Μια long-term growth μετοχή του Nasdaq – NetScout Systems, Inc.

Ο τεχνολογικός κλάδος συνεχίζει να πλήττεται από την αβεβαιότητα που επικρατεί γύρω από την αύξηση επιτοκίων, αλλά και τον εμπορικό πόλεμο μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, με τις μετοχές τεχνολογίας να παραμένουν υπό πίεση.

  • Είναι αλήθεια ότι η άνοδος των μετοχών τεχνολογίας τα τελευταία χρόνια έχει οδηγήσει τις αποτιμήσεις σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα, με ελάχιστες από αυτές να τις δικαιολογούν. Ως αποτέλεσμα των υψηλών αποτιμήσεων, είναι δύσκολο να βρει κάποιος κάποια μετοχή του κλάδου με λογική αποτίμηση.

Μία από τις ελάχιστες εταιρείες με λογική αποτίμηση αλλά και growth, είναι η μετοχή της NetScout Systems, η οποία διαπραγματεύεται με ένα ROE (Return on Equity 3,1% έναντι 9,5% του μέσου όρου του κλάδου, με το «net income growth» να διαμορφώνεται υψηλότερα του 37% του μέσου όρου του κλάδου.

  • Στην ανακοίνωση των εταιρικών αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου, η διοίκηση εκτιμά για το outlook του έτους 2023-2004, έσοδα $915-$945 εκατ., και κέρδη ανά μετοχή μεταξύ $0,86-$0,98.

NetScout Systems, Inc. NASDAQGS:NTCT

Η NetScout Systems παρέχει υπηρεσίες διασφάλισης και cybersecurity στις εταιρείες διεθνώς. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1984, κι έχει την έδρα της στο Westford της Μασαχουσέτης.

Plano's loss is Allen's gain as tech firm NetScout plans office move

  • Η εταιρεία στο πρώτο τρίμηνο του έτους πραγματοποίησε έσοδα $211,3 εκατ. έναντι  $208,8  εκατ. το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, με τις καθαρές ζημίες να διαμορφώνονται στις $4,2 εκατ. έναντι καθαρών ζημιών $7,1 εκατ. το πρώτο τρίμηνο του 2022.

Η τιμή της μετοχής έκλεισε στις 18/08 στα $27,91 με πτώση 1,06%, με την κεφαλαιοποίηση να ανέρχεται στα $2,04 δισ., πραγματοποιώντας υψηλό 52 εβδομάδων στα $38,02 και χαμηλό τα $25,90, ενώ από τις αρχές του έτους υποχωρεί κατά 14,15%.

Η μετοχή διαπραγματεύεται με P/E 22,27, με P/BV 1,0, με EV/EBITDA 10,23, και με Debt/Equity 4,92%.

Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών για την τιμή στόχο τους επόμενους δώδεκα μήνες βρίσκονται στα $34,0, με σύσταση Hold.

Όπως διακρίνουμε και στο παρακάτω διάγραμμα, η μετοχή παραμένει σε κατάσταση συσσώρευσης από τα τέλη του προηγούμενου μήνα, με την αντίσταση να βρίσκεται στα $30,32, και την στήριξη στα $27,64.

Σύμφωνα με τα σήματα της τεχνικής ανάλυσης, η μετοχή σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα (2-6 εβδομάδων) διαπραγματεύεται με σήμα αγοράς, σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα (6 εβδομάδες έως 9 μήνες) με σήμα πώλησης, όπως και σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα (άνω των 9 μηνών).

Θεόδωρος Σεμερτζίδης, CEFA

Τα παραπάνω εκφράζουν προσωπικές απόψεις, και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε κινητής αξίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο