Μειώνουν τις long θέσεις τους στο πετρέλαιο τα hedge funds

πετρελαίου

πετρελαίου

Τα hedge funds διέφυγαν από τα ανοδικά στοιχήματα για το αργό πετρέλαιο αναφοράς Brent, καθώς η χαλάρωση των εντάσεων στη Μέση Ανατολή και η αβέβαιη θεμελιώδης προοπτική επηρεάζουν τις τιμές.

Οι διαχειριστές χρημάτων μείωσαν τις θέσεις τους μόνο για Brent κατά 53.341 σε 341.835 την εβδομάδα που έληξε στις 7 Μαΐου, το χαμηλότερο σε περίπου οκτώ εβδομάδες, σύμφωνα με τα στοιχεία της ICE Futures Europe. Επιπλέον, τα hedge funds μείωσαν τα ανοδικά τους στοιχήματα στη βενζίνη στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων έξι μηνών, καθώς η ζήτηση για καύσιμο κινητήρα παρέμεινε ανεπαρκής.

πετρέλαιο

Οι τιμές έπεσαν κάτω από τα 80 δολάρια την 1η Μαΐου και κυμαίνονταν γύρω στα χαμηλά επτά εβδομάδων για μεγάλο μέρος της εβδομάδας. Το ασφάλιστρο γεωπολιτικού κινδύνου του αργού πετρελαίου έχει σε μεγάλο βαθμό εξαφανιστεί αφού η Χαμάς εξέφρασε τη διάθεση για πιθανή κατάπαυση του πυρός και τα αποθέματα των ΗΠΑ αυξήθηκαν την περασμένη εβδομάδα.

Τα τεχνικά στοιχεία της αγοράς αργού παρείχαν κάποια υποστήριξη έναντι του selloff με δείκτες σχετικής ισχύος που δείχνουν ότι το αργό ήταν υπερπωλημένο. Η Σαουδική Αραβία αύξησε επίσης τις τιμές του πετρελαίου και οι έμποροι αναμένουν σε μεγάλο βαθμό τον ΟΠΕΚ να συνεχίσει τις περικοπές της προσφοράς.

πηγή:www.bloomberg.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο