Μία εναλλακτική λύση επένδυσης με χαμηλό ρίσκο και καλή απόδοση

FILE PHOTO: Four thousand U.S. dollars are counted out by a banker counting currency at a bank in Westminster, Colorado November 3, 2009. REUTERS/Rick Wilking/File Photo

Magnificent Seven

Οι επενδυτές που ανησυχούν για την πρόσφατη μεταβλητότητα των μετοχών της λεγόμενης ομάδας των “Magnificent Seven” τεχνολογικών εταιρειών ή που απλώς θέλουν να βάλουν κάποια μετρητά σε λειτουργία, θα μπορούσαν να εξετάσουν κάποια από τα ομόλογα μικρότερης διάρκειας.

Πολλά από τα διετή ομόλογα του ομίλου αποδίδουν σήμερα πάνω από 5% μετά την πρόσφατη άνοδο των αποδόσεων του Δημοσίου και είναι όλα διαθέσιμα με discount. Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει εύκολες αποδόσεις για τους επενδυτές με βραχυπρόθεσμο ορίζοντα.

Μια προειδοποίηση: Μόνο έξι από την ομάδα έχουν ανεξόφλητα ομόλογα. Η Tesla Inc. TSLA, -1,11% αποτελεί την εξαίρεση, αφού στο παρελθόν είχε εκδώσει μετατρέψιμα ομόλογα που έκτοτε έχουν μετατραπεί σε μετοχές.

Αλλά η Apple Inc. AAPL, -0,35%, η Amazon. com Inc. AMZN, +3,43%, η μητρική Alphabet Inc. GOOGL, +10,22%, η μητρική Meta Platforms Inc. META, +0,43%, η Microsoft Corp. MSFT, +1,82% και η Nivida Corp. NVDA, +6,18% έχουν διετή ομόλογα που διαπραγματεύονται πάνω ή πολύ κοντά στο 5%.

Η απόδοση του 2ετούς κρατικού ομολόγου είναι σήμερα 4,96%. Την Τρίτη, το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών θα πουλήσει διετή ομόλογα αξίας 69 δισεκατομμυρίων δολαρίων, τα οποία ενδέχεται να έχουν απόδοση άνω του 5%, γεγονός που θα ενίσχυε περαιτέρω τις αποδόσεις των ομολόγων υψηλής ποιότητας που εκδίδουν τα έξι μεγάλα ονόματα της τεχνολογίας.

Και οι έξι εκδότες έχουν αξιολογήσεις στην κατηγορία Α, ενώ η Microsoft έχει άριστες αξιολογήσεις Triple A από τις εταιρείες S&P Global Ratings και Moody’s Ratings.

Το ακόλουθο διάγραμμα από τον πάροχο λύσεων δεδομένων BondCliQ Media Services δείχνει την κίνηση των αποδόσεων κατά τις τελευταίες 30 ημέρες. Η μεγαλύτερη κίνηση παρατηρείται στα ομόλογα Meta 3,5% που λήγουν τον Αύγουστο του 2027, τα οποία αυξάνονται κατά 51 μονάδες βάσης σε απόδοση 5,03%.

Τα ομόλογα 0,7% της Apple που λήγουν τον Φεβρουάριο του 2026 έχουν την υψηλότερη απόδοση, 5,17%.

Magnificent Seven

Η μικρή διάρκεια αυτών των ομολόγων σημαίνει μικρότερη μεταβλητότητα στην τιμή τους και, όπως δείχνει το επόμενο διάγραμμα, όλα διαπραγματεύονται κάτω από την ονομαστική αξία.

Magnificent Seven

Η Apple έχει το μεγαλύτερο ανεξόφλητο χρέος του ομίλου, αφού έχει επανειλημμένα αξιοποιήσει την αγορά από το 2013, κυρίως για να συγκεντρώσει τα μετρητά που απαιτούνται για τις αποδόσεις των μετόχων. Η κατασκευάστρια εταιρεία του iPhone μπόρεσε να δανειστεί λιγότερο απ’ ό,τι θα κόστιζε ο επαναπατρισμός μετρητών από το εξωτερικό εκείνη την εποχή.

Magnificent Seven

Οι μετοχές των “Magnificent Seven” μόλις προέρχονται από μια δύσκολη εβδομάδα, κατά τη διάρκεια της οποίας έχασαν συλλογικά 950 δισεκατομμύρια δολάρια σε χρηματιστηριακή αξία, την υψηλότερη τιμή που είχε ποτέ ο όμιλος για μια μόνο εβδομάδα, εν μέσω αυτού που ένας αναλυτής χαρακτήρισε ως “ένα ξετύλιγμα ολόκληρου του τομέα”

Τέσσερις από την ομάδα – Tesla, Meta, Alphabet και Microsoft – πρόκειται να ανακοινώσουν τα κέρδη τους αυτή την εβδομάδα.

πηγή:www.marketwatch.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο