Μικτά πρόσημα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

χρηματιστήρια

χρηματιστήρια

Μικτά πρόσημα καταγράφηκαν σήμερα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας να πραγματοποιεί την μεγαλύτερη άνοδο και αυτός της κοινής ωφέλειας την μεγαλύτερη πτώση.

χρηματιστήρια χρηματιστήρια

Μικτή ήταν η εικόνα σήμερα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να σταθμίζουν την πιθανότητα νίκης του κόμματος National Rally στις πρόωρες εκλογές στην Γαλλία, με τον δείκτη CAC 40 να χάνει πάνω από 6,2% την προηγούμενη εβδομάδα, πραγματοποιώντας την χειρότερη εβδομαδιαία πτώση του από τον Μάρτιο του 2022.

Η προσοχή των επενδυτών στρέφεται και στην απόφαση της Τράπεζας της Αγγλίας για τα επιτόκια την Πέμπτη. Η κεντρική τράπεζα αναμένεται να διατηρήσει τα επιτόκια σταθερά στο 5,25%, με την πλειοψηφία των οικονομολόγων που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters να προβλέπουν μείωση του Αυγούστου.

Ο πληθωρισμός στην Ιταλία σημείωσε ελαφρώς υψηλότερο ρυθμό τον Μάιο, σημειώνοντας άνοδο 0,2% σε μηνιαία βάση, σύμφωνα με νέα στοιχεία της επίσημης στατιστικής υπηρεσίας ISTAT τη Δευτέρα. Ο δείκτης τιμών καταναλωτή (ΔΤΚ) αυξήθηκε κατά 0,8% σε ετήσια βάση.

Ο δείκτης Stoxx 600 έκλεισε στις 511,68 μονάδες με άνοδο 0,13%.

Στην Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX έκλεισε στις 18.075,15 μονάδες με άνοδο 0,30%, με το σήμα να διατηρείται σε strong sell, και με την αντίσταση να βρίσκεται στις 18.152 μονάδες και την στήριξη στις 17.767 μονάδες.

χρηματιστήρια

Μεγαλύτερη άνοδος

μετοχές

Μεγαλύτερη πτώση

μετοχές

Στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE 100 έκλεισε στις 8.141,05 μονάδες με οριακές απώλειες 0,07%, με το σήμα να παραμένει σε strong sell, και με την αντίσταση να βρίσκεται στις 8.286 μονάδες και την στήριξη στις 8.048 μονάδες.

χρηματιστήριο

Μεγαλύτερη άνοδος

μετοχές

Μεγαλύτερη πτώση

μετοχές

Στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 έκλεισε στις 7.571,57 μονάδες με άνοδο 0,91%, με το σήμα να διατηρείται σε strong sell, και με την αντίσταση να βρίσκεται στις 7.693 μονάδες και την στήριξη στις 7.423 μονάδες.

χρηματιστήρια

Μεγαλύτερη άνοδος

μετοχές

Μεγαλύτερη πτώση

μετοχές

Recommendations

DHL: Alexander Irving from Bernstein retains his positive opinion on the stock with a Buy rating. The target price is unchanged and still at EUR 45.

Siemens: Nicholas Green from Bernstein retains his positive opinion on the stock with a Buy rating. The target price is unchanged and still at EUR 222.

H&M: RBC analyst Richard Chamberlain maintains his Buy rating on the stock. The target price is unchanged at SEK 200.

Hugo Boss: Analyst Richard Chamberlain from RBC research considers the stock attractive and recommends it with a Buy rating. The target price is reduced from EUR 64 to EUR 60.

Michelin: Already positive, the research from UBS and its analyst David Lesne still consider the stock as a Buy opportunity. Previously set at EUR 37, the target price has been raised to EUR 43.

Roche: JP Morgan analyst Richard Vosser reiterate his Sell rating on the stock. The target price is still set at CHF 210.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο