Μικρά κέρδη στην Wall Street

αγορές

χρηματιστήριο

Οι βασικοί δείκτες στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης σημειώνουν μικρά κέρδη σήμερα, υποβοηθούμενες από την υποχώρηση των αποδόσεων των ομολόγων εν όψει της δημοσίευσης των βασικών στοιχείων για τον πληθωρισμό και της έναρξης της περιόδου τριμηνιαίων κερδών.

Στο χρηματιστήριο, ο δείκτης Dow Jones Industrial Average σημειώνει άνοδο 0,2%, ο δείκτης S&P 500 πραγματοποιεί άνοδο 0,4% και ο δείκτης NASDAQ Composite καταγράφει 0,5%.

Υπάρχει νευρικότητα στη Wall Street, ιδίως μετά την εντυπωσιακή έκθεση της Παρασκευής για τις μη αγροτικές μισθοδοσίες, η οποία είδε τους διαπραγματευτές να μειώνουν περαιτέρω τα στοιχήματα ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα μειώσει τα επιτόκια τον Ιούνιο.

Ωστόσο, η πτώση των αποδόσεων των κρατικών ομολόγων, μετά το υψηλό τεσσάρων μηνών που σημείωσε το 10ετές επιτόκιο αναφοράς τη Δευτέρα, μείωσε την πίεση.

Εν αναμονή CPI και Fed

Οι επενδυτές περιμένουν με αγωνία περισσότερες ενδείξεις για την πορεία των αμερικανικών επιτοκίων, με τα στοιχεία για τον πληθωρισμό του δείκτη τιμών καταναλωτή για τον Μάρτιο να αποτελούν το μεγαλύτερο σημείο εστίασης αυτή την εβδομάδα.

Η μέτρηση αναμένεται την Τετάρτη και αναμένεται να δείξει ότι ο πληθωρισμός ενδεχομένως να επιταχυνθεί και να παραμείνει ακριβώς πάνω από τον ετήσιο στόχο της Fed για 2%.

Ο κολλώδης πληθωρισμός αποτέλεσε ένα σημαντικό σημείο διαφωνίας για τη Fed όσον αφορά τη δυνητική μείωση των επιτοκίων. Μια σειρά από αξιωματούχους έχουν προειδοποιήσει ότι ο υψηλός πληθωρισμός θα μπορούσε ενδεχομένως να καθυστερήσει τις μειώσεις των επιτοκίων φέτος.

Περισσότερα σχόλια από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ είναι επίσης σε εξέλιξη αυτή την εβδομάδα, με τα πρακτικά της συνεδρίασης της Fed του Μαρτίου να αναμένεται επίσης την Τετάρτη. Η κεντρική τράπεζα καθοδήγησε για μείωση των επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης φέτος σε αυτή τη συνεδρίαση, αλλά οι traders έχουν μειώσει τις προσδοκίες ότι η Fed θα μειώσει τα επιτόκια ήδη από τον Ιούνιο. Το εργαλείο Fedwatch της CME δείχνει 54% πιθανότητα για μείωση κατά 25 μονάδες βάσης τον Ιούνιο.

Εταιρικά νέα

Η αναμονή της περιόδου κερδών του πρώτου τριμήνου έχει επίσης κρατήσει τη Wall Street σε εγρήγορση.

Οι μεγάλες τράπεζες των ΗΠΑ πρόκειται να ξεκινήσουν την περίοδο κερδών πρώτου τριμήνου αυτή την εβδομάδα, με τις JPMorgan Chase (NYSE:JPM), Citigroup (NYSE:C) και Wells Fargo (NYSE:WFC) να ανακοινώνουν τα κέρδη τους την Παρασκευή.

Η Delta Air Lines (NYSE:DAL) και η BlackRock (NYSE:BLK) πρόκειται επίσης να υποβάλουν τριμηνιαίες εκθέσεις αυτή την εβδομάδα.

Οι επενδυτές θα παρακολουθούν για να δουν αν οι μεγάλες εταιρείες της Wall Street μπορούν να δικαιολογήσουν την τεράστια άνοδο των αποτιμήσεων που παρατηρήθηκε τους τελευταίους τρεις μήνες.

Η μετοχή της Lucid (NASDAQ:LCID) ενισχύεται πάνω από 1%, αφού ο κατασκευαστής EV ανακοίνωσε παραδόσεις πρώτου τριμήνου πάνω από τις προσδοκίες της αγοράς την Τρίτη, καθώς οι μειώσεις τιμών βοήθησαν στην ενίσχυση της ζήτησης για τα πολυτελή ηλεκτρικά σεντάν της.

Η μετοχή της Taiwan Semiconductor Manufacturing (NYSE:TSM) σημειώνει κέρδη 2,5%, παραμένοντας στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, αφού οι μετοχές του μεγαλύτερου εργοστασίου κατασκευής τσιπ στον κόσμο σημείωσαν ρεκόρ στις συναλλαγές στο χρηματιστήριο της Ταϊβάν νωρίτερα μέσα στην ημέρα.

Ακολούθησε η είδηση ότι το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ θα της χορηγήσει επιδότηση ύψους 6,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων για ένα προηγμένο εργοστάσιο ημιαγωγών στο Φοίνιξ της Αριζόνα, το οποίο θα παράγει την πιο προηγμένη τεχνολογία 2 νανομέτρων στον κόσμο. Η κατασκευάστρια εταιρεία τσιπ ήταν επίσης επιλέξιμη για δάνεια χαμηλού κόστους ύψους έως και 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Το αργό ανακάμπτει με τις συνομιλίες κατάπαυσης του πυρός στο επίκεντρο

Οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν την Τρίτη, ανακτώντας μέρος του χαμένου εδάφους της προηγούμενης συνεδρίασης λόγω της αυξημένης αβεβαιότητας σχετικά με μια πιθανή κατάπαυση του πυρός στη σύγκρουση Ισραήλ-Χαμάς.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αμερικανικού αργού διαπραγματεύονται σε μεγάλο βαθμό αμετάβλητα στα 86,43 δολάρια το βαρέλι, ενώ το συμβόλαιο του Brent σημειώνει άνοδο 0,2% στα 90,52 δολάρια το βαρέλι.

Ένας νέος γύρος συζητήσεων Ισραήλ-Χαμάς για την κατάπαυση του πυρός στο Κάιρο είχε τερματίσει μια πολυσυνεδριακή συγκέντρωση τη Δευτέρα, αλλά η προοπτική μιας άμεσης κατάπαυσης του πυρός παραμένει φευγαλέα, δεδομένου ότι τα δύο μέρη δεν έχουν καταφέρει να καταλήξουν σε συμφωνία παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες μεσολάβησης για ειρήνη.

πηγή:www.investing.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο