ανταγωνιστές σε κάθε στροφή. Ηγούμαστε σταθερά της ηπείρου, μπροστά τόσο από τη Γαλλία όσο και από τη Γερμανία μαζί», δήλωσε ο εκπρόσωπος στο Reuters.

Ιδρύθηκε από τον Robinson το 2022, τα 1.300 μέλη της Boardwave με έδρα το Λονδίνο περιλαμβάνουν ιδρυτές λογισμικού, διευθύνοντες συμβούλους και άλλους ηγέτες της βιομηχανίας που εκπροσωπούν σχεδόν κάθε χώρα στην Ευρώπη.

«Ένα τεράστιο μέρος του τεχνολογικού οικοσυστήματος έχει αγνοηθεί», δήλωσε ο Robinson σε συνέντευξή του. «Το λογισμικό πρόκειται να στηρίξει την ψηφιακή οικονομία του μέλλοντος, αλλά έχει παραμεληθεί».

Οι συστάσεις της Λευκής Βίβλου, ενός εγγράφου πολιτικής που περιλαμβάνει προτάσεις για μελλοντική νομοθεσία, περιλαμβάνουν την επέκταση των προγραμμάτων θεωρήσεων ταλέντων προκειμένου να προσελκύσουν και να διατηρήσουν εργαζομένους από το εξωτερικό και τη θέσπιση μεγαλύτερων φορολογικών ελαφρύνσεων για δαπάνες έρευνας και ανάπτυξης.

Η έκθεση καλεί τις κυβερνήσεις να διερευνήσουν τη δημιουργία ενός πανευρωπαϊκού χρηματιστηρίου, που θα ονομαστεί «ευρωπαϊκός NASDAQ».

Η IRIS Software Group, που ιδρύθηκε το 1978, είναι ο μεγαλύτερος τρίτος φορολογικός καταθέτης στη βρετανική κυβέρνηση και χρησιμοποιείται από 21.000 λογιστικές πρακτικές της χώρας. Η διευθύνουσα σύμβουλός της, Elona Mortimer-Zhika, δήλωσε στο Reuters ότι η κυβέρνηση θα μπορούσε να κάνει περισσότερα για να υποστηρίξει τέτοιες εταιρείες.

«Ο κόσμος θα είναι πολύ διαφορετικός σε 10 χρόνια από τώρα και μπορούμε είτε να το παρακολουθήσουμε να συμβαίνει και να αφήσουμε τις ΗΠΑ να αναλάβουν ξανά ηγετικό ρόλο, είτε μπορούμε να υποστηρίξουμε μια κοινότητα ηγετών να αναπτυχθεί από το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη», είπε.

Άλλοι υποστηρικτές της εκστρατείας περιλαμβάνουν τον Rishi Khosla, διευθύνοντα σύμβουλο της Oaknorth Bank που υποστηρίζεται από τη Softbank και τον Adam Hale, εταίρο επιχειρηματικών συμμετοχών στην επενδυτική εταιρεία Notion Capital, η οποία έχει επενδύσει στο παρελθόν σε νεοσύστατες επιχειρήσεις όπως η βρετανική εταιρεία πληρωμών GoCardless.

Αφού παρουσίασε την έκθεση σε Βρετανούς αξιωματούχους, ο Ρόμπινσον δήλωσε ότι η Boardwave επιδιώκει συνομιλίες με τις κυβερνήσεις της Γαλλίας και της Γερμανίας για το πώς θα μπορούσαν να υποστηρίξουν τη βιομηχανία.

πηγή:www.investing.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο