Μικρά κέρδη στην Wall Street

χρηματιστήριο

χρηματιστήριο

Οι βασικοί δείκτες στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης κινούνται σε θετικό έδαφος, ανακάμπτοντας μετά από άλλη μια αρνητική συνεδρίαση, καθώς οι επενδυτές αφομοίωσαν περισσότερα τριμηνιαία κέρδη, μεταξύ άλλων από τον γίγαντα Netflix.

Στο χρηματιστήριο, ο δείκτης Dow Jones Industrial Average σημειώνει άνοδο 0,3%, ο δείκτης S&P 500 πραγματοποιεί άνοδο 0,3%, και ο δείκτης NASDAQ Composite ενισχύεται 0,4%.

Οι δείκτες της Wall Street υποχώρησαν για τέταρτη συνεχή συνεδρίαση την Τετάρτη, επηρεασμένοι από τις απότομες απώλειες των μετοχών παραγωγής τσιπ μετά τα ασθενέστερα του αναμενόμενου κέρδη του ολλανδικού τεχνολογικού γίγαντα ημιαγωγών ASML (AS:ASML).


Οι ευρύτερες αγορές δέχθηκαν πιέσεις από την άνοδο των αποδόσεων των κρατικών ομολόγων, μετά τις ενδείξεις για κολλώδη πληθωρισμό στις ΗΠΑ και τα “γερακίσια” μηνύματα από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ.

Τα στοιχεία για τις αιτήσεις ανεργίας στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία για τις αρχικές αιτήσεις ανεργίας παρέμειναν αμετάβλητα στις εποχικά προσαρμοσμένες 212.000 για την εβδομάδα που έληξε στις 13 Απριλίου, υποδεικνύοντας συνεχιζόμενη ισχύ στην αγορά εργασίας, ενώ αναμένεται επίσης η έκθεση για τις πωλήσεις υφιστάμενων κατοικιών για τον Μάρτιο.

Οι επενδυτές θα αναζητήσουν περαιτέρω ενδείξεις σχετικά με την ισχύ της αμερικανικής οικονομίας εν μέσω ανησυχιών για την ανάπτυξη ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα καθυστερήσει τις μειώσεις των επιτοκίων μέχρι το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Η πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας του Κλίβελαντ, Λορέτα Μέστερ, δήλωσε την Τετάρτη ότι αναμένει ότι οι πιέσεις στις τιμές θα μειωθούν περαιτέρω φέτος, επιτρέποντας στη Fed να μειώσει το κόστος δανεισμού, αλλά μόνο όταν είναι “αρκετά σίγουρη” ότι ο πληθωρισμός οδεύει σταθερά προς τον στόχο του 2%.

Η συνάδελφός της, Mary Daly, πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας του Σαν Φρανσίσκο, δήλωσε στις αρχές της εβδομάδας ότι δεν υπάρχει “επείγουσα ανάγκη” για μείωση των αμερικανικών επιτοκίων, καθώς η οικονομία και η αγορά εργασίας είναι ισχυρές και ο πληθωρισμός εξακολουθεί να βρίσκεται πάνω από τον στόχο της Fed για 2%.

Εταιρικά νέα

Η μετοχή της Tesla (NASDAQ:TSLA) υποχωρεί 2%, πέφτοντας σε χαμηλό 15 μηνών, μετά την υποβάθμιση της αξιολόγησης της μετοχής του γίγαντα των ηλεκτρικών οχημάτων από την Deutsche Bank σε “hold” από “buy”, επισημαίνοντας έναν “σημαντικό κίνδυνο”.

Η μετοχή της Blackstone (NYSE:BX) υποχωρεί 2%, αφού η μεγαλύτερη εταιρεία ιδιωτικών κεφαλαίων στον κόσμο ανακοίνωσε ότι τα διανεμητέα κέρδη του πρώτου τριμήνου αυξήθηκαν μόλις 1% σε ετήσια βάση, υποστηριζόμενα από την αύξηση των εσόδων που σχετίζονται με τις αμοιβές, η οποία αντισταθμίστηκε εν μέρει από τη μείωση των εσόδων από εκποιήσεις περιουσιακών στοιχείων.

Η μετοχή της Alcoa (NYSE:AA) πραγματοποιεί άνοδο 1,7%, αφού τα κέρδη του παραγωγού αλουμινίου ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις και σημείωσε σταθερή παραγωγή το 2024. πρόβλεψη φορέα.

Η μετοχή της Micron Technology (NASDAQ:MU) σημειώνει άνοδο 2,2%, μετά τις αναφορές ότι ο κατασκευαστής τσιπ μνήμης πρόκειται να λάβει πάνω από 6 δισεκατομμύρια δολάρια σε κυβερνητικές επιχορηγήσεις για να βοηθήσει στην πληρωμή εγχώριων έργων εργοστασίων τσιπ.

Η μετοχή της DR Horton (NYSE:DHI) ενισχύεται 2,6%, μετά την αύξηση των τριμηνιαίων κερδών του κατασκευαστή κατοικιών, καθώς η περιορισμένη προσφορά κατοικιών στις Ηνωμένες Πολιτείες αύξησε τις πωλήσεις κατοικιών.

Η μετοχή της Las Vegas Sands (NYSE:LVS) καταγράφει πτώση 3,5%, παρά το γεγονός ότι η εταιρεία καζίνο ξεπέρασε τις προσδοκίες για τα κέρδη της, καθώς η υποαπόδοση των δραστηριοτήτων της στο Μακάο παρέμεινε σημείο ανησυχίας.

Η μετοχή της Equifax (NYSE:EFX) σημειώνει πτώση σχεδόν 10%, αφού η εταιρεία αναφοράς πιστοληπτικής ικανότητας δημοσίευσε πιο αδύναμες από τις αναμενόμενες κατευθυντήριες γραμμές, αφού τα ισχυρά οικονομικά στοιχεία αύξησαν τις πιθανότητες τα επιτόκια να παραμείνουν υψηλότερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, καθυστερώντας ενδεχομένως την ανάκαμψη της αγοράς ενυπόθηκων δανείων.

Η μετοχή της Alaska Air (NYSE:ALK) πραγματοποιεί άνοδο 1,8%, μετά την πρόβλεψη του αερομεταφορέα για κέρδη τρέχοντος τριμήνου υψηλότερα των εκτιμήσεων, λόγω των προσδοκιών για μια ισχυρή καλοκαιρινή περίοδο, καθώς η ταξιδιωτική ζήτηση αυξάνεται.

Το αργό αποδυναμώνεται και πάλι

Οι τιμές του αργού σταθεροποιήθηκαν την Πέμπτη, αφού η κυβέρνηση Μπάιντεν επέβαλε εκ νέου κυρώσεις στις εξαγωγές αργού της Βενεζουέλας, αφού ο πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο απέτυχε να τηρήσει τις αρχικές υποσχέσεις για τη διεξαγωγή εθνικών εκλογών.

Μέχρι τις 09:35 ώρα Ελλάδας, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αμερικανικού αργού διαπραγματεύονταν 0,3% υψηλότερα στα 82,95 δολάρια το βαρέλι, ενώ το συμβόλαιο του Brent διαπραγματευόταν σε μεγάλο βαθμό αμετάβλητο στα 87,30 δολάρια το βαρέλι.

Η είδηση ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ αποφάσισε να επιβάλει εκ νέου κυρώσεις για το πετρέλαιο στη Βενεζουέλα παρείχε ένα στοιχείο στήριξης, μαζί με τις αυξημένες γεωπολιτικές εντάσεις στη Μέση Ανατολή.

Ωστόσο, τα στοιχήματα για αυστηρότερες αγορές αντισταθμίστηκαν από τα στοιχεία που έδειξαν ρεκόρ παραγωγής στις ΗΠΑ και σημαντική αύξηση των αποθεμάτων.

πηγή:www.investing.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο