Μία αναπτυσσόμενη εταιρεία από τον κλάδο του IT- Check Point Software Technologies Ltd

Ο κλάδος της τεχνολογίας συνεχίζει να βρίσκεται στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος, παρότι το τελευταίο χρονικό διάστημα οι μετοχές του βρίσκονται σε διόρθωση.

Οποιαδήποτε ανακάλυψη στον τεχνολογικό κλάδο, όπως το cloud ή η τεχνητή νοημοσύνη, θα χρειάζεται πάντα και κάποιο λογισμικό ασφαλείας (cybersecurity) ώστε να περιοριστούν οι κυβερνοεπιθέσεις.

Μία εταιρεία η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα του cybersecurity με προοπτικές ανάπτυξης και καλά θεμελιώδη είναι η Check Point Software Technologies, η οποία πρόσφατα ανακοίνωσε την εξαγορά της Perimeter 81 έναντι 490,0 εκατ. δολαρίων.

Check Point Software Technologies Ltd. NASDAQGS: CHKP

Η Check Point Software Technologies αποτελεί ηγέτη στον τομέα της κυβερνοασφάλειας, παρέχοντας τις υπηρεσίες της σε κυβερνήσεις και εταιρείες. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1993, κι έχει την έδρα της στο Τελ Αβίβ στο Ισραήλ.

 

Η εταιρεία για το δεύτερο τρίμηνο του έτους πραγματοποίησε έσοδα $588,7 εκατ. έναντι $571,1 εκατ. το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, με τα καθαρά κέρδη να διαμορφώνονται στα $202,0 εκατ. έναντι καθαρών κερδών $173,6 εκατ. το δεύτερο τρίμηνο του 2022.

Οι ελεύθερες ταμειακές για το δεύτερο τρίμηνο διαμορφώθηκαν στα $187,4 εκατ. έναντι $205,0 εκατ. το αντίστοιχο εννεάμηνο του προηγούμενου έτους.

Η τιμή της μετοχής έκλεισε στις 23/08 στα $133,48 με άνοδο 0,89%, με την κεφαλαιοποίηση να ανέρχεται στα $15,98 δισ., πραγματοποιώντας υψηλό 52 εβδομάδων στα $135,93 και χαμηλό τα $107,54, ενώ από τις αρχές του έτους ενισχύεται κατά 5,80%.

Η μετοχή διαπραγματεύεται με P/E 20,97, με P/BV 5,65, με EV/EBITDA 15,58, και με Debt/Equity 0%.

Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών για την τιμή στόχο τους επόμενους δώδεκα μήνες βρίσκονται στα $138,50, με σύσταση Buy.

Όπως διακρίνουμε και στο παρακάτω διάγραμμα, η μετοχή διατηρεί την μεσοπρόθεσμη ανοδική της τάση, με την αντίσταση να βρίσκεται στα $134,35 και την στήριξη στα $126,60.

Σύμφωνα με τα σήματα της τεχνικής ανάλυσης, η μετοχή σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα (2-6 εβδομάδων) διαπραγματεύεται με σήμα αγοράς, όπως και σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα (6 εβδομάδες έως 9 μήνες), καθώς και σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα (άνω των 9 μηνών).

Θεόδωρος Σεμερτζίδης, CEFA

Τα παραπάνω εκφράζουν προσωπικές απόψεις, και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε κινητής αξίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο