Μικρά κέρδη για τους βασικούς δείκτες στην Wall Street

αγορά εργασίας

χρηματιστήριο

Οι βασικοί δείκτες στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης κινούνται ανοδικά σήμερα, διαπραγματευόμενες σε στενό εύρος πριν από τη δημοσίευση βασικών στοιχείων για τον πληθωρισμό, που αναμένεται αργότερα αυτή την εβδομάδα, τα οποία είναι πιθανό να επηρεάσουν τις προοπτικές για τα επιτόκια.

Στο χρηματιστήριο, ο δείκτης Dow Jones Industrial Average ενισχύεται 0,2%, ο δείκτης S&P 500 καταγράφει κέρδη 0,3%, και ο δείκτης NASDAQ Composite πραγματοποιεί κέρδη 0,4%.

Οι κύριοι δείκτες της Wall Street ξεκίνησαν τη νέα εβδομάδα με θετικό πρόσημο, αφού την περασμένη εβδομάδα σημείωσαν κέρδη τριών συνεχόμενων εβδομάδων, ενισχυμένοι από κάποια ισχυρά κέρδη, καθώς και από την προοπτική ενδεχόμενων μειώσεων των επιτοκίων φέτος.

Πάνω από το 90% των εταιρειών του S&P 500 έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα από την Παρασκευή, με σχεδόν το 80% των εταιρειών να ξεπερνούν τις προβλέψεις, σύμφωνα με στοιχεία της FactSet.

Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό θα κυριαρχήσουν στην εστίαση της αγοράς

Τα κέρδη είναι πιθανό να είναι περιορισμένα τουλάχιστον για τις επόμενες συνεδριάσεις, εν αναμονή των αναγνώσεων του βασικού δείκτη τιμών παραγωγού και του δείκτη τιμών καταναλωτή για τον πληθωρισμό, που αναμένονται την Τρίτη και την Τετάρτη, αντίστοιχα.

Οι επενδυτές θα παρακολουθούν για τυχόν σημάδια επιβράδυνσης του πληθωρισμού, αφού οι πιέσεις στις τιμές αυξήθηκαν απροσδόκητα για τους πρώτους τρεις μήνες του 2024, εξανεμίζοντας τις ελπίδες για πρόωρες μειώσεις των επιτοκίων.

Η συνέχιση αυτής της τάσης είναι πιθανό να καθυστερήσει περαιτέρω τυχόν σχέδια για μειώσεις επιτοκίων. Ακόμη και αν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό αυτή την εβδομάδα δείξουν κάποια υποχώρηση, η ανάγνωση αναμένεται να παραμείνει πολύ πάνω από τον ετήσιο στόχο του 2% της Federal Reserve.

Πριν από τα στοιχεία για τον πληθωρισμό, περισσότερα μηνύματα από αξιωματούχους της Fed είναι επίσης διαθέσιμα. Η πρόεδρος της Fed του Κλίβελαντ, Λορέτα Μέστερ, πρόκειται να μιλήσει τη Δευτέρα, αφού αρκετοί από τους ομολόγους της προειδοποίησαν την περασμένη εβδομάδα ότι η Fed εξακολουθεί να χρειάζεται περισσότερη εμπιστοσύνη ότι ο πληθωρισμός χαλαρώνει για να αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια.

Εταιρικά νέα

Η τριμηνιαία περίοδος κερδών πλησιάζει σταδιακά στο τέλος της, αλλά αυτή την εβδομάδα θα δούμε αποτελέσματα από τους μεγάλους λιανοπωλητές Walmart (NYSE: WMT) και Home Depot (NYSE: HD), οι οποίοι θα παρέχουν νέες πληροφορίες για την υγεία του καταναλωτή των ΗΠΑ.

Αλλού, η Arm Holdings (NASDAQ: ARM) ενισχύεται 4%, μετά την ανακοίνωση σχεδίων για την ανάπτυξη τσιπ τεχνητής νοημοσύνης, σύμφωνα με έκθεση στο Nikkei Asia, με τον σχεδιαστή τσιπ με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο να ανακοινώνει σχέδια για τη δημιουργία ενός τμήματος τσιπ AI.

Η Arm στοχεύει να κατασκευάσει ένα πρωτότυπο μέχρι την άνοιξη του 2025, ανέφερε η έκθεση, με τη μαζική παραγωγή, που πιθανότατα θα χειρίζονται οι κατασκευαστές συμβολαίων, να αναμένεται να ξεκινήσει το φθινόπωρο του 2025.

Η Intel σημειώνει άνοδο 1%, μετά την αναφορά της Wall Street Journal ότι ο τεχνολογικός γίγαντας βρίσκεται σε προχωρημένες συνομιλίες με την Apollo Global Management (NYSE:APO) για την κατασκευή ενός εργοστασίου τσιπ αξίας 11 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Ιρλανδία.

Επίσης, η Tesla πραγματοποιεί κέρδη 0,9%, αφού το Reuters ανέφερε ότι ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν πρόκειται να ανακοινώσει νέους δασμούς στην Κίνα ήδη από την Τρίτη, στοχεύοντας τομείς όπως τα ηλεκτρικά οχήματα, οι ιατρικές προμήθειες και ο ηλιακός εξοπλισμός.

Κέρδη αργού μετά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στην Κίνα

Οι τιμές του αργού σημείωσαν άνοδο την Παρασκευή, καθώς οι έμποροι αφομοίωσαν τα μικτά στοιχεία για τον πληθωρισμό από την Κίνα, τον μεγαλύτερο εισαγωγέα αργού στον κόσμο, ενώ το κλίμα ήταν επίσης εύθραυστο πριν από τις βασικές μετρήσεις του πληθωρισμού των ΗΠΑ αυτή την εβδομάδα.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού πετρελαίου των ΗΠΑ διαπραγματεύονται 0,6% υψηλότερα στα 78,71 δολάρια το βαρέλι, ενώ το συμβόλαιο Brent ενισχύεται 0,5% στα 83,16 δολάρια το βαρέλι.

Ο δείκτης τιμών παραγωγού της Κίνας συρρικνώθηκε τον Απρίλιο, υποδηλώνοντας ότι η επιχειρηματική ζήτηση παρέμεινε υποτονική, αλλά οι τιμές καταναλωτή αυξήθηκαν, σηματοδοτώντας ανάκαμψη της καταναλωτικής ζήτησης.

πηγή:www.investing.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο