Μικρές μεταβολές σημείωσαν τη Δευτέρα οι τιμές του αργού

Pouring Oil

Kαθώς οι επενδυτές περιμένουν νέα στοιχεία για την πορεία της ζήτησης στον απόηχο της -αναμενόμενης- απόφασης του OPEC+ να επεκτείνει τις περικοπές που εφαρμόζει στην παραγωγή του και στο δεύτερο τρίμηνο.

  • Τις επόμενες ημέρες θα δουν το φως της δημοσιότητας οι μηνιαίες εκθέσεις της Διεθνούς Υπηρεσίας Ενέργειας, του OPEC και της αμερικανικής κυβέρνησης για την αγορά, με τις νέες προβλέψεις για την πορεία της παραγωγής και της ζήτησης.

Παράλληλα, οι επενδυτές περιμένουν και τα στοιχεία για την εξέλιξη του πληθωρισμού το Φεβρουάριο στις ΗΠΑ για νέες ενδείξεις σχετικά με την πορεία της νομισματικής πολιτικής.

  • Μια άσχημη μέτρηση θα μπορούσε να περιορίσει τις ελπίδες για χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής από το καλοκαίρι.

Σε αυτό το κλίμα το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Απριλίου έχασε 8 cents ή 0,1% και έκλεισε στα 77,93 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Το συμβόλαιο ολοκλήρωσε την προηγούμενη εβδομάδα με συνολικές απώλειες 2,5%.

  • Το Brent Μαϊου, στο μεταξύ, ενισχύθηκε κατά 13 cents ή 0,2% και έκλεισε στα 81,21 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures Europe, μετά από συνολικές απώλειες 1,8% την προηγούμενη εβδομάδα
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο