Μία διαφορετική, άκρως οικολογική απόΔραση στον Πόρο

Μία διαφορετική, άκρως οικολογική απόΔραση στον Πόρο

Η πρωτοβουλία του Ομίλου Attica με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γης ωφέλησε σημαντικά το νησί του Σαρωνικού.

Έχουμε αναρωτηθεί ποτέ, κάθε φορά που φτάνουμε με το πλοίο σε ένα νησί για διακοπές ή για μία ολιγοήμερη απόδραση, πόσα αντικείμενα που δεν θα έπρεπε να βρίσκονται εκεί, υπάρχουν στον βυθό και απειλούν την υγεία της θάλασσας και φυσικά και τη δική μας; Οι κάτοικοι του Πόρου βρέθηκαν πριν από λίγες ημέρες αντιμέτωποι με ένα πολύ παράξενο θέαμα. Έμοιαζε με μία αλλόκοτη υπαίθρια έκθεση, αλλά στην πραγματικότητα ήταν ό,τι ανέσυραν οι έμπειροι δύτες από τον βυθό στο πολυσύχναστο λιμάνι του Σαρωνικού.

Η 6η περιβαλλοντική απόΔραση του Ομίλου Attica που πραγματοποιήθηκε από τις 4 έως τις 7 Απριλίου ανέδειξε με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο πόσο επιτακτική είναι η ανάγκη να ενδιαφερθούμε ουσιαστικά για τον πλανήτη και να φροντίσουμε σε βάθος τις θάλασσές μας.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γης που γιορτάζεται στις 22 Απριλίου, 92 εθελοντές – εργαζόμενοι της Attica Group, 2 Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και περισσότεροι από 280 μαθητές ένωσαν τις δυνάμεις τους για καλό σκοπό.

Η πρωτοβουλία του Ομίλου Attica, κατά τη διάρκεια ενός άκρως παραγωγικού και διαφωτιστικού τετραημέρου, άφησε θετικό αποτύπωμα στο νησί συμβάλλοντας μέσα από δράσεις σε μια περιβαλλοντικά πιο υπεύθυνη νοοτροπία. Οι δεκάδες εθελοντές απέδειξαν έμπρακτα την υποστήριξή τους και η συμμετοχή τους ήταν πολύτιμη.

Μιλώντας με αριθμούς: η απόΔραση έφερε κοντά 92 εθελοντές του Ομίλου Attica, με 19 εθελοντές της ΜΚΟ «Aegean Rebreath» καθώς και την ομάδα της ΜΚΟ «Πράκτορες του Πλανήτη». Μία ισχυρή και ενθουσιώδης ομάδα που υλοποίησε σημαντικές δράσεις.

Τον πρώτο λόγο είχε η εκπαίδευση: Τις 2 πρώτες ημέρες της απόΔρασης, περισσότεροι από 280 μαθητές όλων των σχολικών βαθμίδων του Πόρου συμμετείχαν σε σειρά βιωματικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων από την Aegean Rebreath και τους Πράκτορες του Πλανήτη, πάντα με την υποστήριξη και τον συντονισμό της Αttica Group.

Όλα αυτά, οδήγησαν στον διήμερο εκτενή καθαρισμό του βυθού του λιμανιού του Πόρου. Η ομάδα των εθελοντών, υπό την καθοδήγηση της Aegean Rebreath, συνέλεξε και ταξινόμησε περισσότερα από 3.000 ανακυκλώσιμα αντικείμενα. Πλαστικά, ελαστικά, μέταλλα, αλουμίνια, γυαλιά, κεραμικά, κ.ά. Καρέκλες που κανονικά θα έπρεπε να βρίσκονται σε κάποια τραπεζαρία και όχι στο «σαλόνι» του βυθού, ρόδες κάθε είδους οχήματος, ακόμη και λεκάνες τουαλέτας εντοπίστηκαν και ανασύρθηκαν από τον αφύσικα πολυσύχναστο θαλάσσιο χώρο.

Η εικόνα αυτή, μίλησε από μόνη της στέλνοντας ένα ηχηρό οικολογικό μήνυμα. Η πρωτοβουλία για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γης εντάσσεται στο πρόγραμμα του Ομίλου Attica  «Πλέουμε Μαζί», το οποίο αποτελεί μέρος ενός ολοκληρωμένου και στρατηγικού πλάνου Υπεύθυνης και Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Στόχος τού «Πλέουμε Μαζί» είναι η σταθερή ενίσχυση του πνεύματος του εθελοντισμού με την έμπρακτη συνεισφορά και συμμετοχή των εργαζομένων του Ομίλου Attica σε κοινωνικές και περιβαλλοντικές δράσεις.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο